Πώς να να πείσεις το παιδί σου να πλένει τακτικά και σχολαστικά τα δόντια του

Πώς να να πείσεις το παιδί σου να πλένει τακτικά και σχολαστικά τα δόντια του

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Αν κάνεις μια αναδρομή στο δικό σου παρελθόν, δεν υπάρχει περίπτωση να μη θυμηθείς τις στιγμές εκείνες που ερχόσουν σε αντιπαράθεση με τη μαμά σου για να πλύνεις τα δόντια σου. Πάντα ένα παιδικό στην τηλεόραση, μια έντονη, ξαφνική και ανεξήγητη νύστα ή το παιχνίδι με τα αδέρφια σου ήταν καλές δικαιολογίες για να μη βουρτσίσεις τα δόντια σου. «Αργότερα, αργότερα μαμά. Βαριέμαι τώρα!». Πόσες φορές είπες τέτοιου είδους ατάκες στη μαμά σου; Ούτε που θυμάσαι, μάλλον.

Να, όμως, που τώρα τα πράγματα έρχονται έτσι που… εσύ βρίσκεσαι στη θέση που κάποτε βρέθηκε η μαμά σου και πρέπει να δώσεις «μάχη», για να πλύνει το παιδί σου τα δόντια του. Ψυχραιμία, όμως!

Όλες οι μαμάδες έχουμε έρθει στη θέση σου, έχουμε μαλώσει με τα παιδιά μας και έχουμε προσπαθήσει να τα εκπαιδεύσουμε σωστά από μικρή ηλικία να πλένουν τα δόντια τους. Βλέπεις η υγεία των δοντιών είναι σε μεγάλο βαθμό ζήτημα πρόληψης και σωστής στοματικής υγιεινής και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να κάνουμε καθημερινή συνήθεια το βούρτσισμα των δοντιών για τα παιδιά μας.

Και θα τα καταφέρεις κι εσύ πολύ καλά. Μην έχεις αμφιβολίες επ’ αυτού. Αναρωτιέσαι πώς; Αν ακολουθήσεις μερικούς από τους παρακάτω διασκεδαστικούς τρόπους, θα δεις ότι τίποτε δεν είναι δύσκολο, αλλά και ότι το βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να γίνει μια αγαπημένη συνήθεια του παιδιού σου.

  • Δοκίμασε ένα podcast, ένα βίντεο ή μια εφαρμογή

Ήξερες ότι στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις πληθώρα από βίντεο, εφαρμογές ή podcast, που θα κάνουν το βούρτσισμα των δοντιών μια διασκεδαστική διαδικασία; Με μια αναζήτηση μπορείς να βρεις ιστορίες με πολύ γέλιο ή αστεία σκετσάκια για το πλύσιμο των δοντιών, τα οποία θα αγαπήσει το παιδί σου και άπαξ και τα ανακαλύψει θα θέλει με όρεξη και ανυπομονησία να πλένει τα δόντια του κάθε φορά.

  • Τραγούδησέ του ένα τραγούδι

Ναι, το ξέρουμε! Μπορεί το παιδί σου να γκρινιάζει, να μη θέλει να πλύνει τα δόντια ή να βαριέται και η υπομονή σου παράλληλα να εξαντλείται. Δοκίμασες όμως να του πεις το αγαπημένο του τραγούδι ή να βρεις ένα τραγούδι στο διαδίκτυο, το οποίο να μιλά για το πλύσιμο των δοντιών; Για προσπάθησέ το και ίσως έτσι να καταφέρεις να κάνεις το παιδί σου να ανυπομονεί κάθε μέρα να πλύνει τα δόντια του.

  • Πλύνε κι εσύ τα δόντια σου μαζί με το παιδί σου

Μήπως ξέχασες πως τα παιδιά είναι μιμητικά όντα; Εσύ όταν ήσουν μικρή δεν ήθελες να κάνεις ακριβώς ό,τι έκανε η μαμά και ο μπαμπάς σου; Το ίδιο συμβαίνει και με τα δικά σου παιδιά. Μετά το φαγητό λοιπόν, κατευθύνσου κατευθείαν στο μπάνιο για να πλύνεις τα δόντια σου. Βλέποντάς σε, σιγά σιγά θα γίνει συνήθεια και στα παιδιά σου και μετά θα μπει ένα τέλος στη γκρίνια, την άρνηση και τα κλάματα.