Παιδικές χειροτεχνίες που μυρίζουν Άνοιξη

Παιδικές χειροτεχνίες που μυρίζουν Άνοιξη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Κάθε εποχή έχει τις χειροτεχνίες της, αλλά για την Άνοιξη, υπάρχει πραγματικά θησαυρός κατασκευών. Λουλούδια, πουλιά και πεταλούδες σχηματίζονται με έντονα χρώματα και πολλά διαφορετικά υλικά εύκολα από τα παιδικά χεράκια και απελευθερώνουν την παιδική φαντασία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λουλούδια από φίλτρα καφέ

Χρωματίζουμε τα φίλτρα του καφέ με νερομπογιές στο χρώμα της αρεσκείας μας.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το ένα μέσα στο άλλο και κόβουμε την κάτω άκρη ώστε να δημιουργηθεί από τη στενή πλευρά μία τρύπα. Περνάμε ένα καλαμάκι στην τρύπα και το στερεώνουμε εκεί με σελοτέιπ. Τυλίγουμε το σημείο της (των φίλτρων με το καλαμάκι) με πράσινο καθαριστικό πίπας. Εάν το καλαμάκι μας δεν είναι πράσινο μπορούμε να το βάψουμε ή να το τυλίξουμε όλο με καθαριστικό πίπας. Ψεκάζουμε τα φίλτρα με λίγο νερό και το αφήνουμε για λίγη ώρα. Με τη βοήθεια του νερού, το χρώμα στο διηθητικό χαρτί του φίλτρου θα γίνει πιο θαμπό.

 

 

 

 

 

 

Πεταλούδες

Είναι ίσως από τις πιο εύκολες ανοιξιάτικες χειροτεχνίες. Τα φτερά της πεταλούδας μπορούν να γίνουν από πολύχρωμες σελίδες περιοδικών, από φίλτρα καφέ ή ακόμη και χαρτοπετσέτες που θα χρωματίσετε. Τις ενώνετε με καθαριστικό πίπας ή και με ένα μανταλάκι και διακοσμείτε με υλικά χειροτεχνίας κατά βούληση. Το ζητούμενο είναι να αφήσετε τη φαντασία του παιδιού ελεύθερη.

 

 

 

 

 

Λαγουδάκια

Ιδανική και απλή κατασκευή για το Πάσχα και όχι μόνο. Όλα τα πλαστικά ποτήρια που έχουν περισσέψει από το παιδικό πάρτι μπορούν εύκολα να μεταμορφωθούν σε λαγουδάκια και άλλα ζωάκια με απλές λύσεις κολάζ, λίγο χαρτόνι, κόλλα, μαρκαδόρους και ματάκια. Τα παιδιά μπορούν να τα δώσουν δώρο σε συγγενείς και φίλους ή ακόμη και να διακοσμήσουν το πασχαλινό τραπέζι.

 

 

 

 

 

Εξωτικά πουλιά

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χάρτινα πιάτα μίας χρήσης, ματάκια χειροτεχνίας, ακρυλικές μπογιές, πινέλα, ψαλίδι, χαρτόνι σε διαφορετικά χρώματα και κόλλα. Διπλώστε το χάρτινο πιάτο στη μέση. Μην το κόψετε, γιατί έτσι δεν θα στέκεται μετά το πουλί όρθιο. Ανοίξτε το πάλι και αφήστε το παιδί ελεύθερο να το χρωματίσει κατά βούληση. Στην παιδική φαντασία, δεν υπάρχουν κανόνες για τα χρώματα των πουλιών. Αφού τελειώσει η ζωγραφική και στεγνώσουν καλά τα χρώματα, διπλώστε και πάλι το πιάτο. Κολλήστε στην άκρη, κάθε πλευράς, από ένα ματάκι. Κόψτε μικρά τριγωνάκια από πορτοκαλί χαρτόνι για να σχηματίσετε το ράμφος. Για την ουρά χρησιμοποιήστε λεπτές και μακριές λωρίδες χρωματιστού χαρτονιού που θα κολλήσετε στην αντίθετη άκρη. Και τελειώσατε! Εάν έχετε χρωματιστά φτερά μπορείτε επίσης να τα κολλήσετε για πιο εξωτική αίσθηση. Αντί για φτερά, μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά χαρτομάντηλα.

 

 

 

 

Βαρκούλες που αρμενίζουν

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για κατασκευάσετε μαζί βαρκούλες. Γιατί όμως, να μη χρησιμοποιήσετε υλικά που ήδη υπάρχουν στην κουζίνα σας όπως οι αυγοθήκες, οι φελλοί και οι οδοντογλυφίδες. Χρωματίστε τις αυγοθήκες, στερεώστε επάνω χάρτινα πανιά και σημαιάκια και σαλπάρετε. Οι φελλοί μπορούν να ενωθούν με οδοντογλυφίδες για να σχηματίσουν μικρά καραβάκια. Το ωραίο σε αυτήν την περίπτωση είναι πως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς το σχήμα. Ό,τι και να κάνετε, όσο μεγάλη κι αν βγει η κατασκευή, οι φελλοί επιπλέουν.

 

 

 

 

Γλαστράκια από αβγά

Η άνοιξη είναι η εποχή για φύτεμα. Κάποια φυτά μπορούμε να τα τοποθετήσουμε κατευθείαν στη γη και άλλα πρέπει να μεγαλώσουν πρώτα μέσα σε γλαστράκι και μετά να φυτευτούν στη γη.  Tα τσόφλια των αυγών είναι ιδανικό γλαστράκι για τους νέους σπόρους σας, αρκεί να έχετε πρωτίστως σπάσει το αβγό σας στα δύο για να είναι τα τσόφλια σας λίγο μεγάλα. Γεμίστε τα με χώμα και προσθέστε στο καθένα έναν με δύο το πολύ σπόρους. Όταν φυτρώσουν, φυτέψτε το φυτό σας στη γλάστρα χωρίς να αφαιρέσετε το τσόφλι διότι με τον καιρό θα διαβρωθεί, ενώ παράλληλα θα θρέφει διαρκώς τα φυτά σας με ασβέστιο.

 

 

 

 

 

Κάμπιες

Ένα απλό μανταλάκι μετατρέπεται σε πολύχρωμη κάμπια εάν κολλήσετε πάνω του (με υγρή κόλλα στιγμής) πομ-πομ και αυτοκόλλητα ματάκια.
Μία ακόμη επιλογή είναι η αυγοθήκη. Χρησιμοποιήστε μία μόνο λωρίδα, χρωματίστε τη με νερομπογιές και μέσα από δύο τρυπούλες περάστε καθαριστικό σύρμα πίπας για τις κεραίες. Με μαρκαδόρους μπορείτε να σχηματίσετε τα μάτια κ.λπ.