Καλοκαιρινά «κόλπα» που όλες οι μαμάδες πρέπει να ξέρουν

Καλοκαιρινά «κόλπα» που όλες οι μαμάδες πρέπει να ξέρουν

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Μερικές φορές, ένας γονιός πρέπει να είναι πολύ εφευρετικός. Δοκιμάστε αυτά τα έξυπνα καλοκαιρινά κόλπα που έχουν λύσει τα χέρια πολλών μαμάδων πριν από εσάς!

 

Βάλτε ένα πακέτο μωρομάντιλα κοντά στην είσοδο ή στην μπαλκονόπορτα. Έτσι, πριν μπουν τα παιδιά μέσα στο σπίτι και σκαρφαλώσουν στον καναπέ, θα μπορείτε να τους καθαρίζετε τα λερωμένα με χώμα πόδια (ή να τους υπενθυμίζετε να το κάνουν μόνα τους).

 

 Έχετε πάντα μια αλλαξιά ρούχα και εσώρουχα μαζί σας -ακόμα κι αν το παιδί σας δεν είναι πια μωρό. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα ξεκινήσει ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι μπουγελώματος ή πόσο από τα παγωτό που τρώνε θα πέσει επάνω τους!

 

Προμηθευτείτε πλαστικά ποτήρια κι έναν μαρκαδόρο και σημειώστε σε καθένα το όνομα κάθε παιδιού. Έτσι, όταν τα παιδιά -και οι φίλοι που θα φέρουν στο σπίτι- θα είναι εξαντλημένα από το παιχνίδι και θα θέλουν να πιουν νερό, δεν θα λερώσουν όλα τα ποτήρια που έχετε στα ντουλάπια σας.

 

Για να καθαρίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά τα ποδαράκια του από την άμμο, πάρτε μαζί σας στη θάλασσα μια συσκευασία ταλκ και απλώστε μια μικρή ποσότητα στα πόδια πριν τα τινάξετε. Θα βοηθήσει να ξεκολλήσει πιο εύκολα η βρεγμένη άμμος από το δέρμα του.

 

Φτιάξτε μόνοι σας ανταλλακτικό υγρό για τις σαπουνόφουσκες ανακατεύοντας σε ένα δοχείο 2 φλιτζάνια ζεστό νερό με 1/4 φλιτ. υγρό απορρυπαντικό για πιάτα, 1 πακέτο ζελατίνη σε σκόνη και 2 κουτ. σ. γλυκερίνη.

 

Γεμίστε μερικά από τα μικρά μπαλόνια που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να παίζουν μπουγέλο με νερό και βάλτε στην κατάψυξη. Βάλτε μερικά μέσα στη σακούλα όταν μεταφέρετε φρούτα ή σάντουιτς στην παραλία, αντί για παγοκύστες.

 

Βάλτε το αντηλιακό στα παιδιά πριν ξεκινήσετε για τη θάλασσα. Έτσι, όχι μόνο θα υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να ενεργοποιηθεί το προϊόν και να αρχίσει να τα προστατεύει αποτελεσματικά από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και δεν θα χρειαστεί να καταβάλετε προσπάθεια για να παραμείνουν ακίνητα μέχρι να το απλώσετε -όπως είναι βέβαιο ότι θα γίνει με το που θα δουν μπροστά τους την παραλία!

 

Φροντίστε να υπάρχει μια άδεια μικρή σακούλα στην τσάντα, την τσέπη ή το αυτοκίνητο. Πού θα χρειαστεί; Παντού! Για να βάλετε το βρεγμένο μαγιό, το μπλουζάκι όπου έχει στάζει το μισό παγωτό, τα παιδικά παπουτσάκι που είναι καλυμμένα με άμμο...

 

Πάρτε μερικά μπαλόνια μαζί σας στην παραλία! Εάν το παιδί σας έχει ευαισθησία στα αυτιά και ενοχλείται από το θαλασσινό νερό που μπορεί να έχει εισχωρήσει μετά το μπάνιο, ζητήστε του να φουσκώσει ένα μπαλόνι. Η πίεση θα βοηθήσει το νερό να απομακρυνθεί εύκολα αυτά τα αυτιά του!