5 Τρόποι που μπορούν να ηρεμήσουν μια πολυάσχολη γυναίκα: Εσένα!

5 Τρόποι που μπορούν να ηρεμήσουν μια πολυάσχολη γυναίκα: Εσένα!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Η καθημερινότητα για μια νέα μαμά, σύζυγο και εργαζόμενη γυναίκα είναι απαιτητική και γι’ αυτό καλό είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να αναζητάς στιγμές ξεκούρασης και ηρεμίας. Το έχεις ανάγκη!

Οι σύγχρονες γυναίκες, που είναι παράλληλα και μαμάδες, έχουν αναλάβει πολλές υποχρεώσεις στην καθημερινότητά τους με αποτέλεσμα - πολλές φορές- να πιέζονται ψυχολογικά. Αν είσαι μία από αυτές, σίγουρα το γνωρίζεις καλά. Η εργασία με τις απαιτητικές προθεσμίες, η ανατροφή των παιδιών και η φροντίδα του σπιτιού είναι καταστάσεις που απαιτούν να είσαι σε μια διαρκή εγρήγορση, βάζοντας πολλές φορές στην άκρη τον εαυτό σου και τα «θέλω» σου. Πόσο σε καταλαβαίνουμε!

Το αποτέλεσμα; Να σκέφτεσαι συχνά ότι θέλεις να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου και ταυτόχρονα, όμως, να νιώθεις ενοχές για αυτού του είδους τις σκέψεις. Έτσι συνήθως στο τέλος της ημέρας καταλήγεις εξαντλημένη σωματικά και ψυχικά, μην έχοντας καλύψει τις προσωπικές σου ανάγκες!

Τι κάνεις; Αυτό που σίγουρα πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου είναι οι σκέψεις εκείνες που σε στενοχωρούν και σε καταπιέζουν.  Είναι αναγκαίο να ξεκλέβεις μερικές φορές λίγο χρόνο για τον εαυτό σου και να αποφορτίζεσαι από όλες τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Το δικαιούσαι για να βρίσκεις την ηρεμία και την ισορροπία σου σε όλους τους ρόλους που καλείσαι να υιοθετήσεις καθημερινά: της γυναίκας, της μητέρας, της εργαζόμενης, της συζύγου…

 Παρακάτω, λοιπόν μπορείς να δεις 5 τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να ηρεμείς κάθε φορά που θα αισθάνεσαι καταπιεσμένη και κουρασμένη ψυχολογικά.

Κάνε διαλογισμό

Καλό είναι να αφιερώνεις 15-20 λεπτά σε εσένα (και μόνο σ΄ εσένα!), να κάνεις διαλογισμό και να αποβάλλεις κάθε αρνητική σκέψη, αλλά και ό,τι αισθάνεσαι ότι σε καταπιέζει εκείνη τη στιγμή. Μπορείς να βρεθείς σε έναν δικό σου χώρο, να κλείσεις τα μάτια και με σωστές κοιλιακές αναπνοές να αποβάλεις όλη την ένταση και το άγχος. Δοκίμασέ το, δουλεύει!

Δε χρειάζεται να είσαι τελειομανής

Όλες στη ζωή μας θα βιώσουμε την επιτυχία και την αποτυχία κάποια στιγμή. Γι’ αυτό και δε χρειάζεται να προσπαθείς να τα κάνεις πάντα όλα τέλεια. Και σαν μητέρα, αλλά και σαν γυναίκα γενικότερα, μπορεί να κάνεις λάθη στη ζωή σου και αυτό δεν είναι κακό. Άλλωστε, από τα λάθη μας μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Κάνε την ξεκούραση σου προτεραιότητα

Ναι, έχεις το δικαίωμα αυτό! Μπορεί η καθημερινότητά σου να είναι πολυάσχολη, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν μερικές στιγμές μέσα στην ημέρα που θα έχεις την ευκαιρία να ξεκουραστείς. Όταν, για παράδειγμα, το μωρό σου κοιμάται, μπορείς κι εσύ να απολαύσεις μερικές ώρες χαλάρωσης στον καναπέ χωρίς ενοχές.

Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες μαμάδες

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ταχύτατης διάδοσης της πληροφορίας, οι εικόνες και τα νέα που λαμβάνεις είναι πολλά. Μπορεί να δεις τη φίλη σου να μαγειρεύει, να δουλεύει και παράλληλα να κοιμίζει το μωρό και να αναρωτιέσαι πώς μπορεί και τα καταφέρνει όλο αυτά. Να θυμάσαι πως δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες αντοχές και δυνάμεις. Ούτε βρισκόμαστε όλοι στην ίδια φάση ζωής. Γι’ αυτό δε χρειάζεται να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες γυναίκες. Ο καθένας έχει τους χρόνους του και τις ικανότητές του και έτσι μπορεί και πορεύεται. Η ζωή, άλλωστε, δεν είναι ένας διαγωνισμός. Και μην ξεχνάς: τα social media δεν λένε πάντα την αλήθεια! Το αντίθετο, θα λέγαμε…

Προσπάθησε να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τους γύρω σου

Η μητρότητα είναι από τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο, αλλά έχει και δυσκολίες. Δεν είναι όλα τέλεια, ούτε κάθε στιγμή της ημέρας είναι εύκολη όταν έχεις να μεγαλώσεις παιδιά. Δε χρειάζεται, λοιπόν, να ωραιοποιείς καταστάσεις και να λες σε φίλους και συγγενείς κάθε στιγμή ότι όλα βαίνουν καλώς. Μίλησε ανοιχτά και πες ότι σήμερα ή χθες είχες μια δύσκολη μέρα, ή ότι είσαι κουρασμένη. Όταν μοιράζεσαι τους προβληματισμούς σου πάντα νιώθεις μεγάλη ανακούφιση. Και εσύ έχεις σημασία.