Παστέλ Χριστούγεννα!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Tης Αθηνάς Καψάσκη 

 

Είμαι φανατική των Χριστουγέννων, των στολισμών και λατρεύω όλα αυτά που συνοδεύουν τις γιορτές. Το βρίσκω σαν μία ευκαιρία να στολίσουμε (έστω και για λίγο) την καθημερινότητά μας. Να την κάνουμε μαγική. Όσο για τα παιδιά μας είναι σίγουρα μια ιδανική περίοδος ώστε να συμβάλλουμε στη δημιουργία όμορφων και χαρούμενων αναμνήσεων.

 

Η μαγεία των γιορτών μας φέρνει όλους πιο κοντά. Μας κάνει και μας για λίγο παιδιά. Και το να στολίσεις το σπιτικό σου συμβάλει πολύ σε αυτό.

 

Το δωμάτιο των μικρών μας δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός. Εμείς μάλιστα μεταμορφώνουμε το δωμάτιο της μικρής μου σε ένα παραδεισένιο καραμελότοπο. Ένα μικρό λευκό δεντράκι, ζαχαρωτά στολίδια και ροζ τούλινα στολιδάκια στήνουν το καραμελένιο μας σκηνικό. Χωρίς πολλά πολλά χρήματα. Αλλά με πολλή φαντασία! 

 

 

Φέτος εμπλουτίσαμε τον στολισμό με τη γιρλάντα που ακολουθεί η οποία είναι πανεύκολη (εννοείται) και οικονομική. Είναι ιδανική και για πιο μικρά δωμάτια όπου ίσως δεν χωράει δεντράκι. Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να τη φτιάξουμε βήμα βήμα:

 

Μαζεύουμε τα υλικά μας:

  • χαρτί γκοφρέ (ένα κομμάτι 50-200εκ - θα περισσέψει)
  • ένα φύλλο μεταλιζέ χαρτί Α4
  • κερωμένη κλωστή
  • ψαλίδι
  • ένα κουπάτ αστεράκι
  • κόλλα στικ 

 

 

1. Κόβουμε το χαρτί μας σε 4 ισομερή ορθογώνια φύλλα. Διπλώνουμε ένα ένα φύλλο 3 φορές. 

 

 

2. Κόβουμε με ένα ψαλίδι λωρίδες φροντίζοντας το κάτω μέρος να είναι αυτό που έχει τα περισσότερα “ανοικτά” φύλλα και αφήνοντας ένα κομμάτι χωρίς να το κόψουμε περίπου 3 με 4 εκ. 

 

 

3. Ανοίγουμε τα φύλλα και κόβουμε το κάθε χαρτί στα δύο (κάθε φύλλο κάνει 4 κρόσια).

 

 

4. Στρίβουμε το πάνω μέρος ώστε να γίνει κάπως έτσι: 

 

 

5. Κόβουμε την κερωμένη κλωστή ανάλογα με το πόσο μεγάλη θέλουμε να είναι η γιρλάντα μας.

 

6. Σχεδιάζουμε στο πίσω μέρος του μεταλλικού χαρτιού αστεράκια με το κουπάτ μας με ένα μολύβι, τόσο όσα είναι και τα κρόσια μας. 

 

 

7. Απλώνουμε την κλωστή μας και τοποθετούμε πάνω τα κρόσια βάζοντας την κλωστή ανάμεσα από κάθε κρόσι στις θέσεις που μας αρέσουν. 

 

 

8. Αφού βρούμε τη θέση τους, σφίγγουμε το χαρτί ανάμεσα στην κλωστή ώστε να μην φεύγει. Προαιρετικά μπορείτε να στηρίξετε με λίγη κολλητική ταινία (δεν το έκανα).

 

9. Κολλάμε σε κάθε κρόσι από ένα αστεράκι (αν έχετε στηρίξει με κολλητική ταινία ενδεχομένως να χρειαστείτε μία πιο κατάλληλη κόλλα). 

 

 

 

10. Τη στολίζουμε!

 

Χαρούμενες Γιορτές εύχομαι για εσάς και την οικογένειά σας με πολλή αγάπη και άπειρες όμορφες στιγμές!