Τεστ εγκυμοσύνης – 6 σημάδια που φανερώνουν πως θα βγει θετικό

Τεστ εγκυμοσύνης – 6 σημάδια που φανερώνουν πως θα βγει θετικό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 5 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 2

Σε όλες μας έχει συμβεί! Σίγουρα και σε εσένα. Να περιμένεις την περίοδό σου και αυτή να μην έρχεται. Να περνούν μία, δύο μέρες, ίσως και ολόκληρη εβδομάδα και… τίποτα. Και εκεί κάπου αρχίζει η αγωνία, το άγχος και ο πανικός. «Είμαι ή δεν είμαι έγκυος;», «τι πρέπει να κάνω;», αναρωτιέσαι εύλογα.

Αμέσως, έρχεται στο μυαλό σου η ιδέα να πας γρήγορα στο φαρμακείο και να πάρεις ένα τεστ εγκυμοσύνης για να δεις τελικά τι συμβαίνει. Μήπως, όμως, προτρέχεις; Στο λέμε αυτό, διότι πριν προμηθευτείς το τεστ μπορείς να καταλάβεις αν είσαι έγκυος, λαμβάνοντας υπόψη σου ορισμένα συμπτώματα.

Για την ακρίβεια, υπάρχουν κάποια σημάδια, τα οποία σου «φωνάζουν» πως περιμένεις το μωρό σου. Παρακάτω, μπορείς να δεις ποια είναι αυτά και, βέβαια, μη βιαστείς πάλι να βγάλεις συμπεράσματα. Δεν σημαίνει, δηλαδή, πως αν έχεις μόνο ένα από αυτά τα σημάδια είσαι απαραίτητα και έγκυος. Είναι μερικές ενδείξεις, απλώς, που πρέπει να σε βάλουν σε υποψία!

1. Έχεις λιγούρες

Μήπως εδώ και λίγο καιρό ξυπνάς ξαφνικά τη νύχτα γιατί έχεις απίστευτη πείνα; Ή ζητάς λιχουδιές που δε ζητούσες ποτέ στο παρελθόν; Τότε, κατά πάσα πιθανότητα το τεστ εγκυμοσύνης σου θα βγει θετικό!

2. Το στήθος σου αλλάζει

Αν έχεις παρατηρήσει πως το στήθος σου είναι πρησμένο και πως οι θηλές είναι πιο σκουρόχρωμες από πριν, τότε μάλλον είσαι έγκυος. Αν, μάλιστα, νιώθεις έναν ελαφρύ πόνο όταν αγγίζεις το στήθος σου, οι πιθανότητες να περιμένεις το μωράκι σου αυξάνονται όλο και περισσότερο.

3. Έχεις συχνουρία

Ένα από τα βασικά συμπτώματα εγκυμοσύνης είναι η συχνουρία. «Σε αυτό παίζουν ρόλο οι ορμόνες, καθώς και το γεγονός ότι τα νεφρά λειτουργούν πιο εντατικά για να αποβάλουν τις τοξίνες από το σώμα», εξηγεί η μαία, Βικτώρια Σιώτη. Σε περίπτωση, λοιπόν, που έχεις συχνουρία… μήπως να επισπεύσεις το τεστ εγκυμοσύνης;  Αν, ωστόσο, την ώρα της ούρησης νιώθεις παράλληλα και τσούξιμο, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς τον γιατρό σου.

4. Νιώθεις διαρκώς κουρασμένη

Ναι! Είναι φυσιολογικό να είσαι κουρασμένη μετά από ένα οκτάωρο στη δουλειά και μετά από babysitting στο παιδί σου, αλλά στην περίπτωση της εγκυμοσύνης δε μιλάμε για μια απλή κούραση. Αναφερόμαστε στην έντονη κόπωση σε σημείο να θες όλη την ώρα να κοιμάσαι. Αν βιώνεις κάτι τέτοιο, μάλλον σε λίγους μήνες θα γίνεις μαμά!

5. Έχεις ναυτία

Αν το πρωί που ξυπνάς ανακατεύεται το στομάχι σου, έχεις τάση για έμετο ή ζαλίζεσαι ελαφρώς, μάλλον είσαι έγκυος! Ένα τεστ εγκυμοσύνης θα σου λύσει την απορία.

6. Αυξημένη θερμοκρασία σώματος

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως τις μέρες που εμείς οι γυναίκες περιμένουμε περίοδο, η θερμοκρασία του σώματός μας είναι πιο χαμηλή από τον υπόλοιπο καιρό. Σε περίπτωση, λοιπόν, που εσύ -αν και περιμένεις να αδιαθετήσεις- έχεις υψηλότερη θερμοκρασία σώματος, τότε ναι! Πιθανότατα, είσαι έγκυος.

Ευχαριστούμε θερμά για τις επιστημονικές της συμβουλές τη μαία, Βικτώρια Σιώτη.