Πώς θα κάνεις σωστή οικονομική διαχείριση πριν έρθει στη ζωή το μωρό σου

Πώς θα κάνεις σωστή οικονομική διαχείριση πριν έρθει στη ζωή το μωρό σου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Υπάρχουν πέντε μυστικά που θα σε βοηθήσουν να μην αγχωθείς, αλλά και να τα καταφέρεις!

Θυμάσαι την πρώτη στιγμή που είδες το τεστ εγκυμοσύνης και βεβαιώθηκες πως είσαι έγκυος; Η χαρά σου ήταν απερίγραπτη! Αμέσως θέλησες να το μοιραστείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, αλλά και να ξοδέψεις χρήματα για όσα χρειάζεται ένα μωράκι μόλις έρθει στη ζωή.

Κι εκεί ακριβώς είναι που παρασύρθηκες και ξόδεψες μεγάλα ποσά λόγω της χαράς σου. Πιθανότατα, ψώνισες ρουχαλάκια, παπούτσια, σκουφάκια και μικροαντικείμενα που… στο τέλος συνειδητοποίησες ότι μπορεί να μη χρησιμοποιηθούν ποτέ. Ε! Και ποια δεν το έκανε αυτό; Ο πρώτος ενθουσιασμός κάνει όλες τις μέλλουσες μανούλες να αντιδρούν κάπως έτσι. Το ζήτημα είναι τι θα κάνεις από εδώ και πέρα. Τι εννοούμε;

Ότι μπορείς να οργανώσεις τα οικονομικά σου σωστά, να μην κάνεις περιττά έξοδα και να μην αγοράζεις πράγματα, που το μωράκι σου ή και εσύ ως νέα μανούλα μπορεί να μη χρειαστείτε ποτέ. Για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε παρακάτω 5 μυστικά που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς σωστά τα οικονομικά σου προτού έρθει στη ζωή το μωράκι σου.

  • Καλό είναι να αξιολογήσεις τα τωρινά οικονομικά σου

Μήπως έχεις κάποιο χρέος; Υπάρχουν χρήματα στην άκρη; Τι περιουσιακά στοιχεία υπάρχουν στο όνομά σου ή του συντόφου σου; Έχοντας μια καθαρή εικόνα της οικονομικής κατάστασής σου, θα είναι πολύ πιο εύκολο να οργανώσεις σωστά τα πάντα πριν έρθει στον κόσμο το μωράκι σου.

  • Μπορείς να θέσεις συγκεκριμένους στόχους

Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε τους άμεσους στόχους που έχεις. Για παράδειγμα, σκέψου και γράψε πόσα χρήματα θα ήθελες να έχεις αποταμιεύσει μέχρι να έρθει η ώρα του τοκετού. Στη συνέχεια, διαίρεσε αυτό το ποσό με τους μήνες ή τις εβδομάδες που μένουν μέχρι τη γέννα και δες αν τελικά είναι εφικτός ή όχι ο στόχος σου.

  • Κάνε έναν προϋπολογισμό

Είναι πολύ όμορφο να ξοδεύεις χρήματα για να αγοράσεις όσα χρειάζεται το μωράκι σου. Θέλει προσοχή, όμως! Προτού ξεκινήσεις τις αγορές, υπολόγισε ποια μωρουδιακά πραγματικά έχεις ανάγκη και πόσα χρήματα κοστίζουν. Έπειτα, προσάρμοσε αυτό το ποσό σε μηνιαία βάση και έτσι, θα μπορείς να ψωνίζεις όσα θα χρειαστεί το μωράκι σου.

  • Μπορείς να ανοίξεις έναν λογαριασμό αποταμίευσης

Ανοίγοντας έναν λογαριασμό για αποταμίευση, θα δεις πως θα οργανώσεις καλύτερα τα οικονομικά της οικογένειας. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι κάθε μήνα να προσθέτεις ένα ποσό σε αυτόν τον λογαριασμό. Έτσι, θα καταφέρεις να μαζέψεις αρκετά χρήματα μέχρι να γεννήσεις και θα νιώθεις πολύ ανακουφισμένη και ήρεμη με τα πρώτα απαραίτητα έξοδα του μωρού.

  • Μην αμελήσεις να ελέγξεις τα πάντα σχετικά με την άδεια μητρότητας και την ασφαλιστική κάλυψη

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις τις λεπτομέρειες για την άδεια μητρότητας, ώστε να οργανώσεις σωστά τα οικονομικά σου για όσο διάστημα θα είσαι εκτός δουλειάς. Πόσο καιρό θα διαρκέσει η άδειά σου; Τι απολαβές θα έχεις αυτόν τον καιρό; Θα μειωθούν τα έσοδα της οικογένειας ή όχι; Επίσης, καλό είναι να γνωρίζεις τα πάντα γύρω από την ασφαλιστική κάλυψη. Αλήθεια, ξέρεις πόσα χρήματα θα χρειαστεί να δώσεις στο μαιευτήριο και αν σε καλύπτει η ασφάλειά σου; Ή τι γίνεται σε περίπτωση που χρειαστεί να γεννήσεις με καισαρική τομή; Αν απαντήσεις νωρίς σε αυτά τα ερωτήματα, τότε θα καταφέρεις να κάνεις σωστή οικονομική διαχείριση πριν έρθει το μωρό στον κόσμο.