Μεγάλες ιδέες για μικρά σπίτια – Έξυπνες λύσεις για να κερδίσετε χώρο

Μεγάλες ιδέες για μικρά σπίτια – Έξυπνες λύσεις για να κερδίσετε χώρο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Ακόμη και αν το σπίτι ή το διαμέρισμά σας δεν έχει τον αριθμό των τετραγωνικών που θα θέλατε, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει το σπίτι που ονειρευόσαστε για να ζήσετε.

Μικρά μυστικά διακόσμησης και ιδέες με φαντασία μετατρέπουν το μικρό σας διαμέρισμα στο δικό σας παλάτι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κουρτίνες σε ύψος

Κάντε το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος και κυρίως, ψηλότερος «παίζοντας» με τις κουρτίνες. Το συγκεκριμένο σαλόνι είναι μικρό και κυρίως στενό. Το μάτι όμως, τραβούν οι κουρτίνες που κρεμάστηκαν στο ύψος του ταβανιού δίνοντας έτσι την αίσθηση ενός πολύ μεγαλύτερου χώρου. Βασική προϋπόθεση είναι το ταβάνι να είναι βαμμένο σε ανοιχτό χρώμα – αν όχι εντελώς άσπρο. Την ίδια αρχή του ύψους ακολουθεί όλη η διακόσμηση, από τις βιβλιοθήκες, μέχρι τον πολυέλαιο και το έργο τέχνης που έχουν κρεμαστεί ψηλά.

 

 

 

 

 

 

 

Κάτω από την σκάλα

Ακόμη και ο χώρος κάτω από την σκάλα δεν μένει ανεκμετάλλευτος. Μπορείτε να τοποθετήσετε εκεί ράφια ή ντουλάπια για να έχετε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο ή ακόμη να στριμώξετε εκεί ένα απλό αλλά λειτουργικό γραφείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μικρό γραφείο

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνετε έκπτωση στις καθημερινές σας ανάγκες. Το βασικό σε ένα μικρό σπίτι είναι να μην αφήνετε κανένα χώρο ανεκμετάλλευτο. Σε αυτήν την περίπτωση, το κενό που υπήρχε ανάμεσα σε δύο ντουλάπες, μετατράπηκε σε χώρο γραφείου με ράφια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ράφια στην κουζίνα

Βασικό κόλπο για να φαίνεται η κουζίνα μεγαλύτερη είναι να έχετε τα πάντα στο φως. Αφήστε τα ντουλάπια και προτιμήστε ράφια, τουλάχιστον για τον αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται πάνω από τον πάγκο της κουζίνας. Τα κλειστά ντουλάπια είναι μεν απαραίτητα, αλλά «κλείνουν» πολύ το χώρο. Περιορίστε τα λοιπόν, για το χώρο κάτω από τον πάγκο της κουζίνας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καθρέφτες

Παλιά και εγγυημένη συνταγή για να δείχνει ένας χώρος μεγαλύτερος. Επενδύστε έναν ολόκληρο τοίχο με καθρέφτη, στο σαλόνι ή στην τραπεζαρία. Εάν προτιμάτε κάτι πιο εξεζητημένο, αναζητήστε παλιούς καθρέφτες στα παλαιοπωλεία. Δώστε την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου αλλά και αρχοντικής πολυτέλειας επιλέγοντας έναν καθρέφτη με περίτεχνη κορνίζα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ευέλικτα έπιπλα

Σε ένα μικρό σπίτι, ένας χώρος μπορεί να έχει πολλές χρήσεις. Επιλέξτε λοιπόν έπιπλα που να ανταποκρίνονται σε αυτές τις δύσκολες προϋποθέσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το τραπεζάκι του σαλονιού έχει μεταλλική βάση που ανασηκώνεται με αποτέλεσμα να μετατρέπεται άμεσα σε μικρή τραπεζαρία ή ακόμη και σε μπαρ. Επίσης, τα οθωμανικά σκαμπό είναι μία έξυπνη επιλογή γιατί χρησιμοποιούνται και ως κάθισμα, αλλά και ως τραπεζάκι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποθηκευτικοί χώροι

 

Η βασική προτεραιότητα σε ένα μικρό σπίτι δεν είναι άλλη από τους αποθηκευτικούς χώρους. Η καλύτερη επιλογή είναι οι εντοιχισμένες βιβλιοθήκες και ράφια που να εκμεταλλεύονται όλο το ύψος. Εάν όμως, δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα, τότε χρειάζεται να σκεφτείτε έξυπνα.
Για παράδειγμα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπει η βιβλιοθήκη στο διάδρομο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρησιμοποιήστε το ύψος και στην κουζίνα

Κατσαρόλες, κουτάλες και τηγάνια δεν χρειάζεται να καταλαμβάνουν χώρο στα ντουλάπια της κουζίνας. Φτιάξτε μία ωραία μεταλλική κατασκευή στο ταβάνι της κουζίνας και κρεμάστε τα εκεί. Κερδίζετε χώρο, εργονομία, αλλά και ένα ρουστίκ στυλ για την κουζίνα σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρησιμοποιήστε έξυπνα τα χρώματα

Είναι μύθος ότι στα μικρά σπίτια επιβάλλεται μονοχρωμία και μάλιστα σε ανοιχτούς τόνους. Τα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν έξυπνα για να ξεγελάσουν το μάτι και να κάνουν το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Εάν βάψτε με έντονο χρώμα έναν τοίχο του δωματίου, αυτομάτως ο χώρος θα αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ράφια σε ρόλο γραφείου

Χρειάζεστε δύο γραφεία αλλά, δεν υπάρχει χώρος. Κανένα πρόβλημα. Δύο ράφια στον τοίχο μετατρέπονται εύκολα σε γραφεία. Εάν μάλιστα τα τοποθετήσετε λίγο πιο ψηλά και αντί για κλασική καρέκλα γραφείου χρησιμοποιήσετε ψηλό σκαμνί τότε ο χώρος που «κλέβετε» από το δωμάτιο είναι μηδαμινός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κομοδίνο

Ακόμη κι αν το υπνοδωμάτιό σας είναι μικρό, δεν χρειάζεται να στερηθείτε την πρακτικότητα ενός κομοδίνου. Ένα μικρό ράφι μπορεί κάλλιστα να παίξει αυτό το ρόλο.