Υλικά που θα χρειαστούν:
Λευκός πηλός που στεγνώνει με τον αέρα (500gr)
3 κυπελλάκια γιαουρτιού Smart
1 πλάστης σιλικόνης
1 καλαμάκι
Σπάγκος ή λαμπάκια
Χωρίζουμε τον πηλό σε 3 ή 4 κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλάστη το καθέν ...
20 Δεκεμβρίου 2019
ΕΛΑΤΟ
Η Κεφαλληνιακή Ελάτη (Abies cephalonica), το πιο δημοφιλές είδος ελάτου, όλο και πιο συχνά επιλέγεται ως το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού. Μεταμφιέζεται λοιπόν σε «φυτό εσωτερικού χώρου» και στολίζεται εντυπωσιακά για να προσφέρει όχι μόνο τη χαρά αλλά και το άρωμά του.
Τα πλεονεκτήματά του έναντι των πολλών χρήσεων πλαστικών δέντρων; Μπορεί να φυτευτεί στη γη και να προσφέρει στο μικροκλίμα του κήπου και αποτελεί μία οικολογική επιλογή καθώς τα «ψεύτικα» χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και πλαστικό pvc, το οποίο επιβαρύνει το περιβάλλον αλλά και την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας.
Αν επιλέξετε το φυσικό έλατο και μάλιστα όχι κομμένο (και ας είναι πιστοποιημένης υλοτόμησης) θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:
- Τα έλατα σε γλάστρα μπορούμε να τα στολίσουμε εντός του σπιτιού μας κοντά σε κάποιο παράθυρο και να τα διατηρήσουμε σε συνθήκες σπιτιού για μέγιστο διάστημα τριών εβδομάδων.
- Στριμωγμένο στη γλάστρα και λαμπερά στολισμένο θα κάνει υπομονή για τις λίγες ημέρες των γιορτών αρκεί να το ποτίζετε τρεις φορές την εβδομάδα
- Στη συνέχεια, τα έλατα πρέπει να μεταφέρονται στο εξωτερικό περιβάλλον. Αν μένετε στον αστικό ιστό και δεν έχετε την ιδανική επιλογή του κήπου, μπορείτε να το μεταφυτεύσετε σε μία μεγάλη γλάστρα,όπου αρχικά θα τα ποτίζετε με προσοχή, ώστε το χώμα να στραγγίζει. Για ακόμη καλύτερη επιβίωση του δέντρου χρησιμοποιήστε υγρό ισορροπημένο λίπασμα μια φορά το μήνα.
- Αν έχετε κήπο να θυμάστε ότι το έλατο προτιμά ουδέτερα ή ελαφρά όξινα εδάφη με καλή αποστράγγιση. Και τότε θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του.