delta-logo

Γιατί το Pilates είναι η ιδανική γυμναστική για νέες μαμάδες;

Γιατί το Pilates είναι η ιδανική γυμναστική για νέες μαμάδες;

Για όποια έχει αρχίσει πλέον να συνέρχεται από την ταλαιπωρία της γέννας και των πρώτων εβδομάδων με το μωρό και αρχίζει να σκέφτεται πώς θα αποκτήσει ξανά πίσω το σώμα που είχε πριν την εγκυμοσύνη, το Pilates είναι η ιδανική πρόταση!

Κάπου ανάμεσα στα ξενύχτια, τις πρωτόγνωρες χαρές της μητρότητας και την καινούρια καθημερινότητα με το μωρό, έρχεται η στιγμή που κάθε νέα μαμά αναζητά να βρει ξανά τον εαυτό της. Μετά από αρκετούς μήνες όπου τα έξτρα κιλά, οι πόνοι στη μέση και οι ορμονικές αλλαγές θεωρούνταν κάτι «φυσιολογικό», είναι πλέον υποχρέωσή της απέναντι στον εαυτό της αλλά και στο μωρό της να ανακτήσει το σώμα της και τη φυσική κατάστασή της. Και ένας από τους πλέον κατάλληλους τρόπους για να το κάνει είναι το Pilates.

Η συγκεκριμένη μέθοδος γυμναστικής είναι από τους πιο ασφαλείς και αποτελεσματικούς τρόπους να ενδυναμώσετε το σώμα σας άμεσα και μάλιστα, εκεί όπου το χρειάζεστε περισσότερο επειδή γυμνάζει σε βάθος τους μυς που έχουν εξασθενήσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δηλαδή της κοιλιάς, της πλάτης και γενικά του κορμού. Το Pilates είναι διάσημο για την ικανότητά τoυ να δυναμώνει τους κοιλιακούς ­κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την πιο επίπεδη κοιλιά που είχατε ποτέ! Επιπλέον, η ενδυνάμωση των μυών αυτών συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στη μέση και τη σπονδυλική στήλη που είναι αρκετά πιθανό να έχουν προκληθεί εξαιτίας της αύξησης αλλά της μετατόπισης του βάρους και των υψηλών επιπέδων της ορμόνης ριλαξίνης που εκκρίνεται στην εγκυμοσύνη. Με το Pilates, αυξάνεται η ευλυγισία, καθώς ενθαρρύνεται ολόκληρο το εύρος κινήσεων της σπονδυλικής στήλης μέσα από μια σειρά κατάλληλων και ασφαλών ασκήσεων.

Τα μακροπρόθεσμα οφέλη

Με το Pilates τα οφέλη αρχίζουν να φαίνονται αρκετά γρήγορα. Όπως έλεγε και ο ίδιος ο Τζόζεφ Πιλάτες, ο δημιουργός της μεθόδου «σε 10 μαθήματα βλέπεις τη διαφορά, σε 20 τη βλέπουν και οι άλλοι και σε 30 έχεις ένα εντελώς νέο σώμα». Αλλά και μακροπρόθεσμα, μέσα από τις ασκήσεις του αποκτάς όλο και μεγαλύτερο έλεγχο του μυϊκού συστήματος. Επιπλέον, προσφέρει σταδιακά καλύτερη ευθυγράμμιση του σώματος, η οποία είναι σημαντική για μια γυναίκα που έχει μικρό παιδί και πρέπει να το σηκώνει, να το θηλάζει, να το μεταφέρει στην αγκαλιά της, να σπρώχνει το καροτσάκι κ.λπ. Όλες αυτές οι κινήσεις θα μπορούσαν να επιβαρύνουν σημαντικά τον αυχένα και τη μέση, αν δεν έχουμε μάθει να κρατάμε τη σπονδυλική στήλη στη σωστή θέση.

Τέλος, ο έλεγχος της αναπνοής ­κάτι που μαθαίνει κανείς στα μαθήματα Pilates­ βοηθά σημαντικά στη χαλάρωση, τη μείωση της μυϊκής έντασης και διευκολύνει κάθε κίνηση του σώματος.

Πότε μπορώ να ξεκινήσω;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ασφαλές για μια γυναίκα να αρχίσει να γυμνάζεται έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό ­ή λίγο αργότερα εάν γέννησε με καισαρική τομή­ και αφού έχει προηγηθεί γυναικολογική εξέταση. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να ρωτήσετε το γυναικολόγο σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε μορφή άσκησης μετά τον τοκετό και να εμπιστευτείτε κάποιον έμπειρο, πιστοποιημένο εκπαιδευτή ­μην παραλείψετε να τον ενημερώσετε για το γεγονός ότι έχετε γεννήσει πρόσφατα, ώστε να προσαρμόσει το πρόγραμμα των ασκήσεων στις δικές σας ανάγκες.

Με τη συνεργασία της Άννας Μαρίας Δαλάνη, καθηγήτριας χορού­Pilates instructor

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ