Απόστολος Χ. Ζιώγας

Απόστολος Χ. Ζιώγας

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Γονιμότητας, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

O Δρ. Απόστολος Χ. Ζιώγας γεννήθηκε το 1983 στην Λάρισα. Η καταγωγή της οικογένειας είναι από τη Σμίξη Γρεβενών. Έζησε και μεγάλωσε στην Λάρισα. Το 2001 αποφοιτώντας από το 2ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, εισήχθη με Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Ο Δρ. Ζιώγας Χ. Απόστολος είναι μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Λάρισα.
Είναι ειδικός γονιμότητας και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ταυτόχρονα από το 2021 είναι ακαδημαϊκός υπότροφος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διδάσκει στους φοιτητές Ιατρικής του 5ου και 6ου έτους της Ιατρικής Σχολής Λάρισας.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διδακτορικό δίπλωμα (Phd) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 2016 έλαβε εκπαίδευση και Δίπλωμα στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, World Laparoscopy Hospital, Γκούργκαον, Νέο Δελχί, Ινδία. Διαθέτει πιστοποίηση στην κολποσκόπηση από την Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης (HSCCP).
Κατόπιν συμμετοχής του στις εξετάσεις της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, ΕΜΓΕ, τον Ιούνιο του 2019 αρίστευσε και του απονεμήθηκε χορήγηση υποτροφίας.
Έγινε δεκτός για αξιοποίηση της υποτροφίας του ως Clinical Fellow in Reproductive Medicine στο Newcastle Fertility Center, όπου μετεπαιδεύτηκε στις σύγχρονες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη γυναικολογία και στη μαιευτική, έχοντας εργαστεί σε αρκετά νοσοκομεία της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, διενεργώντας μεγάλο αριθμό τοκετών και χειρουργείων.
Έχει στο δυναμικό του ένα ευρύ φάσμα ξενόγλωσσων δημοσιεύσεων σε διεθνή αξιολογημένα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και ομιλιών, ανακοινώσεων, βραβείων σε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τέλος, είναι αξιολογητής σε διεθνή αξιολογημένα επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ιατρικών ξενόγλωσσων βιβλίων.

Άρθρα του Απόστολος Χ. Ζιώγας