Εσύ Τις Σακούλες Του Μανάβη Ακόμη Τις Πετάς;

Εσύ Τις Σακούλες Του Μανάβη Ακόμη  Τις Πετάς;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

 

Της Σοφίας Μεϊμάρογλου 

 

Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκα ένα κατάστημα, όπου στο τμήμα με τα είδη σπιτιού είδα κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν ένα προϊόν αποθήκευσης που θύμιζε έντονα τη σακούλα του μανάβη. Δεν το αγόρασα, μου φάνηκε ακριβούτσικο, αλλά το ερωτεύτηκα! Ψέματα να πω;

 

Ο μισός εαυτός μου έλεγε "Έλα, αγόρασέ το! Μια ζωή την έχουμε, yolo μάνα!" . Ο άλλος μισός εαυτός μου όμως, εξυπνότερος και σοφότερος, μου είπε "Έλα τώρα! Αν αυτό εδώ το προϊόν το έβλεπες λίγο πειραγμένο στα χρώματα, πρόσθετες και καμιά τσαχπινιά ακόμη, δε θα το προτιμούσες; Ε, ε; Και μάλιστα χωρίς έξοδα;". Όλοι καταλαβαίνουμε ποιον εαυτό άκουσα.

 

Έτσι, όταν πήγα ξανά στον μανάβη μου, ήξερα ότι δε θα πετούσα τις χάρτινες σακούλες του! Βέβαια, δε φανταζόμουν μέχρι να δω στολισμένες τις ανανεωμένες χαρτοσακούλες, πόση ιδιαίτερη ομορφιά θα πρόσθεταν στο χώρο μου! Για να καταλάβεις, όταν διακόσμησα την τραπεζαρία με αυτές, για κανά δυο μέρες κάθε φορά που περνούσα παραμιλούσα. "Κοίτα, πώς αναβάθμισε το χώρο κάτι τόσο απλό!". Είναι που ταιριάζει απόλυτα και στο motto μου, το "Πάρε το τίποτα και κάν'το κάτι!".

 

Θες να δοκιμάσεις κι εσύ να τα φτιάξεις ; Είναι υπέροχη ανοιξιάτικη διακοσμητική ανανέωση. Είναι και ό,τι πρέπει για το στολισμό του πασχαλινού τραπεζιού!

 

Τι θα χρειαστείς:

  • Χαρτοσακούλες του μανάβη
  • Χρώματα σε σπρέι
  • Προαιρετικά λευκό μαρκαδόρο (στα βιβλιοπωλεία θα βρεις)
  • Λουλούδια ή γλαστράκια

 

 

Πώς να:

  1. Σε έναν, κατά προτίμηση ανοιχτό, χώρο άπλωσε εφημερίδες ή χαρτόνι, ώστε να μη λερωθεί με το χρώμα. Πάρε την πρώτη χαρτοσακούλα, άνοιξέ την και στο εσωτερικό της τοποθέτησε κάτι βαρύ. Εγώ έβαλα βότσαλο. Έτσι μπορούσα να την έχω όρθια και σταθερή σε ένα σημείο.
  2. Ανακίνησε το δοχείο του χρώματος και ψέκασε όλη την εξωτερική επιφάνεια της σακούλας. Φυσικά, μπορείς να "παίξεις" με το πόσο έντονη θες να είναι η κάλυψη. Εγώ για παράδειγμα στην μπλε σακούλα, τα πλαϊνά τα άφησα σχεδόν ακάλυπτα από χρώμα. Άφησε να στεγνώσει. Συνεχίζεις αντίστοιχα με όσες σακούλες θες να βάψεις. Αν χρειαστεί, επαναλαμβάνεις με χρώμα.
  3. Αφού τελειώσεις με το χρώμα, αφαίρεσε το βότσαλο, κλείσε τη σακούλα. Αν έχεις αποφασίσει, ότι θες να γράψεις ένα κείμενο ή να σχεδιάσεις πάνω σε μία ή παραπάνω σακούλες, τώρα είναι η στιγμή να το κάνεις. Ο λευκός μαρκαδόρος κάνει ωραία αντίθεση σε χρώματα σαν τα δικά μου, γι' αυτό και στον προτείνω. Πριν γράψεις οτιδήποτε, υπολόγισε περίπου το ύψος που θα έχει όταν διπλωθεί στο πάνω μέρος, οπότε να πέσει το κείμενο σε καλό σημείο.
  4. Με προσεκτικές κινήσεις και ξεκινώντας από τη μία πλαϊνή γωνία της σακούλας, ξεκίνα να διπλώνεις. Ακόμη κι αν λίγο σου σκιστεί, μην απογοητευτείς, θα καλυφθεί στο επόμενο τύλιγμα.

 

 

Τοποθέτησε τα λουλούδια σε απλά βάζα ή ακόμη και ποτήρια ή όπως είναι, μέσα στο νέα σου χάρτινα, χρωματιστά, τσαχπίνικα, ξεχωριστά κασπό!

 

Μα, κοίτα πόσο χαριτωμένα είναι!

 

 

Να σου δώσω ένα τελευταίο tip; Αν σε ενοχλεί η τυπωμένη επωνυμία του μανάβη, πριν ξεκινήσεις να βάφεις, κάνε το εσωτερικό μέρος της σακούλας, εξωτερικό.

 

 

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! ♥