Ιδέες για παιδικό wall gallery

Ιδέες για παιδικό wall gallery

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

 

Tης Αθηνάς Καψάσκη

 

 

Η διακόσμηση του σπιτιού μας κινείται γενικά σε πολύ μίνιμαλ ρυθμούς. Και όταν λέω μίνιμαλ εννοώ και χρωματικά. Το γκρι και το άσπρο επικρατούν στα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού καθώς μας ηρεμούν. Από τη μονοχρωμία του σπιτιού εξαιρείται το παιδικό δωμάτιο! Από τότε που περιμέναμε με αγωνία την έλευση της Πηνελόπης μας το δωμάτιό της στολιζόταν με χρώματα και ζωντάνια! Και τελικά ταίριαξαν τόσο στο χαρούμενο και πολύχρωμο χαρακτήρα της που δεν έχει ζητήσει καμία αλλαγή, αντίθετα προσθέτουμε και άλλο χρώμα όσο περνούν τα χρόνια!

 

 

Το wall gallery το έβλεπα και το ζήλευα πολύ στα παιδικά δωμάτια! Μία επίσκεψη σε μεγάλα πολυκαταστήματα ήταν αρκετή ώστε να προμηθευτώ τις κορνίζες που μου άρεσαν. Στο κέντρο τοποθέτησα μία μεγάλου μεγέθους κορνίζα και έβαλα αντί για φωτογραφία ένα κομμάτι ύφασμα με τα χρώματα που ταιριάζουν στο υπόλοιπο δωμάτιο.

 

Σε κάποιες κορνίζες έβαλα φωτογραφίες και σε μία πιο μικρούλα πουά χαρτί αφής. Μετά αποφάσισα να αξιοποιήσω πράγματα που είχα ήδη στο σπίτι. Η κορνίζα είναι χειροποίητο δωράκι και οι υφασμάτινες πεταλούδες είναι οι μπομπονιέρες από τη βάπτιση της αγαπημένης ξαδερφούλας της Πηνελόπης! Μπορείτε κι εσείς να διακοσμήσετε με αγαπημένα αντικείμενα των παιδιών σας. Πράγματα που τους αρέσουν και ταιριάζουν στον τοίχο τους.

 

 

Το μόνο που προσέξαμε είναι όλο το wall gallery να αποτελεί νοητά ένα μεγάλο τετράγωνο και μέσα τοποθετήσαμε όλα τα διακοσμητικά όπως μας ταίριαζαν καλύτερα.

 

 

Μία άλλη ιδέα είναι η οριζόντια βιβλιοθήκη τοίχου. Στη δική μας περίπτωση μας βόλεψαν πολύ τα ραφάκια για κορνίζες από μεγάλο πολυκατάστημα. Είναι πολύ χρηστική καθώς κάθε βράδυ διαλέγουμε το παραμύθι μας και εναλλάσουμε τα βιβλία ώστε να μην βαριόμαστε!! Επίσης την έχουμε βάλει πίσω από την πόρτα μας και δεν πιάνει πολύ χώρο.

 

 

Τα γράμματα είναι πραγματικά τα αγαπημένα μου! Τα έφτιαξε ο άντρας μου με πολλή αγάπη όταν ετοιμάζαμε το δωμάτιο της μικρούλας μου πριν γεννηθεί ακόμα. Αν πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε να τα φτιάξετε με ξύλινα πηχάκια. Αυτό που κάναμε είναι να κολλήσουμε στην επιφάνειά τους αφρολέξ και να τα ντύσουμε με διάφορα υφασματάκια της αρεσκείας μας όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία.

 

 

Αν δεν πιάνουν τα χέρια σας, μπορείτε να τα βρείτε έτοιμα σε λατινικούς χαρακτήρες στην ελληνική αγορά. Μπορείτε επίσης να τα παραγγείλετε σε έναν ξυλουργό και να κάνετε μόνο το ντύσιμο εσείς (είναι πολύ εύκολο το έκανα και εγώ για κάποια από τα γράμματα!).

 

Η μικρούλα μου ξετρελαίνεται με το δωμάτιό της! Χαζεύει τις φωτογραφίες, τα βιβλία της και αναγνωρίζει πια τα γράμματα από το όνομά της. Και εγώ δεν χάνω ευκαιρία να επισκέπτομαι το δωμάτιο της για να μου φτιάξει το κέφι!

 

Βάλτε κι εσείς τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας και φτιάξτε ένα wall contest που θα λατρεύουν τα παιδιά σας. Και το σπουδαιότερο; Φτιάξτε το μαζί τους. Είναι μια υπέροχη αφορμή για να περάσετε μαζί δημιουργικές στιγμές.