Υποδεχτείτε το καλοκαίρι με μπουγέλο

Υποδεχτείτε το καλοκαίρι με μπουγέλο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

της Κάλης Κιγιτζή Αλήθεια εσείς έχετε παίξει ποτέ μπουγέλο με τα παιδιά σας; Αν ναι, τότε ξέρετε ότι ένα απλό μπουγέλο μπορεί να αποδειχτεί πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα, κι αν όχι, διαβάζοντας αυτό το άρθρο είμαι σίγουρη ότι θα το δοκιμάσετε φέτος κιόλας. Είναι συναρπαστικό να σε καταβρέχουν με δροσερό νεράκι, να τρέχεις και μετά να τους «εκδικείσαι» καταβρέχοντάς τους εσύ! Ένας νεροπόλεμος κανονικός! Ας δούμε μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να οργανώσετε ένα μπουγέλο έκπληξη για τα παιδιά:
  1. Καταρχάς καλό θα ήταν να επιλέξετε μια μέρα που η θερμοκρασία θα είναι ανεβασμένη, ώστε όντως να απολαύσετε το δροσερό νεράκι. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα μπουγέλο και μια μαμά που φωνάζει: «Παιδί μου, θα κρυώσεις!» Οπότε ζέστη και πάλι ζέστη!
  2. Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο! Για να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικός ο νεροπόλεμος καλέστε και τους φίλους σας, τους γείτονες ή τους συγγενείς σας.  Αλλά όχι μόνο παιδιά αλλά και τους μεγάλους που έχουν και καλύτερο σημάδι! «Πέφτει η νερόμπομπαααα!»
  3. Επιλέξτε το σωστό χώρο. Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι ένα μπουγέλο μπορεί να παιχτεί οπουδήποτε. Ωστόσο, αν το κάνετε οργανωμένο τότε σίγουρα θα χρειαστείτε μεγάλο χώρο, π.χ. μια αυλή, ένα μεγάλο μπαλκόνι, την πυλωτή ή και ακόμα καλύτερα μια παραλία.
  1. Προσπαθήστε να έχετε αποθηκευμένα αρκετά πλαστικά μπουκάλια ώστε να τα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του μπουγέλου. Σε αυτήν την περίπτωση φυσικά (εκτός κι αν είστε δίπλα στην θάλασσα), θα χρειαστείτε και μία βρύση για να γεμίζετε γρήγορα τα μπουκάλια. Την ίδια δουλειά κάνουν και μερικοί κουβάδες! (Εννοείται τα μπουκάλια μετά τους πετάμε στους κάδους ανακύκλωσης, δεν τα παρατάμε όπου να ’ναι!)
  2. Προμηθευτείτε νερομπάλονα τα οποία όμως να έχετε γεμίσει από νωρίς (ή ακόμα και από την προηγούμενη) και να τα αποθηκεύσετε μέσα σε μια λεκάνη σε σκιά ή μια μεγάλη πλαστική σακούλα (προσοχή θα είναι ασήκωτη!)
  3. Βγάλτε από την αποθήκη ή προμηθευτείτε καινούρια νεροπίστολα και παντός είδους παρόμοια παιχνίδια. Θα αποτελέσουν φοβερή ατραξιόν ειδικά για την αρχή που θα είστε όλοι φειδωλοί στο πόσο νερό ρίχνετε.
  1. Φοράτε όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα. Μετά από ένα σημείο το να κολλάνε τα ρούχα πάνω σας μπορεί να γίνει εκνευριστικό. Φυσικά και το μαγιό είναι η καλύτερη λύση.
  2. Εάν το μπουγέλο θα γίνει με νερομπαλόνια προσπαθήστε να πείτε στα παιδιά (ειδικά τα μεγαλύτερα) ότι δεν μπορούν να έχουν όλες τις μπάλες δικές τους. Ακόμα καλύτερα χωρίστε τους σε ομάδες και μοιράστε τους τα νερομπάλονα.
  3. Κι επειδή ως μαμάδες πρέπει να φροντίσουμε και τα παιδιά αλλά και το σπίτι μας, σας προτείνω να έχετε από πριν κάπου εύκαιρες πετσέτες για να στεγνώσετε και να έχετε βάλει πετσέτες στην είσοδο του σπιτιού ώστε να μην μπείτε μέσα εντελώς βρεγμένοι. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μια μαμά μετά τη διασκέδαση να πρέπει να καθαρίσει και το σπίτι!
  4. Τέλος, διασκεδάστε το! Μην φοβάστε, δεν είστε από ζάχαρη! Κανείς δεν έλιωσε, δεν αρρώστησε και δεν χτύπησε από ένα μπουγέλο (εντάξει, λίγη προσοχή στα γλιστρήματα δεν βλάπτει!). Απολαύστε το μπουγέλο σας και υποδεχτείτε το καλοκαίρι που έρχεται με πολλά γέλια!
Πώς σας φάνηκε; Θα το δοκιμάσετε; Εμείς ως Ανθομέλι έχουμε ωστόσο να σας προτείνουμε να ενσωματώσετε το μπουγέλο σας και σε κάποιο πάρτυ γενεθλίων ώστε να το απογειώσετε. Απλά να έχετε ενημερώσει τους γονείς να φέρουν ακόμα μία αλλαξιά για τα παιδιά τους. Δείτε πόσο διασκεδάσαμε στο δικό μας πάρτυ εδώ αλλά κι εδώ. Τέλος, εάν το μπουγέλο σας βρει στην παραλία μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με κάποια παιχνίδια παραλίας, όπως αυτά που διοργανώσαμε εμείς εδώ. Να έχετε όλοι ένα υπέροχο καλοκαίρι με πολλά μπουγέλα και πολλές διασκεδαστικές στιγμές με τα παιδιά σας!