logo-deltamoms
Search
Close this search box.

Παιχνίδια στην άμμο – 7 λόγοι που τα κάνουν καλό στην ανάπτυξη του παιδιού

Παιχνίδια στην άμμο – 7 λόγοι που τα κάνουν καλό στην ανάπτυξη του παιδιού

Όλα τα παιδιά εκτός από τα παιχνίδια μέσα στη θάλασσα απολαμβάνουν να παίζουν στην άμμο. Η άμμος εκτός από χαλάρωση, προσφέρει στα παιδιά έμπνευση, εξάπτει τη φαντασία και τα βοηθάει να εκφράζονται δημιουργικά.

Να λοιπόν μερικοί λόγοι που τα παιχνίδια στην άμμο βοηθούν στην ανάπτυξη του παιδιού.

1. Με την άμμο τα παιδιά «ανακαλύπτουν» τον κόσμο

Κοχύλια, βότσαλα, ξυλαράκια, όλα για τα παιδιά αποτελούν ένα μαγικό ταξίδι ανακάλυψης. Ακόμα κι να δεν έχουν μαζί τους ούτε ένα παιχνιδάκια μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους από άμμο. Με την άμμο μπορούν να δημιουργήσουν ό,τι γεννά η φαντασία τους.

2. Η άμμος τα βοηθάει να νιώσουν ελεύθερα

Μια τούμπα στην άμμο χωρίς το φόβο μη χτυπήσει, παιχνίδια με το μαγιό, χωρίς το φόβο μη λερωθεί… Η ιδανική ευκαιρία για να ανακαλύψει το παιδί τη χαρά της απόλυτης ελευθερίας!

3. Τα παιχνίδια στην άμμο βοηθούν τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν

Μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι στην άμμο, μέσα από το κτίσιμο ενός κάστρου ή μιας υπόγειας πολιτείας το παιδί  μαθαίνει να συνεργάζεται με τα άλλα παιδιά και να καλλιεργεί τον αυτοέλεγχό του. Ακόμη και οι διαπληκτισμοί για το ποιος τα καταφέρνει καλύτερα είναι μέρος αυτής της κοινωνικοποίησής του.

4. Η άμμος τονώνει τη φυσική κατάσταση των παιδιών

Τα παιδιά έχουν μεγάλη ανάγκη τη φυσική άσκηση και δραστηριότητα, και βέβαια η παραλία τούς δίνει τεράστιες δυνατότητες να χρησιμοποιήσουν τους μύες τους για να τρέξουν, να πηδήξουν, να κάνουν τούμπες… Η άμμος τους βοηθάει να χρησιμοποιήσουν κάθε μέρος του σώματός τους, οπότε και αναπτύσσουν μυϊκή δύναμη, μυϊκό συντονισμό και γίνονται σαφώς πιο ευλύγιστα.

5. Τα παιχνίδια στην άμμο, βοηθούν τα παιδιά να εκτονωθούν

Το παιχνίδι στην άμμο και βέβαια και στη θάλασσα βελτιώνει την κινητικότητα του παιδιού. Μέσα από το τρέξιμο, ή το κυνηγητό αποκτά μία ψυχική ευεξία και εκτονώνεται, αποβάλλοντας το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας.

6. Η επαφή με την άμμο  ηρεμεί τα παιδιά

Τι κάνει την επαφή με τη θάλασσα και την αμμουδιά τόσο μαγική; Η θέα του ανοιχτού ορίζοντα, η αισθητική που προσφέρει η φύση, το άρωμα της θάλασσας είναι καθοριστικά για να νιώσουν ήρεμα, χαλαρά και ελεύθερα.

7. Το περπάτημα στην άμμο κάνει καλό στην υγεία των παιδιών

Με το περπάτημα στην άμμο το σώμα γειώνεται κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι από το έδαφος μεταφέρονται ελεύθερα ηλεκτρόνια τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες με αποτέλεσμα να κινδυνεύετε λιγότερο από φλεγμονές και γενικότερα φθορές του οργανισμού. Επίσης με το περπάτημα στην άμμο αποφεύγεται η πλατυποδία, ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά.

Με τη συνεργασία της Μαρίας Ποθητού Σύμβουλος Γονέων & Ανάπτυξης Παιδιού (BSc Psychology), Υπεύθυνη Επιστημονικού Ιστότοπου Χαμογελάκια, www.xamogelakia.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ