Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα με την ξηρή μαγιά και το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά ώστε να αφρίσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
...


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 268 kcal
Υδατάνθρακες: 37 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.9 γρ.
Λιπαρά: 9.8 γρ.
Υδατάνθρακες: 37 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.9 γρ.
Λιπαρά: 9.8 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.4 γρ.
*ανά κομμάτι κεικ(80γρ.)
Φυτικές Ίνες: 1.4 γρ.
*ανά κομμάτι κεικ(80γρ.)
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι Φαρίνα απ
- 3 Αυγά
- 120 γρ. σπορέλαιο
- 170 γρ. καστανή ζάχαρη
- 180 ml γάλα Δέλτα Mmmmmmilk
- 25 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
- λίγο εκχύλισμα βανίλιας
10 Φεβρουαρίου 2025
Εκτέλεση
Σε μπολ ρίχνουμε τα αυγά και την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε καλά ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε άλλο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ορθογώνιο ταψάκι 30Χ10 στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε εναλλάξ μία μεγάλη κουταλιά από το απλό μείγμα και μία από το μείγμα κακάο, μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.