Πώς θα καταφέρεις να πείσεις το παιδί σου να πίνει περισσότερο νερό;

Πώς θα καταφέρεις να πείσεις το παιδί σου να πίνει περισσότερο νερό;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 3.3 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 4

Ανακάλυψε τα μυστικά που θα κάνουν το παιδί να καταναλώνει αρκετό νερό καθημερινά.

«Μαμά, το νερό δεν έχει ωραία γεύση, δεν το θέλω», «Μαμά, δε θέλω άλλο…» και άλλες τέτοιες εκφράσεις θα έχεις ακούσει ήδη αρκετές φορές από το παιδί σου. Μην ανησυχείς. Έχουν βρεθεί πολλές μαμάδες στη δική σου θέση.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές τα παιδιά προτιμούν τους χυμούς ή το γάλα και δε δίνουν την απαραίτητη σημασία στο νερό, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία τους. Πραγματικά, ξέρεις τι οφέλη μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό; Το νερό είναι σημαντικό για την ενυδάτωση του οργανισμού, τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα, την πρόληψη της δυσκοιλιότητας και των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Θαυματουργό!

Τι γίνεται, όμως, όταν το παιδί δε θέλει να πιει νερό ή επιμένει ότι δεν του αρέσει; Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά μυστικά, τα οποία, που μπορούν να σε βοηθήσουν να εκπαιδεύσεις το παιδί σου, ώστε να πίνει περισσότερο νερό στην καθημερινότητά του. Δε χρειάζεται άγχος! Σιγά σιγά θα τα καταφέρεις.

  • Καλό είναι να υπάρχει παντού γύρω του ένα μπουκάλι νερό

Είτε πηγαίνει στο σχολείο, είτε σε κάποια αθλητική δραστηριότητα, μπορείς να τοποθετήσεις μέσα στην τσάντα του ένα μπουκάλι νερό. Αντίστοιχα, όταν είσαι μαζί του σε κάποια βόλτα, καλό είναι να έχεις στην τσάντα σου νερό και να το προτρέπεις να πιει αρκετές φορές κάνοντας κι εσύ το ίδιο. Η μίμηση είναι η καλύτερη διαδικασία σε αυτή τη φάση της ζωής του.

  • Μπορείς να κάνεις διασκεδαστική τη διαδικασία

Αναρωτιέσαι πώς γίνεται αυτό; Πανεύκολα! Μπορείς, για παράδειγμα, να του δώσεις ένα χρωματιστό καλαμάκι και να κάνει για λίγη ώρα μπουρμπουλήθρες μέσα στο ποτήρι. Ή να κάνετε μαζί διαγωνισμό για το ποιος θα πιει πιο γρήγορα το δικό του μπουκάλι με νερό.

  • Χρησιμοποίησε μια «παιχνιδιάρικη» κούπα

Αν δώσεις το νερό σε ένα απλό ποτήρι, ίσως το παιδί δε θα δελεαστεί να το καταναλώσει άμεσα. Αντ’ αυτού, «παίξε» με τις κούπες. Μπορείς, για παράδειγμα, να αγοράσεις μια κούπα με τον αγαπημένο του ήρωα ή τα κινούμενα σχέδια που του αρέσει να βλέπει. Έτσι, θα χαίρεται και θα θέλει να πίνει περισσότερο νερό.

  • Φρόντισε να περιορίσεις τις επιλογές ροφημάτων στο σπίτι

Τα παιδιά προτιμούν περισσότερο να πίνουν χυμούς ή γάλα και πολλές φορές ξεχνούν το νερό. Προσπάθησε, λοιπόν, αυτού του είδους τα ροφήματα να μη βρίσκονται στα χαμηλά ράφια του ψυγείου, ώστε να μην έχει άμεση πρόσβαση το παιδί.