Γλάστρες από αντικείμενα που δεν είχατε φανταστεί

Γλάστρες από αντικείμενα που δεν είχατε φανταστεί

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 5 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παπούτσια

Οι παλιές χρωματιστές γαλότσες είναι ιδανικές για ένα χαρούμενο και πολύχρωμο αποτέλεσμα.  Σε αυτού του τύπου τις «γλάστρες» μην  παραλείψετε, πριν τοποθετήσετε το χώμα, να «ντύσετε» το εσωτερικό τους με μια πλαστική σακούλα, ώστε να αντέξουν όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην καταστραφούν από το νερό του ποτίσματος.

 

 

 

 

Βιβλία

Τα βιβλία είναι πρωτίστως για να διαβάζονται. Εάν όμως, το βιβλίο που έχει αραχνιάσει στο ράφι της βιβλιοθήκης μπορεί να δώσει ζωή σε ένα φυτό ίσως να γίνεται μία εξαίρεση. Με ένα αιχμηρό αντικείμενο όπως ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι δημιουργήστε μία μεγάλη τρύπα όπου θα μπει το χώμα. Ντύστε το εσωτερικό με πλαστική μεμβράνη ή ένα κομμάτι από πλαστική σακούλα, γεμίστε με χώμα, φυτέψτε και καλύψτε την επιφάνεια με μια στρώση χαλικάκια. Τα βιβλία είναι ιδανικά για κακτοειδή, παχύφυτα και γενικά μικρά φυτά που ποτίζονται ελάχιστα, αλλά και δεν αναπτύσσονται ιδιαίτερα ώστε να έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη ποσότητα χώματος.

 

 

 

 

Λάστιχα

Τα παλιά λάστιχα ανακυκλώνονται όχι μόνο στους μπλε κάδους, αλλά και στο μπαλκόνι σας. Βάψτε τα στο χρώμα της προτίμησής σας και δώστε ένα ιδιαίτερο ύφος στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας.

 

 

 

 

 

 

Τσιμεντόλιθοι

Μία ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή, αφενός λόγω του χαμηλού κόστους αφετέρου λόγω του μοντέρνου διακοσμητικού αποτελέσματος. Βάψτε τους τσιμεντόλιθους κατά την προτίμησή σας και τοποθετήστε τους σε μία σύνθεση, σαν ζαρντινιέρα.

 

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε μικρά γλαστράκια από τσιμέντο.  Αναμίξτε τσιμέντο με λίγο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες  και χρησιμοποιήστε μικρά πλαστικά ή χάρτινα δοχεία για καλούπια (π.χ., από τρόφιμα). Αλείψτε με λίγο λάδι τα δοχεία (για να μπορέσετε να βγάλετε εύκολα τη γλάστρα όταν θα είναι έτοιμη) και γεμίστε τα με τσιμέντο. Αφού πήξει το τσιμέντο, τις βγάζετε από τα καλούπια και φυτεύετε στις καινούριες μοντέρνες γλάστρες.

 

 

 

 

 

 

Παλέτες

Οι παλέτες και τα κασόνια είναι πλέον κυρίαρχη τάση στη διακόσμηση και όσους προτιμούν τα έπιπλα DIY.
Μπορούμε να τις βρούμε εύκολα (και συνήθως δωρεάν) και μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε αμέτρητες κατασκευές από έπιπλα για το σπίτι μέχρι γλάστρες!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποτιστήρι

Το ποτιστήρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κασπό τοποθετώντας στο εσωτερικό του μικρό γλαστράκι ή ως γλάστρα φυτεύοντας απευθείας στο εσωτερικό του.

 

 

 

 

 

 

Εργαλειοθήκη

Βάλτε την εργαλειοθήκη σε περίοπτη θέση.
Μετατρέψτε την σε παρτέρι με πολύχρωμα λουλούδια και το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά ιδιαίτερο.

 

 

 

 

 

 

 

Η παλιά συρταριέρα

Χρησιμοποιήστε παλιά έπιπλα, σε έντονα ή παστέλ χρώματα σε γωνιές του κήπου ή της βεράντας σας, σαν παρτέρια.
Δίνουν χαρακτήρα και προσωπικότητα στο χώρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σκεύη κουζίνας

Μην πετάτε τα παλιά σκεύη κουζίνας που δε χρησιμοποιείτε λόγω φθοράς ή οξείδωσης γιατί μπορούν να μετατραπούν σε εξαιρετικές γλάστρες.

 

 

Το παλιό σουρωτήρι ή ακόμη και η κατσαρόλα που δε χρησιμοποιείτε μετατρέπεται σε γλάστρα που όλοι θα συζητούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η παλιά τσάντα

Είναι μία πρωτότυπη λύση για μια κρεμαστή γλάστρα. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Σίγουρα θα χρειαστεί να «ντύσετε» το εσωτερικό της τσάντας με μία πλαστική σακούλα ή μεμβράνη.