Γυμναστική με τα παιδιά σου στο σπίτι – Πως να το διασκεδάσεις

Γυμναστική με τα παιδιά σου στο σπίτι – Πως να το διασκεδάσεις

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Ο Μάρτιος μπήκε για τα καλά με τον ήλιο και τις υπέροχες μέρες να διαδέχονται η μία την άλλη. «Τι ωραία που έρχεται σιγά-σιγά η άνοιξη!», σκέφτεσαι συχνά πυκνά και ονειρεύεσαι να μπορούσες να πας μια εκδρομή με τα παιδάκια σου ή να απολάμβανες μια οικογενειακή βόλτα δίπλα στη θάλασσα για ώρες, χωρίς απαγορεύσεις. 

Όλες οι μαμάδες ακριβώς τις ίδιες επιθυμίες έχουμε αυτό το διάστημα. Έχουμε κουραστεί με την καραντίνα και με τις ελάχιστες επιλογές που μας δίνονται για να απασχολήσουμε τα παιδιά μας. Η αλήθεια είναι πως τα έχουμε κάνει σχεδόν όλα πια. Συμφωνείς; 

Σίγουρα κι εσύ θα έχεις κάτσει άπειρα Σαββατοκύριακα να κάνεις χειροτεχνίες και κατασκευές με πηλό μαζί με τα παιδιά σου, ή θα έχεις παρακολουθήσει διαδικτυακές παρουσιάσεις μουσείων και θα έχεις βγει έναν περίπατο στη γειτονιά. Αλλά πόσες φορές να τα επαναλάβεις όλα αυτά! Έχεις κουραστεί, έχεις απηυδήσει, έχεις βαρεθεί. Και είναι και απόλυτα λογικό να νιώθεις έτσι. 

Όμως και αυτό το Σαββατοκύριακο πρέπει να βρεις έναν τρόπο να απασχολήσεις τα παιδιά σου για να περάσουν ευχάριστα οι ώρες της καραντίνας. Αν, λοιπόν, έχεις στερέψει από ιδέες και πραγματικά δεν ξέρεις τι άλλο να κάνεις, εμείς είμαστε εδώ. Μην σπας άλλο το κεφάλι σου. Η τέλεια δραστηριότητα είναι μία και λέγεται… γυμναστική στο σπίτι! 

Ναι! Μπορείς να γυμναστείς στο σπίτι μαζί με τα παιδιά σου και, μάλιστα, να το διασκεδάσετε πάρα πολύ. Υπάρχουν, για την ακρίβεια, πέντε τρόποι και είδη γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε οικογενειακώς και να περάσετε φανταστικά τις ώρες που βρίσκεστε όλοι μαζί στο σπίτι. Ανακάλυψέ τους! 

  1. Χορέψτε όλοι μαζί μακαρένα 

Δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από το να βάλεις στα παιδιά σου το πιο δημοφιλές τραγούδι των παιδικών σου χρόνων! Μάθε τους όλες τις κινήσεις και το χορευτικό, επαναλάβετέ το όσο αντέχετε και ένα είναι το σίγουρο: πως πολύ γρήγορα θα έχετε ξεκαρδιστεί στα γέλια! 

  1. Κάνε pilates ή yoga με όλη την οικογένειά σου 

Στο YouTube υπάρχουν άπειρα videos με ασκήσεις pilates και yoga τόσο για αρχάριους όσο και για παιδιά. Βάλτε όλοι, λοιπόν, φόρμες και κολάν, πάρτε το χαλάκι σας και… μετατρέψτε το σαλόνι σε studio γυμναστικής. Σίγουρα, αυτή η καινούρια ενασχόληση θα δελεάσει τα παιδιά και πολύ γρήγορα θα φτιάξει τη διάθεσή τους.  

  1. Παίξτε σχοινάκι 

Υπάρχει πιο δημιουργική απασχόληση από το παιχνίδι με το σχοινάκι; Είναι διασκεδαστικό, έχει πλάκα και σίγουρα αποτελεί μια πολύ καλή γυμναστική. Δοκίμασέ το και θα δεις πως θα θυμηθείς κι εσύ τα παιδικά σου χρόνια.  

  1. Ώρα για… κυνηγητό 

Τι καλύτερο από το να παίξεις κυνηγητό με τα παιδιά σου! Είναι ένα από τα πιο διαχρονικά και ξεκαρδιστικά παιχνίδια εδώ και πολλά χρόνια και… αποτελεί πολύ καλή γυμναστική.  

  1. Κάντε ένα κυκλικό πρόγραμμα γυμναστικής 

Πηδηματάκια, κοιλιακοί, push ups, ραχιαίοι μπορούν να αποτελέσουν την τέλεια γυμναστική για το Σαββατοκύριακο. Αν, μάλιστα, βάλεις και την αγαπημένη μουσική των παιδιών σου να παίζει παράλληλα, τότε σίγουρα δε θα βαρεθεί κανένας.