Εργαζόµενη μητέρα – πρακτικές λύσεις και συµβουλές

Εργαζόµενη μητέρα – πρακτικές λύσεις και συµβουλές

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Κι εκεί που είχες συνηθίσει να είσαι καθημερινά με το μωράκι σου, να το φροντίζεις, να το κοιμίζεις και να το αγκαλιάζεις από το πρωί ως το βράδυ, ήρθε η ώρα για την επιστροφή στο γραφείο. Σε καταλαβαίνουμε! Ένιωσες περίεργα που έπρεπε να αφήσεις το μωρό σου σε κάποιον άλλον άνθρωπο και να το αποχωριστείς για τόσες ώρες. Για κάθε εργαζόμενη μητέρα αυτή η στιγμή είναι δύσκολη και χρειάζεται προετοιμασία.

Η προετοιμασία πριν την επιστροφή στη δουλειά

Όσο διάστημα ήσουν καθημερινά με το μωράκι σου δεν είχες σίγουρα κατά νου τη μέρα που θα λήξει η άδεια μητρότητας και θα χρειαστεί να επιστρέψεις στο γραφείο. Έτσι δεν είναι;

Και να που όταν ήρθε αυτή η στιγμή… έτρεχες και δεν έφτανες. «Πόση ώρα θέλω για να φτάσω στη δουλειά με το μποτιλιάρισμα;», «θα μπορεί η μαμά μου να κρατάει το μωρό όσο λείπω ή να το πάω σε παιδικό σταθμό;», «μήπως να πάρω νταντά ήταν μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που έκανες στον εαυτό σου και είναι και λογικό!

Ήθελες να γνωρίζεις πόσες ώρες θα μένεις μακριά από το παιδάκι σου, αλλά και ποιος θα το φροντίζει σωστά όπως εσύ. Όσο για τη δουλειά… Κι εκεί ένα άγχος το είχες. Παραδέξου το!

Η προσαρμογή στη δουλειά

Το ξέρουμε! Δεν είναι καθόλου εύκολο να επιστρέφεις στη δουλειά μετά από ένα εξάμηνο αποχής. Λογικά κι εσύ θα ήθελες τον χρόνο προσαρμογής σου, αλλά και την κατάλληλη ενημέρωση για ό,τι αλλαγές έχουν προκύψει όσο έλειπες.

Μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία, όμως, δεν σκέφτηκες κάτι πολύ ευχάριστο. Τι; Ότι ως εργαζόμενη μητέρα που είσαι πλέον θα μπορέσεις να βελτιώσεις κατά πολύ την καριέρα σου. Απίστευτο; Κι όμως, αληθινό!

Κάθε εργαζόμενη μητέρα, έχοντας βιώσει το ταξίδι της εγκυμοσύνης και της μητρότητας και έχοντας έρθει αντιμέτωπη με διάφορες προκλήσεις, είναι πιο έτοιμη και δυνατή να εξελιχθεί πια στο επάγγελμά της.

Η εξέλιξη στην καριέρα σου

Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να εξελιχθείς επαγγελματικά, ως νέα και εργαζόμενη μητέρα, ρίξε μια ματιά παρακάτω! Υπάρχουν τρεις παράμετροι που θα σε βοηθήσουν να απογειωθεί η καριέρα σου!

Ως εργαζόμενη μητέρα καταλαβαίνεις πιο εύκολα τι σε κάνει χαρούμενη

Έχοντας βιώσει την απόλυτη χαρά, που δεν είναι άλλη από τη μητρότητα, μπορείς πολύ πιο εύκολα τώρα πια να καταλάβεις τι σε κάνει χαρούμενη και στη δουλειά σου.

Για παράδειγμα, αν έχεις τοξικούς συναδέλφους, θα συνειδητοποιήσεις αμέσως πως δεν ταιριάζεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον! Και, βέβαια, θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να αναζητήσεις μια νέα δουλειά, που θα σε κάνει πραγματικά χαρούμενη και αποδοτική.

Αν από την άλλη, περνάς υπέροχα και είσαι μια ευτυχισμένη εργαζόμενη μητέρα, τότε απλά θα χαίρεσαι που η ζωή σου κυλάει ομαλά. Και, οπωσδήποτε, θα κάνεις τη δουλειά σου εξαιρετικά καλά.

Γίνεσαι πιο αποτελεσματική και πιο γρήγορη στη δουλειά σου

Μια εργαζόμενη μητέρα έχει να φέρει εις πέρας πολλές υποχρεώσεις στην καθημερινότητά της. Να ετοιμαστεί για τη δουλειά, να μαγειρέψει αποβραδίς, να φροντίσει το μωρό, να μεριμνήσει για το σπίτι. Κι εσύ κάθε μέρα δεν τρέχεις για όλα αυτά; Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα!

Κάποιες φορές μπορεί να τα καταφέρνεις τέλεια και κάποιες άλλες να μην ξέρεις από πού να αρχίσεις. Δεν πειράζει! Όλη αυτή η διαδικασία έχει και τα καλά της.

Για την ακρίβεια, αυτή η πίεση χρόνου σε ωφελεί στη δουλειά σου, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται. Σε κάνει πιο γρήγορη με αποτέλεσμα να μην αναγκάζεσαι να κάνεις υπερωρίες όταν υπάρχει όγκος δουλειάς, για παράδειγμα, ενώ συγχρόνως γίνεσαι και πιο αποτελεσματική. Αλήθεια, τα είχες σκεφτεί ποτέ όλα αυτά;

Αποκτάς περισσότερη υπομονή όταν είσαι εργαζόμενη μητέρα

Τα μωρά δεν έρχονται με οδηγίες χρήσης ούτε και οι γονείς γνωρίζουν πολλά για το πώς να τα μεταχειριστούν το πρώτο διάστημα ζωής τους. Έτσι δεν είναι; Αυτό, λοιπόν, σημαίνει πως λογικά θα έχουν υπάρξει άπειρες φορές που έζησες στιγμές χάους με το μικρό σου, που δεν ήξερες πώς να το κάνεις να σταματήσει να κλαίει ή να γκρινιάζει.

Υπέμεινες, όμως! Προσπάθησες, δοκίμασες διάφορους τρόπους και κατάφερες να το ησυχάσεις, να το ηρεμήσεις. Συνειδητοποιείς πόση υπομονή είχες εκείνες τις στιγμές;

Αυτή η υπομονή, λοιπόν, θα αρχίσει σιγά-σιγά να εμφανίζεται και στην υπόλοιπη καθημερινότητά σου, μακριά από το σπίτι. Θα δεις πως και στη δουλειά σου θα είσαι πιο υπομονετική από ποτέ. Πίστεψέ μας!

Όταν, για παράδειγμα, ένας συνεργάτης επιμένει να μην απαντά στο τηλέφωνο γιατί υπήρξε μια παρεξήγηση, όταν κάποιος ανώτερος δεν συμπεριφέρεται όμορφα, θα διαπιστώσεις ότι έχεις την ικανότητα πια να δείχνεις αρκετή υπομονή με αποτέλεσμα όλα στο τέλος να πηγαίνουν καλά και να μην υπάρχουν εντάσεις.