Οι ελεύθερες παραλίες της Αττικής για να πας το Σαββατοκύριακο

Οι ελεύθερες παραλίες της Αττικής για να πας το Σαββατοκύριακο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Ακόμα κι αν βρίσκεσαι στην Αθήνα τον Αύγουστο με την οικογένειά σου, μπορείς αν θέλεις να απολαύσεις μερικές στιγμές χαλάρωσης πλάι στο κύμα.

Μπορεί ο Αύγουστος να έχει ήδη ξεκινήσει και να σε βρίσκει στην Αθήνα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεσαι. Είτε οι διακοπές σου έρθουν λίγο αργότερα, είτε πέρασαν, είτε για διάφορους λόγους δεν κατάφερες να τις πραγματοποιήσεις, υπάρχουν «ανάσες δροσιάς» και μέρη, για να περάσεις υπέροχα εντός Αττικής.

Μια εξόρμηση σε κάποια κοντινή παραλία της πρωτεύουσας είναι η καλύτερη ιδέα για να βιώσεις στιγμές οικογενειακής ευτυχίας και ξεκούρασης το Σαββατοκύριακο και, μάλιστα, οι επιλογές που έχεις είναι αρκετές. Όπως θα δεις παρακάτω, τόσο στη νότια όσο και στην ανατολική πλευρά της Αττικής υπάρχουν μοναδικά, γαλαζοπράσινα νερά που μπορούν να γοητεύσουν μικρούς αλλά και μεγάλους.

Ερωτοσπηλιά

Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ανατολικής Αττικής, λίγο μετά το Πόρτο Ράφτη. Εκεί θα συναντήσεις ψιλό βότσαλο, δροσερά νερά, καντίνα για τις απαραίτητες προμήθειες και φυσική σκιά στην αριστερή πλευρά της παραλίας προς το απογευματάκι, λόγω των πολλών δέντρων. 

Σκαλάκια Αγίας Μαρίνας (Αλθέα)

Λίγο μετά τη Βάρκιζα θα βρεις τον οικισμό Αλθέα. Μετά την ταμπέλα θα μπεις λοξά δεξιά για να ανακαλύψεις δύο παραλίες σε μία. Τα νερά είναι καθαρά, η αμμουδιά φιλόξενη και υπάρχει και καφετέρια εκεί κοντά, για να προμηθευτείς όσα χρειάζεσαι.

Σέσι

Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες, ελεύθερες παραλίες της Αττικής. Τα αρμυρίκια ακουμπούν το κύμα, τα νερά είναι πεντακάθαρα και κάπου εκεί το ψιλό βοτσαλάκι συναντά την άμμο. Μπορείς να βρεις αυτήν την παραλία περίπου στα 30 χιλιόμετρα μετά τον Τύμβο του Μαραθώνα και λίγο μετά το Γραμματικό.

Χαμολιά

Ανάμεσα στην Αρτέμιδα (Λούτσα) και το Πόρτο Ράφτη, βρίσκεται ο οικισμός της Χαμολιάς και ακριβώς μπροστά του δεσπόζει μια υπέροχη παραλία με κρυστάλλινα νερά. Αξίζει να την ανακαλύψεις!

Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας

Θα τη γνωρίσεις από τον μαύρο βράχο στα αριστερά. Είναι στο 46ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου και έχει υπέροχα, καταγάλανα νερά. Ιδανική για οικογένειες, αποτελεί τον πιο όμορφο προορισμό για το καλοκαίρι σου.

Παραλία Βάρκιζας

Δίπλα ακριβώς στην οργανωμένη παραλία της Βάρκιζας, δεσπόζει μια υπέροχη, καταγάλανη και ελεύθερη ακτή. Υπάρχουν μερικές ομπρέλες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος, ενώ μπορείς κι εσύ αν θέλεις να στήσεις τη δική σου ομπρέλα με τις καρέκλες σου. Ο χώρος είναι άπλετος. Στην παραλία υπάρχει και καφέ-εστιατόρια για ό,τι χρειαστείς.