Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο παγωμένο.
Με τα χέρια μας τρίβουμε το αλεύρι και το βούτυρο μαζί μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο και το μείγμα να πάρει τη μορφή υγρής άμμου.
Προσθέτουμε το αυγό, το νερό και ανακατεύουμε. Πλάθ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 265 kcal
Υδατάνθρακες: 38 γρ.
Πρωτεΐνη: 13.9 γρ.
Λιπαρά: 6.8 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 8.4 γρ.
*ανά μερίδα
Υδατάνθρακες: 38 γρ.
Πρωτεΐνη: 13.9 γρ.
Λιπαρά: 6.8 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 8.4 γρ.
*ανά μερίδα
Υλικά
1 μικρή κολοκύθα
2 μέτρια κρεμμύδια
500 ml γάλα mmmmmmilk Δέλτα
500 ml ζωμό λαχανικών
3 κ.σ. κολοκυθόσπορο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
10 Φεβρουαρίου 2025
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα και τα κρεμμύδια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το θυμάρι και αλάτι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.
Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τη σάρκα της κολοκύθας με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το γάλα milkkkk Δέλτα, το ζωμό και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό).
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με κολοκυθόσπορο.