4 λόγοι που οι χυμοί φρούτων για νήπια και παιδιά κάνουν καλό

4 λόγοι που οι χυμοί φρούτων για νήπια και παιδιά κάνουν καλό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Οι φυσικοί χυμοί είναι ένας εύκολος τρόπος για ένα θρεπτικό και γευστικό ενδιάμεσο γεύμα, που συμπληρώνει ιδανικά την διατροφή των παιδιών.

Η σωστή διατροφή των παιδιών είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς γονείς. Συνήθως, τα νήπια αρνούνται ή παρουσιάζουν μία δυσκολία να καταναλώσουν φρούτα και λαχανικά, τροφές πλούσιες σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.  Εκεί είναι η μεγάλη «μάχη» που δίνουν οι γονείς καθημερινά. Πώς να πείσουν το παιδί τους να αγαπήσει την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή έτσι ώστε να την κάνει μέρος της καθημερινότητάς του ως παιδί και μετέπειτα ως υγιής ενήλικας;

Μία λύση είναι οι φυσικοί χυμοί φρούτων, ένας άλλος απολαυστικός τρόπος κατανάλωσης θρεπτικών και ωφέλιμων για την υγεία των παιδιών φρούτων.

Περιέχουν πλήθος βιταμινών και αντιοξειδωτικών

Οι χυμοί φρούτων είναι πλούσια πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών όπως βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, που απορροφώνται εύκολα από το πεπτικό σύστημα και καλύπτουν τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες των παιδιών. Όπως εξηγεί η σύμβουλος διατροφής Τόνια Ζηλιαναίου, «οι χυμοί φρούτων περιέχουν βιταμίνες C, μέταλλα όπως Κάλιο και Μαγνήσιο, φυσικά σάκχαρα από τα φρούτα, ενώ δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου λιπαρά, με εξαίρεση το αβοκάντο που περιέχει ωφέλιμα λιπαρά».  

Προσφέρουν τόνωση και ενέργεια

«Λόγω των φυσικών σακχάρων των φρούτων, γνωστά και ως υδατάνθρακες, αλλά και των βιταμινών Β, οι φυσικοί χυμοί φρούτων τονώνουν και δίνουν ενέργεια στα παιδιά για κάθε σωματική δραστηριότητα ή πνευματική εργασία, ενώ βελτιώνουν και την ποιότητα του ύπνου», λέει η κ. Ζηλιαναίου.

Είναι πολύτιμοι σύμμαχοι

Μπορούν και συμπληρώνουν τις μερίδες φρούτων και λαχανικών που πρέπει να καταναλώνει κάθε μέρα ένα παιδί και ικανοποιούν την καθημερινή αναζήτηση των γονέων να συμπληρώσουν τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες των παιδιών τους  με  μια εύγευστη, αξιόπιστη πηγή εύκολα διαθέσιμων, πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

Είναι ένας εύκολος τρόπος να καταναλώσει το παιδί φρούτα και λαχανικά

Αν το παιδί αρνείται πεισματικά να καταναλώσει φρούτα ή λαχανικά, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά  σε τέτοιες ηλικίες, οι φυσικοί χυμοί είναι μία ιδανική επιλογή για να αγαπήσει το παιδί αυτό που αποφεύγει συστηματικά. «Συνδυάστε φρούτα και λαχανικά στον ίδιο απολαυστικό χυμό για αλληλοσυμπλήρωση θρεπτικών συστατικών (π.χ. βιταμίνη C και σίδηρο)», λέει η σύμβουλος διατροφής, κ. Τόνια Ζηλιαναίου.

Ευχαριστούμε την κ. Τόνια Ζηλιαναίου , Dietitian & Fitnesscoach