Πανεύκολες ιδέες για να φτιάξεις επιτραπέζια παιχνίδια που θα παίξεις με το παιδί σου

Πανεύκολες ιδέες για να φτιάξεις επιτραπέζια παιχνίδια που θα παίξεις με το παιδί σου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 1.5 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 2

Είναι η τέλεια λύση να απασχολήσεις τα παιδιά σου τώρα που μένεις διαρκώς στο σπίτι.

Η νέα καραντίνα -λόγω κορονοϊού- είναι γεγονός εδώ και λίγες ημέρες, με τις ώρες που περνάμε στο σπίτι να μοιάζουν ατελείωτες ορισμένες φορές. Ειδικά, αν έχεις ένα ή περισσότερα παιδιά η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Πρέπει κάπως να τα απασχολείς μετά το σχολείο, αλλά και το Σαββατοκύριακο, που δεν μπορείτε πια να πραγματοποιήσετε οικογενειακώς μια όμορφη βόλτα εκτός σπιτιού.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν; Να φτιάξεις, με τη βοήθεια των παιδιών σου, επιτραπέζια παιχνίδια. Πρόκειται για μια δραστηριότητα, που σου δίνει τη δυνατότητα να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά, αλλά παράλληλα να εξελίξετε από κοινού- μικροί και μεγάλοι- τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας.

Παρακάτω σου προτείνουμε τέσσερα εύκολα και ευχάριστα επιτραπέζια παιχνίδια που μπορείς να φτιάξεις μαζί με τα παιδιά σου για να περάσετε όμορφα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Φιδάκι

Το φιδάκι είναι ένα αγαπημένο επιτραπέζιο εδώ και πολλές δεκαετίες. Στο παιχνίδι συναντάς ορισμένα επίπεδα, τα οποία ανεβαίνεις αν βρεθείς σε βάση σκάλας και κατεβαίνεις αν βρεθείς σε στόμα από φιδάκι. Αυτό, λοιπόν, το παιχνίδι μπορείς να το φτιάξεις με το παιδί σου χρησιμοποιώντας απλά και μόνο χαρτί, ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους, ένα ζάρι και μερικά φασόλια αντί για πιόνια.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα χαρτί Α4, να δημιουργήσεις με μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές χρωματιστά, ενωμένα κουτάκια με αριθμούς, ξεκινώντας κάτω αριστερά με το 1 και καταλήγοντας πάνω αριστερά με το τελικό νούμερο (όσο χωρέσει στο χαρτί). Στη συνέχεια, μπορείς να ζωγραφίσεις τρεις-τέσσερις σκάλες που θα καλύπτουν δύο-τρία κουτιά η κάθε μία και αντίστοιχα τρία-τέσσερα φιδάκια. Έπειτα, βάφεις με διαφορετικό χρώμα το κάθε φασόλι (ανάλογα με το πόσα άτομα είστε) και με το ζάρι ξεκινάτε το παιχνίδι.

Κλασικό ποδοσφαιράκι

Θα χρειαστείς χαρτόκουτο από δημητριακά ή από πλαστικά γάντια μιας χρήσης, ξυλάκια για σουβλάκι και δίχτυ από φρούτα. Χρησιμοποιείς τη μία πλευρά του χαρτόκουτου για να δημιουργήσεις τη βάση (το «γήπεδο») και φτιάχνεις τέσσερις-πέντε μικρές τρύπες και στις δύο πλευρές, ώστε να περνούν μέσα τα ξυλάκια. Στη μία άκρη κολλάς το δίχτυ, το οποίο θα χρησιμεύσει ως τέρμα. Με το άλλο κομμάτι του χαρτόκουτου σχεδιάζεις ανθρωπάκια, που θα είναι οι ποδοσφαιριστές και τους κολλάς στη μέση των ξύλων. Αντί για μπαλάκι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία μπίλια ή ένα ζάρι και να… ξεκινήσεις τη μονομαχία με το παιδί σου για το ποιος θα βάλει τα περισσότερα γκολ!

Ποδοσφαιράκι… με την αναπνοή

Θα χρειαστείς ένα κουτί από γλυκά, τέσσερα καλαμάκια, ένα μπαλάκι από βαμβάκι και δίχτυ από φρούτα. Τσακίζοντας δύο καλαμάκια δημιουργείς δύο τέρματα, τα οποία «κλείνεις» με το δίχτυ φρούτων. Παίρνεις άλλα δύο καλαμάκια, ένα για σένα και ένα για το παιδί και ξεκινάτε να φυσάτε το βαμβακερό μπαλάκι για να δείτε ποιος θα βάλει… τα πιο πολλά γκολ!

Πύλες

Θα χρειαστείς ένα χαρτόκουτο, μικρά κομμάτια χαρτονιού, κόλλα και μια μπίλια. Κόβεις σε μέτριες λωρίδες το χαρτόνι (όσο περίπου ένα μολύβι σε μάκρος) και τις κολλάς δημιουργώντας πέντε μικρές καμάρες-πύλες μέσα στο χαρτόκουτο. Στόχος του παιχνιδιού είναι να καταφέρεις, κουνώντας το χαρτόκουτο με τα δύο χέρια σου, να περάσει μονομιάς η μπίλια μέσα και από τις πέντε πύλες. Παίζει εναλλάξ ο ένας μετά τον άλλον.