Πώς θα φτιάξεις το ιδανικό βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών για όλη την οικογένεια

Πώς θα φτιάξεις το ιδανικό βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών για όλη την οικογένεια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Για να αισθάνεσαι ασφάλεια όπου κι αν βρίσκεσαι και να χαρείς ανέμελη κάθε στιγμή μαζί με τα παιδιά σου, μοιραζόμαστε μαζί σου ιδέες για το ιδανικό βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών.

Το καλοκαίρι, η καθημερινότητά μας είναι αναμφισβήτητα πιο χαλαρή και ανέμελη. Ακόμα πιο ανέμελα, όμως, είναι και τα παιδιά μας, τα οποία μέσα στη χαρά και το πολύωρο παιχνίδι μπορούν να έρθουν αντιμέτωπα με κάποιο μικροατύχημα. Το ίδιο, βέβαια, μπορεί να συμβεί και στους ενήλικες σε μια άτυχη στιγμή, αλλά αυτό είναι κάτι που εμείς οι μεγάλοι μπορούμε να διαχειριστούμε πιο εύκολα απ’ ότι τα μικρά μας. Τι χρειάζεσαι, λοιπόν, εκείνη την ώρα; Ένα καλά οργανωμένο βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για κάθε περίσταση.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται να έχεις μέσα στο βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών, έτσι ώστε να είσαι καλά οργανωμένη στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, αλλά και στις διακοπές μαζί με τα παιδιά σου ώστε να νιώθεις ασφαλής.

«Χτίσε» από την αρχή το βαλιτσάκι σου με τα απαραίτητα

Σκέψου τι χρειάζεσαι σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα σ’ έναν μικροτραυματισμό του παιδιού σου. Καλό λοιπόν είναι να εξοπλιστείς με επιδέσμους, γάζες, οξυζενέ, τραυμαπλάστ, αντιβακτηριδιακή αλοιφή, αντιισταμινικό υγρό για πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις και κρέμα με αλόη βέρα για τυχόν εγκαύματα από τον ήλιο. Μην ξεχάσεις επίσης σταγόνες φυσιολογικού ορού σε περιπτώσεις όπου κάποιος από την οικογένεια χρειαστεί για τα μάτια ή την μύτη του και αυτοκόλλητα ράμματα, για παν ενδεχόμενο.

Σιγουρέψου ότι υπάρχουν μάσκες προστασίας για όλη την οικογένεια

Η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σ’ εξέλιξη και γι’ αυτό θα ήταν καλό να τηρείς όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να βεβαιωθείς ότι στο βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών υπάρχουν αρκετές μάσκες προστασίας για όλη την οικογένεια. Έτσι, θα νιώθεις ήσυχη και ασφαλής σε κάθε μετακίνησή σου.

Θυμήσου το αντισηπτικό

Όπως και η μάσκα προστασίας, έτσι και το αντισηπτικό είναι απαραίτητο για την προστασία από τον κορωνοϊό. Φρόντισε, λοιπόν, να προμηθεύσεις το βαλιτσάκι σου με αρκετά μπουκαλάκια και αντισηπτικά μαντηλάκια, ώστε να τα έχεις εύκαιρα όταν τα χρειάζεσαι.

Μην ξεχάσεις το αντηλιακό

Οι ακτίνες UVA και UVB του ήλιου είναι αρκετά επικίνδυνες για το δέρμα μικρών αλλά και μεγάλων, συνεπώς καλό είναι να έχεις ακόμα και δύο συσκευασίες αντηλιακού, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, ώστε να μην ξεμένεις ποτέ.