Μυστικά περιποίησης για τα μαλλιά το καλοκαίρι

Μυστικά περιποίησης για τα μαλλιά το καλοκαίρι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Μήπως τους καλοκαιρινούς μήνες, τα μαλλιά σας είναι πιο θαμπά και κουρασμένα; Γιατί όμως, ενώ εσείς ξεκουράζεστε στην παραλία τα μαλλιά σας δείχνουν σαφώς λιγότερο υγιή;

 

Οι αιτίες δεν είναι άλλες από τον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας ή ακόμη και το χλώριο της πισίνας. O ήλιος διασπά τις φυσικές χρωστικές ουσίες που προστατεύουν την τρίχα με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται πιο ευάλωτα. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας κάνουν τα μαλλιά πιο ξηρά, τραχιά στην υφή, ξεθωριασμένα ενώ ίσως παρατηρήσετε πως οι τρίχες σας σπάνε ευκολότερα.

 

Μία από τις παράπλευρες απώλειες του καλοκαιριού είναι και το φριζάρισμα. Τα ξηρά μαλλιά απορροφούν την επιπλέον υγρασία στον αέρα, με αποτέλεσμα τα στελέχη της τρίχας να φουσκώνουν και να σπάνε.

 

Λύσεις

 

  • Το καπέλο, το αντηλιακό σπρέι και το αντηλιακό σπρέι για τα μαλλιά είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός σας. Επιλέξτε προϊόν που να περιέχει φίλτρα UV σε όποια μορφή επιθυμείτε (σπρέι, τζελ ή κρέμα). Ο καλύτερος τρόπος για να ψεκάσετε το αντηλιακό είναι πρώτα να ξεπλύνετε τα μαλλιά με καθαρό νερό, να τα σκουπίσετε και μετά να ψεκάσετε.
  • Προσπαθήστε να ξεβγάζετε τα μαλλιά σας κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα ή την πισίνα.
  • Βρέξτε τα μαλλιά σας και πριν μπείτε στη θάλασσα ή την πισίνα. Έτσι δεν θα απορροφήσουν τόσο πολύ αλμυρό νερό ή χημικά.
  • Επιλέξτε ενυδατικά σαμπουάν και χρησιμο-ποιήστε απαραιτήτως conditioner ή μάσκα μαλλιών. 
  • Προετοιμαστείτε καταλλήλως. Απαλλαγείτε από την ψαλίδα πριν τις διακοπές, έχοντας υπόψη ότι τα μαλλιά μεγαλώνουν γρηγορότερα το καλοκαίρι. Εάν βάφετε τα μαλλιά σας, προτιμήστε δύο τόνους πιο σκούρο από το κανονικό σας χρώμα.
  • Περιορίστε τα εργαλεία θερμότητας (πιστολάκι, ή σίδερο μαλλιών). Οι αλογοουρές και οι επιμελώς ατημέλητοι κότσοι είναι οι πιο ενδεδειγμένες επιλογές για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
  • Χρησιμοποιήστε λοσιόν κατά του φριζαρίσματος ή μικρές ποσότητες ελαίων, αν δεν θέλετε τα μαλλιά σας να γίνουν βαριά.
  • Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό στο λούσιμο.
  • Χρησιμοποιήστε θεραπεία με ελαιόλαδο, ώστε να αναπληρώσετε τη χαμένη υγρασία. Απλώστε σε όλο το κεφάλι ελαιόλαδο και τυλίξτε το με ζεστή πετσέτα για μισή ώρα. Κάντε μασάζ με σαμπουάν και ξεβγάλτε.