logo-deltamoms
Search
Close this search box.

Οι πιο συχνοί κίνδυνοι του καλοκαιριού και πώς θα τους αντιμετωπίσετε

Οι πιο συχνοί κίνδυνοι του καλοκαιριού και πώς θα τους αντιμετωπίσετε

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ανεμελιάς, της χαλάρωσης και της καλοπέρασης. Ωστόσο, για να είμαστε πραγματικά ξέγνοιαστοι, καλό θα είναι να πάρουμε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ώστε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τους πιο συχνούς «κινδύνους» του καλοκαιριού, που είναι οι εξής:

Τραυματισμοί στην παιδική χαρά

Μερικά από τα πιο συχνά ατυχήματα στα παιδιά συμβαίνουν όταν παίζουν στις κούνιες, ανεβοκατεβαίνουν στις τσουλήθρες ή σκαρφαλώνουν στις ειδικές εγκαταστάσεις στις παιδικές χαρές. Για να αποφευχθούν σοβαροί τραυματισμοί -ειδικά στο κεφάλι- θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν θα πρέπει να ανεβαίνουν σε παιχνίδια που βρίσκονται σε ύψος μεγαλύτερο από 1,2 m και φυσικά πριν τα αφήσουμε να παίξουν να ελέγχουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις.

Θερμοπληξία

Τα παιδιά, ιδιαίτερα όσα είναι κάτω από 4 ετών, μπορεί να πάθουν θερμοπληξία και αφυδάτωση εάν βρίσκονται για πολλές ώρες στον ήλιο, πιο εύκολα από ό,τι οι μεγάλοι. Τα συμπτώματα που θα πρέπει να αναγνωρίσουμε άμεσα είναι χλωμό δέρμα, ζαλάδα, πονοκέφαλος, αίσθημα κόπωσης, ναυτία και εμετός. Για να το αποφύγουμε είναι σκόπιμο να μην βγάζουμε το παιδί σε εξωτερικούς χώρους όταν έχει πολλή ζέστη και να φροντίζουμε να πίνει άφθονα υγρά ώστε να παραμένει ο οργανισμός του ενυδατωμένος. Τέλος, ποτέ δεν αφήνουμε ένα παιδί μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, όπου μπορούν να αναπτυχθούν ψηλές θερμοκρασίες πολύ γρήγορα.

Δηλητηρίαση

Το καλοκαίρι, εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας είναι πιο εύκολο να αναπτυχθούν μικρόβια σε τρόφιμα που έχουν μείνει εκτός ψυγείου. Για να είμαστε σίγουροι πως δεν κινδυνεύουμε από δηλητηρίαση, πρέπει να ελέγχουμε ότι οι τροφές -ιδιαίτερα τα κρέατα- είναι ψημένες ή μαγειρεμένες καλά και να μην αφήνουμε ποτέ φαγητό εκτός ψυγείο για περισσότερο από μία ώρα.

Πτώσεις από ποδήλατα

Το ποδήλατο -όπως και τα πατίνια ή το skateboard- είναι από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών και το καλοκαίρι μπορούν να το απολαύσουν περισσότερο γιατί βρίσκονται πιο πολλές ώρες σε εξωτερικούς χώρους, Για την ασφάλειά τους, είναι σημαντικό να φορούν πάντα κράνος (και προστατευτικά για αγκώνες, χέρια και γόνατα όταν κάνουν πατίνια ή skateboard). Επίσης, καλό θα ήταν τα παιδιά κάτω των 10 ετών να μην κυκλοφορούν μόνα τους με ποδήλατο σε δρόμους όπου υπάρχουν αυτοκίνητα και άλλα οχήματα.

Πνιγμός

Οι γονείς θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα όταν βρίσκονται κοντά σε νερό και όχι μόνο δίπλα σε θάλασσα ή πισίνα, γιατί τα μικρά παιδιά μπορούν να πνιγούν ακόμα και σε 2 εκατοστά νερό! Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και η μικρή φουσκωτή πισίνα μπορεί να είναι επικίνδυνη, γι’ αυτό δεν αφήνουμε ποτέ τα παιδιά να παίζουν χωρίς επίβλεψη και την αδειάζουμε πάντα όταν τελειώσουν το παιχνίδι. Επίσης, είμαστε πάντα δίπλα τους όταν είναι στη θάλασσα φορώντας σωσίβιο γιατί ο αέρας και τα ρεύματα μπορεί να το απομακρύνουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Όσο για τα μεγαλύτερα παιδιά, δεν επιτρέπουμε ποτέ να κάνουν βουτιές σε παραλίες που δεν γνωρίζουμε την κατάσταση του βυθού και δεν τα αφήνουμε πάνω σε φουσκωτά μέσα (στρώματα, κανό, βάρκες κ.λπ.) όταν έχει αέρα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ