Πρακτικές συμβουλές για να οργανώσετε καλύτερα τα ρούχα στις ντουλάπες σας

Πρακτικές συμβουλές για να οργανώσετε καλύτερα τα ρούχα στις ντουλάπες σας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Έχετε ένα σωρό ντουλάπες και πάλι δεν μπορείτε να βάλετε τα ρούχα σας έτσι ώστε να δείχνουν (και να είναι) όμορφα τακτοποιημένα; Αυτά τα tips θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε καλύτερα τώρα που κατεβάζετε τα καλοκαιρινά.

Χρησιμοποιήστε τις κατάλληλες κρεμάστρες. Σε γενικές γραμμές, οι ξύλινες κρεμάστρες είναι κατάλληλες για τα περισσότερα ρούχα, όμως σίγουρα θα χρειαστείτε μερικές με υφασμάτινη επένδυση για τα μεταξωτά και γενικά τα ευαίσθητα υφάσματα αλλά και κάποιες από αυτές που είναι κατάλληλες για περισσότερα από ένα παντελόνια ή φούστες για εξοικονόμηση χώρου

Προτιμήστε διάφανα κουτιά για τα αξεσουάρ που έχουν μικρό μέγεθος (φουλάρια, κοσμήματα, κ.λπ.). Έτσι θα μπορείτε να βλέπετε με μια ματιά πού βρίσκεται το καθετί χωρίς να χρειαστεί να τα ανοίγετε και να τα κλείνετε.

Τοποθετήστε τα ρούχα σας ανά κατηγορία μέσα στη ντουλάπα (π.χ. πρώτα τα παντελόνια, μετά τις φούστες, τις μπλούζες κ.λπ.). Επιπλέον, σε κάθε κατηγορία τοποθετήστε τα βάσει χρώματος (από τα πιο σκούρα στα πιο ανοιχτά ή το ανάποδο) και βάσει μεγέθους (από τα πιο μακριά στα πιο κοντά ή το αντίθετο). Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να τα βρίσκετε πολύ πιο εύκολα.

Στη συρταριέρα του παιδιού, κολλήστε στην εξωτερική επιφάνεια κάθε συρταριού ένα χαριτωμένο σκίτσο, ένα αυτοκόλλητο ή μια ζωγραφιά με το είδος που περιέχεται (π.χ. εσώρουχα, σορτσάκια, μπλούζες κ.λπ.). Έτσι, θα μπορεί το παιδί να ξέρει πού θα βρει κάθε ρούχο του και θα μάθει σιγά σιγά να ετοιμάζει μόνο του τα ρούχα του.

Φυλάξτε κάθε σετ σεντόνια μέσα στη μαξιλαροθήκη του. Έτσι θα έχετε πάντα κάθε σετ ολοκληρωμένο.

Ποτέ μην αφήνετε τις τσάντες σας κρεμασμένες σε γάντζους ή κρεμάστρες γιατί θα χάσουν τη φόρμα τους. Είναι προτιμότερο να τις τοποθετήσετε σε ράφια.

Αφαιρέστε από τις σακούλες τα ρούχα που πήρατε από το καθαριστήριο. Εάν τα αποθηκεύσετε μέσα σ' αυτές δεν θα αερίζονται επαρκώς και όταν θελήσετε να τα φορέσετε θα έχουν άσχημη μυρωδιά.

Βάλτε ετικέτες σε κάθε κουτί που θα χρησιμοποιήσετε. Γράψτε με λεπτομέρειες τι περιέχεται στο καθένα. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να τα κατεβάσετε και να τα ανοίξετε όταν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Αξιοποιήστε κάθε πιθανό χώρο στη ντουλάπα. Μερικοί τρόποι για να το κάνετε είναι να κρεμάσετε γάντζους ή κρεμάστρες με θήκες για παπούτσια στα πλαϊνά ή στο εσωτερικό μέρος των φύλλων ή να βάλετε διάφανα κουτιά στο χώρο κάτω από εκεί όπου βάζετε τα κρεμαστά για να φυλάξετε αντικείμενα στα οποία πρέπει να έχετε άμεση πρόσβαση.

Βάλτε περισσότερα ράφια. Τοποθετήστε εκεί όσα ρούχα μπορούν να διπλωθούν χωρίς να τσαλακώνονται, δηλαδή όλα τα μπλουζάκια, τα τζιν και βαμβακερά παντελόνια, τα τοπ κ.λπ. Με αυτό τον τρόπο θα πιάνουν λιγότερο χώρο και επιπλέον δεν θα χάσουν τη φόρμα τους όπως είναι πολύ πιθανό να συμβεί όταν τα κρεμάτε σε κρεμάστρες.

Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά στα συρτάρια όπου βάζετε μικρά αντικείμενα, όπως εσώρουχα, κοσμήματα, αξεσουάρ κ.λπ. Έτσι δεν θα ανακατεύονται μεταξύ τους και θα είναι πιο οργανωμένα.

Τοποθετήστε τη ράγα όπου κρεμάτε τις κρεμάστρες στο πιο ψηλό σημείο που μπορείτε. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε λίγο περισσότερο χώρο από κάτω από τα κρεμαστά σας για να βάλετε κουτιά με παπούτσια ή άλλα αντικείμενα.