Αυτές είναι οι νέες διατροφικές συνήθειες για το μωρό σου!

Αυτές είναι οι νέες διατροφικές συνήθειες για το μωρό σου!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Η ισορροπημένη διατροφή είναι το πιο βασικό στοιχείο για τη σωστή ανάπτυξη του μωρού και μάλιστα τις πρώτες 1000 μέρες ζωής του!

Με το πέρασμα των ετών και με την εξέλιξη της επιστήμης εμφανίζονται διάφορες μελέτες και νέα δεδομένα που αφορούν στις διατροφικές συνήθειες των μωρών.

Το ήξερες ότι η σωστή διατροφή τις πρώτες χίλιες ημέρες ζωής του μωρού παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή του; Αυτό ακριβώς υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα της Unicef, σύμφωνα με την οποία ο χρόνος ανάμεσα στη σύλληψη και στα δεύτερα γενέθλια του παιδιού θεωρείται το θεμέλιο για την υγεία, τη σωματική και τη νευρολογική ανάπτυξή του. Συγκεκριμένα, οι πρώτες χίλιες μέρες θεωρούνται κρίσιμες για τη διαμόρφωση του σώματος, του μεταβολισμού και της ανάπτυξης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Και ναι! Η ισορροπημένη διατροφή είναι το βασικό στοιχείο για να διαμορφωθεί σωστά ο εγκέφαλος και όλο το σώμα του μωρού. Κι αυτό, γιατί μερικές παραλείψεις ή λάθη στις διατροφικές συνήθειες μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την παχυσαρκία, η οποία τα τελευταία χρόνια παίρνει μεγάλες διαστάσεις με όλο και περισσότερα μικρά παιδιά να εμφανίζονται με παραπανίσια κιλά και κατ’ επέκταση να αυξάνουν τις πιθανότητες για ασθένειες, όπως ο διαβήτης.

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν, οι παιδίατροι υποστηρίζουν ότι ο θηλασμός είναι πολύ σημαντικός για τη μείωση του κινδύνου να γίνει το παιδί υπέρβαρο ή να αναπτύξει διαβήτη τύπου 1 ή άσθμα. Επιπλέον, μια οδηγία που δίνουν οι γιατροί είναι οι γονείς να αρχίζουν το κανονικό φαγητό στην ηλικία των έξι μηνών και να αποφεύγουν τη ζάχαρη και τα τρόφιμα στα οποία αυτή εμπεριέχεται μέχρι τουλάχιστον τα πρώτα δύο χρόνια ζωής του.

Αναρωτιέσαι γιατί; Διότι- σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard- τα μωρά που καταναλώνουν ζάχαρη έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα και να συνεχίσουν να είναι έτσι και στη νηπιακή και στην εφηβική ηλικία τους. Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ένα: η ζάχαρη καλό είναι να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί η παχυσαρκία μπορεί να κάνει την εμφάνισή της σε πολύ μικρή ηλικία.