Πώς θα εκπαιδεύσεις το παιδί σου να μην πιάνει το πρόσωπο του με τα χέρια του

Πώς θα εκπαιδεύσεις το παιδί σου να μην πιάνει το πρόσωπο του με τα χέρια του

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Με υπομονή, απλούς τρόπους και μυστικά μπορείς να μάθεις στο παιδί να προσέχει και να μη φέρνει τα χέρια του σε επαφή με το πρόσωπο.

Από την ημέρα που ο κορωνοϊός μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, όλοι προσπαθούμε διαρκώς να πλένουμε και να απολυμαίνουμε τα χέρια μας, για να μένουμε προστατευμένοι. Και, φυσικά, αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας όταν δεν είναι ανάγκη. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά.

Τα παιδιά ασυναίσθητα αγγίζουν μερικές φορές το πρόσωπο ή το στόμα χωρίς προηγουμένως να έχουν απολυμάνει τα χέρια τους. Αν κι εσύ έχεις αντιμετωπίσει αρκετές φορές αυτό το ζήτημα με το παιδί σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις, μπορείς αν θέλεις να δεις παρακάτω τρεις απλούς τρόπους, που θα σε βοηθήσουν να το «εκπαιδεύσεις» ν’ αποφεύγει  την επαφή των χεριών με το πρόσωπο.

Μπορείς να του δώσεις να κρατά κάποιο αντικείμενο στο χέρι για να παίζει

Έχοντας τα χέρια του παιδιού απασχολημένα με ένα παιχνίδι ή με ένα αντικείμενο που αγαπά πολύ, πιθανότατα να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή των χεριών με την περιοχή του προσώπου και του στόματος.

Καλό είναι να έχεις ένα χαρτομάντηλο πάντα μαζί σε περίπτωση που χρειαστεί

Σε περίπτωση που το παιδί θέλει να φτερνιστεί, καλό είναι να έχεις ένα χαρτομάντηλο μαζί ώστε να το χρησιμοποιήσει αμέσως. Έτσι, δε θα χρειαστεί να έρθει σε επαφή με τη μύτη και άρα να αγγίξει τυχόν μικρόβια που θα προκύψουν από το φτέρνισμα.

Προσπάθησε να κρατάς τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπό του

Οι φράντζες και οι τούφες που πέφτουν από τα μαλλιά είναι μια από τις αιτίες που το παιδί θα αναγκαστεί και θα πιάσει με τα χέρια του το πρόσωπο. Καλό είναι, λοιπόν, να φροντίζεις ώστε τα παιδιά να έχουν πιο κοντά μαλλιά σε αυτές τις ηλικίες και να αποφεύγονται οι μακριές τούφες, που το ενοχλούν και το γαργαλούν μερικές φορές. Έτσι, πιθανότατα δε θα μπαίνει στη διαδικασία να αγγίξει το πρόσωπο, γιατί ενοχλείται από τα μαλλιά του.