Mαύροi κύκλοi – Μικρά μυστικά για το τέλειο βλέμμα

Mαύροi κύκλοi – Μικρά μυστικά για το τέλειο βλέμμα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της καρδιάς, λένε. Είναι όμως, και το σημείο του προσώπου που προδίδει πρώτα την ηλικία, και μετά την κούρασή μας. Οι μαύροι κύκλοι, οι «σακούλες» ή το «πόδι της χήνας» είναι πονοκέφαλος για πολλές γυναίκες. Οι συνήθεις μέθοδοι απόκρυψης με το μακιγιάζ δεν αρκούν, τουλάχιστον όχι εάν δεν ξέρουμε κάποια συγκεκριμένα μυστικά. 
  • Μην καλύπτετε τελείως τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες με το concealer. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι εάν αποπειραθείτε να «κρύψετε» τελείως το φυσικό μπλε των αγγείων κάτω από τα μάτια θα δημιουργήσετε ένα αφύσικο αποτέλεσμα. Ακόμη και τα μωρά έχουν κάποια μπλε απόχρωση κάτω από τα μάτια τους. Καλό είναι να εστιάζετε το concealer στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, όπου αυτοί οι μπλε τόνοι μοιάζουν περισσότερο με μελανιά.
  • Μη χρησιμοποιείτε σκουρόχρωμη σκιά.  Τα επιβαρύνετε περισσότερο ειδικότερα εάν αναλογιστείτε ότι όσο περνά η ώρα, η σκουρόχρωμη σκιά γίνεται ακόμη πιο θαμπή.  Προτιμήστε καφέ ή μπορντό μολύβι, καθώς και πιο ανοιχτές αποχρώσεις σκιών, όπως μπεζ, ροζ, ακόμη και καθαρό ασημί ή χρυσό. Τονίζουν τα μάτια, χωρίς να τα σκοτεινιάζουν.
  • Προτιμήστε τη μαύρη μάσκαρα που μέσω του contrast θα «αποδυναμώσει» τους μαύρους κύκλους. και θα αναδείξει τα μάτια. Ουσιαστικά, κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο μεγάλα και σπιρτόζικα.
  • Μειώστε το πρήξιμο: Κοιμηθείτε καλά, πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό,  τοποθετείστε δροσερά, χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού πάνω στα μάτια, καθώς οι τανίνες του τσαγιού λειτουργούν ως στυπτικό και  προκαλούν σύσφιξη, μειώστε την πρόσληψη αλατιού, καθώς το πολύ αλάτι δημιουργεί κατακράτηση υγρών, ασκηθείτε γιατί έτσι βελτιώνετε την κυκλοφορία του αίματος, η οποία με τη σειρά της μειώνει την κατακράτηση υγρών και ακολουθείστε ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή.
  • Ακολουθήστε τη μέθοδο των παγωμένων κουταλιών. Αφήστε όλη τη νύχτα δύο κουταλάκια στην κατάψυξη. Το πρωί, όταν ξυπνήσετε, τοποθετήστε ένα στο κάθε μάτι σας για περίπου 1 λεπτό. Η μέθοδος αυτή βοηθά τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα και φωτεινότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μειώνει και την εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.
Οι κύκλοι στα μάτια δεν είναι πάντα μαύροι. Μπορεί να είναι μπλε ή καφέ. Τα αίτια σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικά, όπως και η θεραπεία που χρειάζεται να ακολουθήσετε.  Τι προκαλεί τους μπλε κύκλους κάτω από τα μάτια: Με την πάροδο της ηλικίας το δέρμα γίνεται πιο λεπτό κι έτσι φαίνονται κάτω από δέρμα τα αιμοφόρα αγγεία. «Καθώς μεγαλώνουμε, χάνουμε υποδόριο λίπος, το οποίο συνήθως καλύπτει το μπλε χρώμα του δέρματος κάτω από τα μάτια», λέει ο δερματολόγος Joshua Zeichner. Αυτό είναι περισσότερο αισθητό το πρωί, επειδή ήμασταν ξαπλωμένοι για ένα διάστημα, τα υγρά συσσωρεύονται και οι φλέβες διαστέλλονται για να φιλοξενήσουν περισσότερο αίμα.  Τι λύσεις μπορείτε να εφαρμόσετε: Υπάρχουν μερικές επιλογές, που λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους, αν και η επίδρασή τους διαρκεί το πολύ για μια μόνο ημέρα.  Κρέμες:
  1. με τονωτικά συστατικά, όπως η καφεΐνη, συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και προσωρινά ενισχύουν την κυκλοφορία, 
  2. με ισχυρή ενυδάτωση, όπως το υαλουρονικό οξύ, φουσκώνουν την περιοχή, με αποτέλεσμα να σπρώχνουν το δέρμα πάνω και μακριά από τις εμφανείς φλέβες με αίμα & 
  3. με ρετινοϊκό οξύ, που πυκνώνουν το εξωτερικό στρώμα του δέρματος για να κρύψουν τις σκιές. 
Μια άλλη γρήγορη λύση: τα προϊόντα rollerball με ανοξείδωτο χάλυβα. «Το δροσερό μεταλλικό προκαλεί στένωση των αιμοφόρων», λέει  ο δερματολόγος Eric Schweiger. Μια επίσης καλή λύση είναι να κοιμόμαστε σε ψηλό μαξιλάρι και όχι σε εντελώς οριζόντια θέση. Τι προκαλεί τους καφέ κύκλους κάτω από τα μάτια: Οι καφέ κύκλοι είναι αποτέλεσμα της υπέρχρωσης, που προκαλείται από το τρίψιμο του ματιού για χρόνια, από την έκθεση στον ήλιο, ή από γενετικούς παράγοντες. Είναι πιο διαδεδομένη σε σκούρους τόνους δέρματος. Τι λύσεις μπορείτε να εφαρμόσετε: Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι η καθημερινή χρήση μιας κρέμας ή ορού εμπλουτισμένου με ένα λευκαντικό δέρματος, όπως η σόγια ή τα εσπεριδοειδή που μπορούν να φωτίσουν τους κύκλους, για ένα χρονικό διάστημα μεταξύ τεσσάρων έως έξι εβδομάδων. Αποφύγετε την υδροκινόνη, που χρησιμοποιείται για κηλίδες από τον ήλιο και σημάδια, διότι είναι πολύ βαριά θεραπεία για να εφαρμοσθεί στην περιοχή των ματιών. Προληπτικά μέτρα: Το βασικότερο μέτρο που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε: να ΦΟΡΑΤΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ! Θα καταστήσει πιο αποτελεσματική τη θεραπεία σας και θα σταματήσει τους κύκλους από το να επιστρέψουν «ακμαιότατοι» μετά το πέρας της θεραπείας καθώς και από την ανάπτυξή τους γενικά. Η προστασία από τον ήλιο αποτρέπει το δέρμα από το να λεπτύνει στο σημείο κάτω από τα μάτια καθώς και από το μαύρισμα (δηλαδή από το να αποκτήσει πιο καφετί χρώμα). Πηγή: www.realsimple.com