Το τέλειο πεντικιούρ κατ’ οίκον με δέκα βήματα

Το τέλειο πεντικιούρ κατ’ οίκον με δέκα βήματα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Είναι γεγονός πως το καλό πεντικιούρ, στην κατάλληλη πολυθρόνα και με τη σωστή φροντίδα από κάποιο ινστιτούτο ομορφιάς, είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις για τη σύγχρονη γυναίκα. Σε καιρό κρίσης όμως, μπορείτε να περιποιηθείτε τα πόδια σας εξίσου καλά, στο σπίτι σας και πολύ πιο οικονομικά. Ειδικά τώρα τον Σεπτέμβριο, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και αφού έχετε περπατήσει χιλιόμετρα ξυπόλητες στην παραλία, τα πόδια σας χρειάζονται αρκετή φροντίδα. Δείτε πώς θα τους την προσφέρετε:
  1. Συγκεντρώστε όλα όσα χρειάζεστε. Λεκάνη, ζεστό νερό, πετσέτα και τα εργαλεία σας. Ελέγξτε αν οι ελαφρόπετρες, οι τσιμπίδες, τα ψαλίδια και οι λίμες είναι σε καλή κατάσταση. Επιλέξτε το βερνίκι νυχιών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, έχετε δίπλα σας βαμβάκι, ξεβαφτικό κ.λπ.  
  2. Αφαιρέστε το παλιό βερνίκι νυχιών: προτείνεται η χρήση ξεβαφτικού χωρίς ακετόνη, γιατί μπορεί να ξηράνει τα νύχια σας και να τους προκαλέσει ράγισμα ή σπάσιμο στις άκρες.  
  3. Μούλιασμα: Το μούλιασμα καλό είναι να γίνεται σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο γεμίστε τη λεκάνη με ζεστό νερό και ένα προϊόν απολέπισης. Αδειάστε τη λεκάνη και ξαναγεμίστε με χλιαρό νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή μαγειρική σόδα και χυμό από ένα λεμόνι. Θα βοηθήσει να ασπρίσουν τα νύχια σας που ίσως έχουν κιτρινίσει από το βερνίκι. Μπορείτε επίσης να ρίξετε στη λεκάνη αιθέριο έλαιο από λεβάντα για να χαλαρώσετε.  
  4. Τρίψιμο: Τα απαλά πόδια είναι εξίσου σημαντικά όσο και το αψεγάδιαστο βερνίκι, αφού η αφαίρεση των σκληρύνσεών σας τακτικά θα βοηθήσει να αποτρέψετε τη συγκέντρωση στρωμάτων νεκρού δέρματος και αργότερα τη δημιουργία σχισμών. Η αφαίρεση απαιτεί αρκετή δουλειά και αφοσίωση. Καλό θα είναι να αποφύγετε τη χρήση του ξυραφιού, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμούς αλλά και να σκληρύνει μετά ακόμη πιο γρήγορα το πέλμα σας. Προτιμήστε ελαφρόπετρα ή ράσπα (καλύτερα μάλιστα από τη μαλακή πλευρά).  
  5. Σκουπίστε πολύ καλά και μην ξεχνάτε τις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας, είναι σημεία που συγκεντρώνεται βρωμιά και βακτήρια. Στεγνώστε τα καλά και τραβήξτε τη γωνία μιας πετσέτας μέσα από αυτά.  
  6. Κόψιμο νυχιών: Καλό είναι να δώσετε κοντό σχήμα στα νύχια σας. Ειδικά τώρα που αρχίζουμε τα κλειστά παπούτσια, τα μακριά νύχια μπορούν να καταστρέψουν τις κάλτσες σας ή ακόμη και να αλλάξουν τον τρόπο που περπατάτε. Το υπερβολικό κόψιμο όμως, μπορεί να προκαλέσει ονυχοκρύπτωση. Κόψτε λίγο στα πλάγια και ακολουθήστε τη φυσική καμπύλη του νυχιού. Με τη βοήθεια της λίμας δώσετε οβάλ ή τετράγωνο σχήμα στα νύχια σας.  
  7. Βάλτε λαδάκι νυχιών και κάντε απαλό μασάζ. Μην χρησιμοποιήσετε πένσα ή νυχοκόπτη για να απαλλαγείτε από τα πετσάκια. Καλύτερα να τα σπρώξετε προς τα πάνω με ειδικό ξυλάκι.  
  8. Μετά από όλη αυτή τη δουλειά, είναι ώρα για λίγη περιποίηση με την εφαρμογή μιας ιδιαίτερα ενυδατικής κρέμας που θα αφήσει τα πόδια σας λεία και απαλά.  
  9. Πριν αρχίσετε το βάψιμο, σκουπίστε τα νύχια καλά (ακόμη καλύτερα με λίγο ασετόν ή οινόπνευμα πάνω σε ένα βαμβάκι) για να μην μείνει κανένα ίχνος κρέμας που θα μπορούσε να επηρεάσει το βερνίκι.  
  10. Ξεχώρισε τα δάχτυλα μεταξύ τους με τη βοήθεια των ειδικών διαχωριστικών από αφρολέξ ή απλώς τυλίγοντας λίγο χαρτί κουζίνας. Περάστε πρώτα βάση ή σκληρυντικό νυχιών και –αφού στεγνώσει καλά– περάστε το χρώμα σε δύο στρώσεις. Το γυαλιστικό είναι απαραίτητο για να κρατήσει περισσότερο το χρώμα, αλλά και για να διατηρηθεί η λάμψη του.