Μαλπερό πρόσωπο για ρεβεγιόν

Μαλπερό πρόσωπο για ρεβεγιόν

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Αποχαιρετήστε την παλιά χρονιά και υποδεχτείτε τη νέα με λαμπερό πρόσωπο και –οπωσδήποτε- με το χαμόγελο στα χείλη.

Ο γέρος χρόνος βλέπει την έξοδο, ο νέος βρίσκεται προ των πυλών κι εσείς έχετε θαμπή όψη και μαύρους κύκλους στα μάτια από το ατέρμονο πήγαινε-έλα των εορταστικών ημερών. Τι μπορείτε να κάνετε;

 • Καταρχήν κοιμηθείτε: Ο ύπνος δεν θρέφει μόνο τα μωρά αλλά κι εμάς, ειδικότερα δε, την επιδερμίδα μας. Στη διάρκεια του ύπνου ο οργανισμός μας αυτό-επιδιορθώνεται. Οι βλαπτικές συνέπειες της ημέρας αντιμετωπίζονται μόλις κλείσουμε τα βλέφαρά μας και παραδοθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα. Αρκεί να κοιμηθούμε καλά, δηλαδή 7-9 ώρες (Δεν βοηθά τον οργανισμό αντίθετα φαίνεται να τον επιβαρύνουν οι περισσότερες ώρες ύπνου, σύμφωνα με τις νέες επιστημονικές μελέτες). Όταν εσείς κοιμάστε ρυτίδες και μαύροι κύκλοι χάνουν την έντασή τους και το πρόσωπο ξεκουράζεται από την ένταση της ημέρας. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αϋπνίες εκτός των προβλημάτων υγείας, που αντιμετωπίζουν, αντιμετωπίζουν και το κουρασμένο τους πρόσωπο στον καθρέφτη. Ένα επιπλέον τρικ που βοηθά το πρόσωπό σας να κάνει το νυχτερινό του θαύμα είναι η ανύψωση του κεφαλιού. Ειδικά εάν έχετε σακούλες κάτω από τα μάτια δοκιμάστε ένα ενισχυμένο μαξιλάρι και κοιμηθείτε ανάσκελα.
 • Πλύνετε καλά το πρόσωπό σας. Σήμερα υπάρχουν τόσα προϊόντα χωρίς σαπούνι, που δεν ξηραίνουν την επιδερμίδα. Δεν έχετε λοιπόν καμία δικαιολογία να αρνείστε να βρέξετε το πρόσωπό σας με νερό και να το «σαπουνίσετε». Ειδικά πριν τον ύπνο αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη. Όταν οι ρύποι μένουν στο πρόσωπο το δέρμα υποφέρει: οι πόροι κλείνουν, το σμήγμα δεν αφαιρείται και αν υπάρχει τάση για ακμή οι πρώτες φλεγμονές θα κάνουν την εμφάνισή τους.
 • Δοκιμάστε τον ιατρικό καθαρισμό προσώπου: Στον/στη δερματολόγο ή στον/στην αισθητικό ο καθαρισμός προσώπου είναι πιο βαθύς και αποτελεσματικός στην αφαίρεση του σμήγματος, που προάγει τη σωστή αναπνοή και την υγεία της επιδερμίδας.
 • Ακολουθήστε την παλιά γνωστή συνταγή: Καθαρισμός, τόνωση, ενυδάτωση. Συμβουλευτείτε τον/την αισθητικό ή τον/τη δερματολόγο σας και επιλέξτε προϊόντα κατάλληλα για τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.
 • Ανακαλύψτε το πήλινγκ: Πτυχιούχοι αισθητικοί και δερματολόγοι/πλαστικοί χειρουργοί έχουν τη γνώση αλλά και τα ειδικά υλικά για ιατρικού τύπου πήλινγκ. Ανάλογα με τη βαρύτητά του μπορείτε να το κάνετε μερικές μέρες ή και εβδομάδες πριν από τις γιορτές και να αποκτήσετε ένα δέρμα απαλλαγμένο από μικρές –όχι εγκατεστημένες- ρυτίδες, μαύρα στίγματα και «περίσσια» κύτταρα, που θαμπώνουν την επιδερμίδα. Λύση της τελευταίας στιγμής είναι τα προϊόντα scrub και πήλινγκ. Προτιμήστε εκείνα του φαρμακείου ειδικά αν έχετε αντιδραστικό δέρμα. Οι παλαιότερης γενιάς πάντως γυναίκες ορκίζονται στο «ζαχαροπλαστικό» πήλινκγ: Αναμειγνύεται ζάχαρη με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή βούτυρο και κάνετε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπό σας. Ξεπλένετε με νερό –δεν αφαιρεί το λίπος του ελαιόλαδου ή του βουτύρου- και αφήνεται για λίγη ώρα πριν πλυθείτε με ένα καθαριστικό προϊόν χωρίς σαπούνι. Η περιποίηση ολοκληρώνεται με ενυδάτωση.
 • Βάλτε τις μάσκες! Για λάμψη, καθαρισμό, σύσφιξη όλες οι εταιρίες που σέβονται τον εαυτό τους έχουν και τη μάσκα τους: από 2-10 λεπτά, ανάλογα με τα δραστικά συστατικά, το αποτέλεσμα μπορεί να σας εκπλήξει.
 • Πιείτε νερό. Ενυδατώστε τον οργανισμό σας για να ενυδατώσετε και την επιδερμίδα σας. Η προτροπή για 8 τουλάχιστον ποτήρια νερού την ημέρα δεν είναι υπερβολική και αφορά ΝΕΡΟ και όχι καφέ που αφυδατώνει το σώμα μας προκαλώντας συχνοουρία.
 • Τραφείτε υγιεινά. Αν και δύσκολο στις ημέρες των γιορτών δεν είναι ακατόρθωτο να προσθέσετε στη διατροφή σας περισσότερα φρούτα και λαχανικά (Τελικά, τα μπρόκολα συνδυάζονται και με μελομακάρονα)
 • Κλείστε ραντεβού για μία πρώτη συνεδρία rejuvence (ρεζουβάνς). Η μέθοδος δεν είναι επεμβατική, γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένους αισθητικούς ή και φυσικοθεραπευτές και αν και δεν κάνει θαύματα, βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων και προσδίδει λαμπερή όψη. Οι φανατικοί υποστηρικτές το ονομάζουν και «φυσικό λίφτινγκ» διαφημίζοντας τη συσφικτική και αντιγηραντική δράση του συγκεκριμένου είδους μασάζ προσώπου, που επιδρά στον συνδετικό ιστό και στους μύες και απελευθερώνει το μαγικό κολλαγόνο και έχει σαν αποτέλεσμα ένα ξεκούραστο, υγιές πρόσωπο.
 • Κλείστε ραντεβού με τον δερματολόγο ή τον πλαστικό χειρουργό αν είστε έτοιμες για πιο δυναμικές αν και μη επεμβατικές πράξεις: botox, μεσοθεραπεία, έγχυση υαλουρανικού οξέως, ο κατάλογος είναι μακρύς αν σας ενδιαφέρει ένα αποτέλεσμα πιο επιτηδευμένο, που μπορεί να επηρεάσει τις εκφράσεις του προσώπου.
 • Μην καπνίζετε! Όποιο πρόγραμμα ομορφιάς και αν ακολουθήσετε, ο καπνός θα πνίξει το αποτέλεσμα. Παραμονές της νέας χρονιάς δώστε και τηρήστε την υπόσχεση: Κάπνισμα τέλος!