Φθινόπωρο στο μπαλκόνι: Διακόσμηση και εργασίες κηπουρικής

Φθινόπωρο στο μπαλκόνι: Διακόσμηση και εργασίες κηπουρικής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Το φθινόπωρο είναι μία μικρή άνοιξη λένε οι ανθοκόμοι. Κι αν κρίνουμε από το τι δείχνει το θερμόμετρο μάλλον έχουν δίκιο.

Τώρα είναι η εποχή για αρκετές εργασίες κηπουρικής και κυρίως για να προετοιμάσετε τα φυτά του μπαλκονιού σας για το κρύο του χειμώνα. Και για τις θαρραλέες που έχουν λαχανόκηπο στο μπαλκόνι τους – ή θέλουν τώρα να το προσπαθήσουν – είναι η εποχή να φυτέψουν τα χειμερινά λαχανικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι φυτεύουμε (ακόμη και στη ζαρντινιέρα)

Σπανάκι, μαρούλι, μπιζέλια, μπρόκολο, παντζάρια, λάχανο και άλλα χειμερινά λαχανικά μπορούν να φυτευτούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου και όταν η θερμοκρασία είναι από 5 έως 25 C.

Ο καιρός που νοτίζει είναι επίσης κατάλληλος για να φυτέψετε πολλά καλλωπιστικά φυτά αλλά και μυρωδικά. Φυτέψτε πανσέδες, κυκλάμινα, αζαλέες και χρυσάνθεμα. Όσο ο καιρός «κρατά ακόμη», οι σπόροι θα ανθίσουν σε 15-20 ημέρες και θα τους απολαύσετε όλο το χειμώνα. Μην ξεχάσετε τους βολβούς. Ζουμπούλια και τουλίπες φυτεύονται το φθινόπωρο για να ανθίσουν την άνοιξη. Για τους μερακλήδες, το φθινόπωρο μπορείτε να φυτέψετε και μυρωδικά όπως το φασκόμηλο ή το κάρδαμο.

 

 

 

 

 Εργασίες κηπουρικής για το φθινοπωρινό μπαλκόνι

Ο καλός ο κηπουρός το φθινόπωρο φαίνεται, λένε όσοι γνωρίζουν. Το φθινόπωρο άλλωστε, είναι η εποχή του κλαδευτηριού. Είναι η εποχή που μαζεύουμε τα ασυμμάζευτα, που ξεχορταριάζουμε, καθαρίζουμε και φροντίζουμε τα φυτά μας για να αναπτυχθούν την άνοιξη. Όλη η ανάπτυξη του καλοκαιριού θα χρειαστεί τώρα ένα χαλινάρι και τα φυτά σας τη σωστή προετοιμασία για να βγάλουν τον κρύο χειμώνα. Αφαιρέστε όλες τις νεκρές κορυφές των λουλουδιών. Τα μονοετή ή εποχικά φυτά δεν πρέπει να παραμένουν περισσότερο από τη διάρκεια ζωής τους στο χώμα ή τις γλάστρες και θα πρέπει να ξεριζωθούν.

 

Ο ερχομός του φθινοπώρου αλλάζει και τις απαιτήσεις των φυτών. Ακόμη και τώρα ο κήπος σας μπορεί να είναι πολύχρωμος και γεμάτος ζωντάνια! Θα πρέπει όμως, κατά αρχήν, να μειωθεί η συχνότητα των ποτισμάτων και των λιπάνσεων. Να προστεθούν νέα φυτά στα παρτέρια και στους κήπους και να φροντιστούν τα φυτά του εσωτερικού χώρου.

 

 

 

   Διακόσμηση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε καιρούς κρίσης, τα διαθέσιμα χρήματα για διακόσμηση δεν είναι αρκετά. Υπάρχουν όμως, λύσεις για να βάλει το μπαλκόνι σας τα φθινοπωρινά του ακόμη και με λίγα χρήματα. Εάν θέλετε να επενδύσετε κάπου κάντε το σε χαλάκι και υφάσματα για μαξιλάρια. Είναι ο πιο άμεσος τρόπος να αλλάξετε γρήγορα ύφος στο μπαλκόνι σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας στις γλάστρες.
Διαλέξτε παλιές γαλότσες ή ακόμη και κολοκύθες για να φυτέψετε τα φυτά σας και θα έχετε τη γλυκιά μελαγχολική αύρα του φθινοπώρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημιουργήστε επίσης τα δικά σας έργα τέχνης από υλικά που θα βρείτε στο γειτονικό σας πάρκο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με φύλλα και κουκουνάρια φτιάξτε κάδρα, γιρλάντες ή στεφάνια. Κι αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα από όλα αυτά, τότε απλώς βάλτε πολλά μικρά λαμπάκια στο μπαλκόνι σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.