Πασχαλινά κοτοπουλάκια από κουταλάκια!

Πασχαλινά κοτοπουλάκια από κουταλάκια!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

 

Της Βέρας Λεβέντη 

 

Μία η άνοιξη, ένα το σύννεφο, χρυσή βροχή…

 

Η άνοιξη είναι εδώ και αυτό φαίνεται σιγά σιγά. Οι γλάστρες γέμισαν λουλούδια, οι δρόμοι στην πόλη πρασίνισαν και το Πάσχα έρχεται σε λίγες μέρες. Μπορεί να μην στολίζουμε το σπίτι όπως τα Χριστούγεννα αλλά λίγα διακοσμητικά αντικείμενα θα βάλουμε, έτσι για την αλλαγή της εποχής! Και μαζί με τα κουλουράκια και τα τσουρέκια που θα φτιάξουμε με το παιδί, βάζουμε πάντα στο πρόγραμμα και μια εύκολη Πασχαλινή κατασκευή!

 

Γιατί πρέπει να ενισχύουμε τη δημιουργικότητα των παιδιών και αυτό μπορούμε να το κάνουμε αν αφιερώσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Να κάτσουμε μαζί τους στο πάτωμα, να πιάσουμε τα χαρτόνια, τα ψαλίδια και να φτιάξουμε εύκολα στολίδια για να διακοσμήσουμε το σπίτι και το μπαλκόνι μας για το Πάσχα που έρχεται. Αυτό που θα φτιάξουμε σήμερα μαζί είναι δύο σούπερ χαριτωμένα κοτοπουλάκια φτιαγμένα από απλά πλαστικά κουταλάκια!

 

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο άσπρο κοτοπουλάκι, κοκοράκι όπως το βλέπει κανείς. :-)

 

Σε αυτή την κατασκευή το κύριο υλικό είναι τα απλά πλαστικά κουταλάκια. Θα χρειαστείτε επίσης λίγο λευκό και κόκκινο χαρτονάκι και δίσκους βαμβακιού, ναι… τα στρογγυλά βαμβάκια για το ντεμακιγιάζ σας! Λίγη κόλλα για να στερεώσουμε τα στοιχεία πάνω στο λευκό κουτάλι και το πρώτο πασχαλινό στολίδι μας είναι έτοιμο! Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε και κόκκινο παπιγιόν/λυρί για το κοτοπουλάκι σας! Μην ξεχνάτε να αφήνετε τα παιδιά να βάζουν κόλλα, τρελαίνονται για αυτή τη διαδικασία!

 

 

Περνάμε στο κίτρινο κοτοπουλάκι που φτιάχνεται εξίσου εύκολα! Αν δεν έχετε κίτρινο πλαστικό κουταλάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό και να ντύσετε το πάνω μέρος με κίτρινο γκοφρέ χαρτί, όπως δείχνει η εικόνα. Τα υλικά είναι τόσο απλά και αυτός είναι ο λόγος που αυτή η κατασκευή είναι εύκολη και τα παιδιά θα την φτιάξουν με ευχαρίστηση!

 

 

Έχετε τώρα φτιάξει δύο σούπερ χαριτωμένα πασχαλινά στολίδια! Τι πιο πασχαλινό από τα κοτοπουλάκια; Και τι πιο δημιουργικό όταν αυτά τα στολίδια είναι μια κατασκευή που φτιάξατε μαζί με το παιδί σας από τα πιο απλά υλικά;

 

Ήρθε η ώρα λοιπόν να διακοσμήσετε το χώρο σας με τα κοτοπουλάκια που φτιάξατε! Εμείς τα βάλαμε στις γλάστρες μας στο μπαλκόνι. Για να έχουμε έναν επιπλέον λόγο να καθίσουμε λίγο στο μπαλκόνι και να τα θαυμάζουμε. :-)

 

Μπορείτε όμως να τα βάλετε και σε γυάλες σε συνδυασμό με λουλούδια και άλλα πασχαλινά στολίδια. Και… ρωτήστε και τα παιδιά να σας πουν τη γνώμη τους, μπορεί να σας δώσουν μια ακόμη πιο δημιουργική ιδέα για διακόσμηση!