Πάμε Σινεμά; Πάντιγκτον 2!

Πάμε Σινεμά; Πάντιγκτον 2!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

 

Της Μαμάς Μαμαδοπούλου

 

 

Ο αγαπημένος μας αρκούδος, Πάντινγκτον, ζει στο Λονδίνο ευτυχισμένος με τη νέα του οικογένεια, τους Μπράουν. Είναι λίγες ημέρες πριν από τα 100α γενέθλια της θείας του, που ζει στο Περού, και ο τρυφερός αρκούδος ψάχνει να βρει να της στείλει το καλύτερο δώρο.

 

Γνωρίζοντας πως το όνειρο της θείας Λούσι είναι να επισκεφθεί το Λονδίνο, ανακαλύπτει σε ένα παλαιοπωλείο ένα τρισδιάστατο βιβλίο με τα 12 μεγαλύτερα αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας. Είναι σίγουρος ότι αυτό είναι το κατάλληλο δώρο.

 

 

Το βιβλίο είναι συλλεκτικό κομμάτι και γι’αυτό είναι πολύ ακριβό. Ο Πάντινγκτον όμως δεν πτοείται και προσπαθεί να συγκεντρώσει τα χρήματα, κάνοντας διάφορες δουλειές.

 

 

Πίσω από το βιβλίο κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό που δεν γνωρίζει ο Πάντινγκτον και η οικογένειά του. Το γνωρίζει όμως ο γείτονάς τους, ο κος Buchanan, ένας ψωνισμένος ηθοποιός στην παρακμή του.

 

 

Όταν ο κος Buchanan μαθαίνει για το βιβλίο από τον Πάντινγκτον, καταστρώνει ένα σχέδιο και το κλέβει από το παλαιοπωλείο. Δυστυχώς ο Πάντινγκτον μπλέκεται άθελά του στην υπόθεση και από εκεί ξεκινά ένα μπέρδεμα για τον αγαπημένο αρκούδο, την οικογένεια Μπράουν και όλους όσοι τον αγαπούν.

 

 

Η ταινία περιέχει σε σωστές αναλoγίες χιούμορ, γλύκα και συγκίνηση και είναι γεμάτη σημαντικά μηνύματα για τα παιδιά (και τους μεγάλους), όπως ότι η ευγένεια (σχεδόν) πάντα κερδίζει και κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, ότι πρέπει να δείχνουμε πίστη στους ανθρώπους που μας αγαπούν και ιδιαίτερα στην οικογένειά μας και, βέβαια, ότι οι πραγματικοί χαρακτήρες των ανθρώπων δεν είναι πάντα αυτοί που φαίνονται.

 

 

Αξίζει να σημειώσω τα αντιρατσιστικά μηνύματα, με τη γειτονιά σύσσωμη να στηρίζει τον Πάντινκγτον κόντρα στις φωνές του κου Curry που φέρεται εναντίον του ήρωα απλά, γιατί… είναι αρκούδος.

 

Ένα έργο γεμάτο χαρούμενα χρώματα και μια γλυκιά ατμόσφαιρα, μαζί με μια σύντομη γνωριμία με το Λονδίνο αφού έχει αρκετά πλάνα από την πόλη και κάποια μνημεία της. Σε πολλά σημεία μαμά και κόρη γελάσαμε και σε άλλα τόσο βουρκώσαμε από συγκίνηση. Είναι τόσο καλοδουλεμένη τεχνικά η ταινία, που κάποιες στιγμές νομίζεις ότι παρακαλουθείς animation και όχι μια «κανονική» ταινία με ανθρώπους.

 

 

Highlight του cast, ο εξαιρετικός Hugh Grant που υποδύεται το ρόλο του κακού. Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, αφού τον έχουμε μάθει σε ρόλους πιο ρομαντικούς και σε χαρακτήρες συνεσταλμένους.

 

 

Είναι υπέροχες οι μεταμφιέσεις του και δεν ξέρω, εάν ήταν η δική μου διάθεση, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη, ότι θα το διασκέδασε.

(Μεταξύ μας, μην του το πείτε, αλλά σε αυτήν την ταινία φαίνεται, ότι έχει μεγαλώσει κι αυτός. Αχ….)

Θα έλεγα, ότι το «Πάντινγκτον 2» δεν είναι μια απλά παιδική ταινία, αλλά οικογενειακή. Μπορούν να διασκεδάσουν ταυτόχρονα και με τον ίδιο τρόπο μικροί και μεγάλοι.

Είναι από αυτές τις φορές, που οι ηλικίες εκμηδενίζονται και οι ψυχές γίνονται συνομήλικες. Και γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή για οικογενειακή κινηματογραφική έξοδο.

Α, ναι! Και όταν τελειώσει η ταινία, θα έχετε μια πελώρια λαχτάρα να φάτε σάντουιτς με μαρμελάδα πορτοκάλι. (Σλουρπ!)

 

Ο Πάντινγκτον έχει την καλύτερη συνταγή.