Παιδιά στο αυτοκίνητο – 6 πράγματα που όλοι οι γονείς πρέπει να έχουν μαζί τους

Παιδιά στο αυτοκίνητο – 6 πράγματα που όλοι οι γονείς πρέπει να έχουν μαζί τους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Για πολλούς από εμάς το αυτοκίνητο είναι κάτι σαν δεύτερο σπίτι μας, αφού περνάμε μέσα σ’ αυτό αρκετές ώρες την ημέρα. Είτε κάνετε συχνά οδικά ταξίδια με τα παιδιά είτε τα έχετε μαζί σας στις καθημερινές μετακινήσεις σας, είναι βέβαιο ότι η ζωή σας θα γίνει πολύ πιο εύκολη εάν φροντίσετε να έχετε στο αυτοκίνητο τα εξής αντικείμενα, για παν ενδεχόμενο.

 

Κουτί πρώτων βοηθειών

Το λεγόμενο «φαρμακείο» δεν είναι μόνο υποχρεωτικό να υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο, είναι και απολύτως απαραίτητο, ιδιαίτερα όταν κυκλοφορούμε στο δρόμο μαζί με παιδιά. Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θα πρέπει να περιέχει ένα πακέτο βαμβάκι υδρόφιλο, κουτιά αποστειρωμένες γάζες, λευκοπλάστη, ατομικούς επιδέσμους,  αιμοστατικούς επιδέσμους,  οινόπνευμα και σπρέι καθαρισμού των πληγών. Εκτός όμως από αυτά τα «υποχρεωτικά» είδη, καλό είναι οι γονείς να έχουν όσα περισσότερα τραυμαπλάστ κάθε μεγέθους μπορούν να βάλουν, αλοιφή για τα τσιμπήματα και κάποιο σκεύασμα για τη ναυτία που δεν χαλάει (π.χ. βραχιολάκι) στην περίπτωση που το παιδί ζαλίζεται στο ταξίδι.

 

Χαρτομάντιλα και μωρομάντιλα

Βάλτε τα κάπου όπου μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση κάθε φορά που το παιδί θέλει να φυσήξει τη μύτη του ή που ρίχνει πάνω του το παγωτό του. Και εννοείται ότι τα μωρομάντιλα δεν είναι μόνο για παιδιά που δεν έχουν βγάλει ακόμα τις πάνες, αφού χρησιμεύουν σε ένα σωρό άλλες περιπτώσεις.

 

Μια κουβερτούλα

Πολλά παιδιά νυστάζουν όταν μείνουν για κάμποση ώρα μέσα στο αυτοκίνητο ή επειδή απλώς έχει φτάσει η ώρα του ύπνου. Επιπλέον, πάντα τους αρέσει να νιώθουν ζεστά και χαλαρά. Για να μη σας πιάνει πολύ χώρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια από αυτές που είχατε για το καροτσάκι, ακόμα κι αν τα παιδιά σας είναι πια αρκετά μεγάλα.

 

Μια αλλαξιά ρούχα

Επειδή ποτέ δεν ξέρετε πότε το παιδί θα βγει από το αυτοκίνητο με τα ρούχα του γεμάτα σοκολάτες ή πότε θα θεωρήσει ότι είναι καλή ιδέα να τσαλαβουτήσει στη βροχή, μια αλλαξιά ρούχα είναι βέβαιο ότι θα σας φανεί σωτήρια κάποια στιγμή. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε και εσώρουχα (ιδιαίτερα εάν το παιδί έβγαλε πρόσφατα τις πάνες) και φυσικά να αλλάζετε τα ρούχα όταν αλλάζει η εποχή.

 

Πλαστικά σακουλάκια σε διάφορα μεγέθη

Δεν είναι μόνο για την περίπτωση που το παιδί ζαλιστεί στο ταξίδι και νιώσει την ανάγκη να κάνει εμετό, αλλά και για πολλές άλλες, όπως όταν θέλει να βάλει το μισοφαγωμένο σνακ του, το κουτάκι από το χυμό του, κάποιο μικρό παιχνιδάκι ή να πετάξετε τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα.

 

Μερικά παιχνίδια

Εάν πέσετε σε κίνηση ή το ταξίδι σας διαρκέσει περισσότερη ώρα από όση είχατε προβλέψει είναι πιθανό το παιδί να εκνευριστεί και να αρχίσει να γκρινιάζει. Ένα μικρό παιχνιδάκι θα το κρατήσει απασχολημένο για κάποια ώρα. Μια καλή ιδέα είναι επίσης τα cd με παιδικά τραγούδια ή θεατρικές παραστάσεις.