logo-deltamoms
Search
Close this search box.

Το βιβλίο του μήνα: «Η αγαπημένη μου αδελφούλα»

Το βιβλίο του μήνα: «Η αγαπημένη μου αδελφούλα»

Tης Πέπης Νικολοπούλου 

Αλήθεια πόσο έτοιμοι είμαστε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να παραχωρήσουμε ένα κομμάτι από την ζωή μας, από τον χώρο μας, όταν έχουμε εξασκηθεί στην απόλυτη μοναδικότητα του εαυτού μας; Όταν όλα όσο υπάρχουν τριγύρω μας είναι δικά μας, όταν όλη η προσοχή των αγαπημένων μας είναι στραμμένη σε εμάς και όταν για τα πρώτα χρόνια της ζωής μας το μόνο παιδί μέσα στο σπίτι είμαστε εμείς;

O ερχομός της αδελφής του πρωταγωνιστή της γλυκιάς αυτής ιστορίας είναι πλέον κοντά. Η αγαπημένη μου αδελφούλα, μία από τις πρόσφατες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Κόκκινο καταπιάνεται με το θέμα του ερχομού ενός δεύτερου παιδιού, με χιούμορ αλλά και ευαισθησία.

Μέσα από τα μάτια του ήρωά μας μαθαίνουμε το ευχάριστο νέο. Οι γονείς του πρόκειται να  του χαρίσουν μία αδελφούλα. Αν και στην αρχή είναι αόρατη, στη συνέχεια μοιάζει λίγο με μπάλα που συνεχώς κλωτσάει τη μαμά της και αν και εκείνως συνεχώς αναζητά το σχήμα και την μορφή της, όταν βρίσκεται στην αγκαλιά του την αναγνωρίζει – είναι η αδελφούλα του.

Και η καθημερινότητά τους ξετυλίγεται σύντομα μέσα στις επόμενες σελίδες με τον χρόνο να κυλάει γρήγορα αλλά και όμορφα. Η μικρή αδελφή με τον καιρό μεγαλώνει, βρίσκει τη θέση της στα παιχνίδια, στην καρδιά, αλλά και στις αγωνίες ενός μεγάλου αδελφού μερικές φορές ζηλιάρη, συχνά τρυφερό και τελικά πολύ υπερήφανο για αυτό το νέο ρόλο.

Η Astrid Desbordes, με τη γνωστή της πλέον λεπτότητα, τρυφερότητα και το χιούμορ του λόγου της από το βιβλίο «Αγάπη μου», και η Pauline Martin, με ζωντανή και καθαρή της εικονογράφηση, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ τρυφερό βιβλίο που ασχολείται με την αναμονή και την άφιξη μιας μικρής αδελφής ή ενός μικρού αδελφού.

Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να απαντήσουμε με γλυκύτητα στα πολλά ερωτήματα αυτού του «μεγάλου αδελφού/ης» το οποίο και κατανοεί απόλυτα τη θέση που παίρνει στην οικογένεια αλλά και στις καρδιές των γονιών του.

Μία ιστορία που αξίζει να τη διαβάσουμε ακόμα και όταν οι «αφίξεις των μελών» της οικογένειας έχουν πλέον ολοκληρωθεί, γιατί πολύ απλά μιλάει στην καρδιά μας δίνοντας έμφαση στα ουσιώδη: η αγάπη δε μοιράζεται. Απλά πολλαπλασιάζεται.

Εκδόσεις: Κόκκινο

Συγγραφέας: Astrid Desbordes

Εικονογράφος: Pauline Martin

Mετάφραση: Θανάσης Πέτρου

Μέγεθος: 23×20

Σελίδες:  36

Έτος:  2016

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ