17 μυστικά των ανδρών που θα ήθελαν να γνωρίζετε

17 μυστικά των ανδρών που θα ήθελαν να γνωρίζετε

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Μπορεί να πιστεύετε ότι ο δικός σας σύντροφος ανατράφηκε ως παραδοσιακός, στωικός και λιγομίλητος άνδρας. Οι ψυχολόγοι όμως, διαφωνούν πολύ ως προς την άποψη που έχει επικρατήσει για το αποκαλούμενο ισχυρό φύλο. Θεωρούν πως υπάρχουν ανδρικά χαρακτηριστικά που οι γυναίκες δε γνωρίζουν και τα οποία είναι το μυστικό για μία επιτυχημένη σχέση.
 1. Οι άνδρες λένε «σ’ αγαπώ» με πράξεις
Ορισμένοι άνδρες προτιμούν να δείχνουν τα συναισθήματά τους όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Μπορεί να σας λέει «σ’ αγαπώ» κάνοντας μερεμέτια στο σπίτι, σκουπίζοντας τα φύλλα στην αυλή ή βγάζοντας έξω τα σκουπίδια. Εάν προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να κάνει τον κόσμο σας καλύτερο τότε μάλλον θα πρέπει να πάρετε το μήνυμα.
 1. Οι άνδρες παίρνουν τη δέσμευση πολύ σοβαρά
Μπορεί να έχει επικρατήσει η άποψη ότι φοβούνται τη δέσμευση. Η αλήθεια όμως, είναι πως απλώς οι άνδρες παίρνουν το γάμο πάρα πολύ σοβαρά. Μπορεί να χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να δεσμευτούν ακριβώς επειδή θέλουν να εξασφαλίσουν ότι έχουν επιλέξει το σωστό δρόμο για το υπόλοιπο της ζωής τους. Σε μία έρευνα που έγινε σε παντρεμένους στις ΗΠΑ, το 90% δήλωσε πως θα ξαναπαντρεύονταν την ίδια γυναίκα.
 1. Κι όμως σας ακούνε
Οι περισσότερες γυναίκες όταν ακούν τον άλλο να μιλάει κάνουν κάποιες χειρονομίες, κάποιες εκφράσεις στο πρόσωπό τους ή κάποιο νεύμα. Με αυτόν τον τρόπο διαβεβαιώνουν το συνομιλητή τους ότι τον ακούν. Αρκετοί άνδρες όμως, δεν το κάνουν αυτό. Επειδή όμως, δε λέει κάτι ή δεν κάνει κανένα νεύμα δε σημαίνει ότι δε σας ακούει. Μπορεί να προτιμά να σας ακούει ήσυχος, ακίνητος και να σκέφτεται όσα λέτε.
 1. Πιστεύουν ότι οι κοινές δραστηριότητες ενισχύουν το μεταξύ σας δεσμό
Για τους άνδρες, η σχέση δεν ενισχύεται με τη συζήτηση και το διάλογο, αλλά με τις κοινές δραστηριότητες. Για πολλούς άνδρες ο καλύτερος τρόπος να ενισχυθεί ένας δεσμός και να αισθανθούν πιο κοντά στον άλλο είναι με κοινά βιώματα και δραστηριότητες όπως τα σπορ, οι εκδρομές και – βεβαίως – την ερωτική συνεύρεση.
 1. Χρειάζονται χρόνο για τον εαυτό τους
Όσο όμως, κι αν θέλουν τις κοινές δραστηριότητες, τόσο χρόνο χρειάζονται και για το εαυτό τους. Για το γυμναστήριο, το 5 επί 5 με τους φίλους τους ή απλώς για να πάνε για μία μπυρίτσα. Ο άνδρας θέλει και χρειάζεται δικό του χώρο και χρόνο. Το ίδιο χρειάζεστε και εσείς. Όταν και οι δύο σε ένα ζευγάρι έχουν το περιθώριο για να καλλιεργήσουν την προσωπικότητα και την ατομικότητά τους, τότε έχουν να δώσουν περισσότερα σε αυτήν τη σχέση.
 1. Οι άνδρες μαθαίνουν από τους πατεράδες τους
Εάν θέλετε να ξέρετε πως θα συμπεριφερθεί ένας άνδρας σε μία σχέση, επιδιώξτε να γνωρίσετε τον πατέρα του. Η σχέση πατέρα – γιου καθώς και η σχέση των γονιών μεταξύ τους μπορεί να σας ανοίξει τα μάτια για το πώς θα εξελιχθεί και ο ίδιος.
 1. Οι άνδρες ξεχνούν εύκολα
Οι περισσότερες γυναίκες συνήθως το κρατούν μανιάτικο. Μένουν στις αρνητικές εμπειρίες και τις αφήνουν να δηλητηριάζουν τη σχέση τους δημιουργώντας πικρία και θλίψη. Αντιθέτως, οι άνδρες ξεχνούν ευκολότερα τα δυσάρεστα γεγονότα και προχωρούν. Έτσι, ενώ εσείς μπορεί να περιμένετε μέχρι την άλλη μέρα για να λύσετε το χθεσινοβραδινό καβγά, εκείνος μπορεί να τον έχει ήδη ξεχάσει.
 1. Δεν πιάνουν τα υπονοούμενα
Όσο κι αν προσπαθείτε να περάσετε μηνύματα υπογείως, γεγονός είναι πως οι περισσότεροι άνδρες δεν τα πιάνουν. Εάν θέλετε να είστε σίγουρη ότι ο σύντροφός σας θα πάρει το μήνυμα, πείτε το ευθέως και όχι με υπονοούμενα.
 1. Αντιδρούν θετικά στην επιβράβευση
Μπορείτε να πετύχετε πολλά στον τρόπο που συμπεριφέρεται ο σύντροφός σας εάν του δείχνετε εκτίμηση. Το ίδιο ισχύει και για το γονεϊκό ρόλο των ανδρών. Έρευνες δείχνουν ότι οι μπαμπάδες που ασχολούνται περισσότερο με τη φροντίδα των παιδιών τους είναι εκείνοι των οποίοι οι σύζυγοι δείχνουν εκτίμηση σε αυτήν την εμπλοκή και στο ρόλο του πατέρα.
 1. Σκέφτονται συχνά την ερωτική συνεύρεση
Εντάξει, αυτό δεν είναι και τόσο μυστικό. Οι περισσότεροι άνδρες κάτω των 60 ετών σκέφτονται την ερωτική συνεύρεση τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, έναντι μόλις 25% των γυναικών. Και δεν είναι μόνο αυτό. Έχουν διπλάσιες και πολύ πιο ποικίλες φαντασιώσεις από ότι οι γυναίκες. Αυτό που χρειάζεται όμως, να έχετε υπόψη είναι πως σκέψη και δράση δεν είναι το ίδιο πράγμα.
 1. Θεωρούν ότι η ερωτική συνεύρεση είναι σημαντική
Είναι μύθος ότι οι περισσότεροι άνδρες πιστεύουν πως η ερωτική συνεύρεση είναι μόνο ερωτική συνεύρεση. Για πολλούς είναι μία πολύ σημαντική ενέργεια ανάμεσα σε δύο άτομα που έχουν εκφράσει την αγάπη και τη δέσμευσή τους. Επίσης, για τους άνδρες οι σεξουαλική οικειότητα είναι πολύ πιο ικανοποιητική όταν εκφράζεται σε μία σχέση δέσμευσης.
 1. Τους αρέσει να έχει η γυναίκα ερωτική πρωτοβουλία
Οι περισσότεροι άνδρες νοιώθουν ότι μόνο εκείνοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σχετικά με την ερωτική συνεύρεση. Τους αρέσει όμως, να τους διεκδικούν και θέλουν να αναλαμβάνει και η σύντροφός τους πρωτοβουλία. Μην ντρέπεστε λοιπόν και δείξτε του τις προθέσεις σας.
 1. Δεν έχουν πάντα διάθεση για ερωτική συνεύρεση
Όσο κι αν σας προκαλεί έκπληξη, γεγονός είναι ότι οι άνδρες δεν έχουν πάντα διάθεση για ερωτική συνεύρεση. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις γυναίκες, έτσι και οι άνδρες στρεσάρονται από τις απαιτήσεις και το άγχος της καθημερινότητας, τη δουλειά, την οικογένεια και τους λογαριασμούς. Το στρες είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της λίμπιντο. Όταν ένας άνδρας λέει «καλύτερα όχι απόψε» δεν σημαίνει ότι δεν σας θέλει γενικά. Σημαίνει απλώς ότι λέει.
 1. Τους αρέσει να ικανοποιούν τη σύντροφό τους
Για έναν άνδρα, η ικανοποίηση της συντρόφου του είναι σημαντικό ζήτημα. Δε θα ξέρει όμως, πώς να το καταφέρει χωρίς τη δική σας καθοδήγηση. Πολλές φορές οι γυναίκες νοιώθουν άβολα να συζητήσουν τι τους ευχαριστεί και τι όχι. Εάν μπορείτε να του δείξετε, χωρίς να πλήξετε το εγώ του, τότε θα σας ακούσει. Και ξέρει ότι θα νοιώσει καλύτερα εάν κι εσείς νοιώσετε καλύτερα.
 1. Οι άνδρες ξεστρατίζουν όταν δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες τους
Όταν ένας άνδρας δεν νοιώθει ότι τον αγαπούν και τον εκτιμούν, τότε είναι πολύ πιθανό να στραφεί αλλού. Κι αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη παράλληλη σχέση. Μπορεί να στραφεί στην εργασία του από την οποία να παίρνει μεγαλύτερη αναγνώριση ή μπορεί να αναπτύξει μία εμμονή με τα σπορ και τα βιντεοπαιχνίδια. Μπορεί βεβαίως και να απιστήσει. Για να το αποφύγετε αυτό, χρειάζεται να συνεργαστείτε και να καλύπτει ο ένας τις ανάγκες του άλλου.
 1. Έχει κολλήσει μαζί σας
Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι έχουν πολλά να χάσουν εάν χαλάσει μία μακροπρόθεσμη σχέση. Κι αυτό δεν σημαίνει μόνο τη συντροφικότητα, αλλά όλη τη ζωή που έχετε χτίσει μαζί ως ζευγάρι. Εάν θέλετε να προσπαθήσετε για να πετύχει η σχέση σας, το πιθανότερο είναι πως το ίδιο θα θέλει κι εκείνος.
 1. Οι άνδρες μιλούν για συναισθήματα
Δεν τους είναι εύκολο, αλλά μπορούν να το κάνουν. Ίσως να μπορέσουν εάν το θέμα τεθεί εμμέσως. Εάν τον ρωτήσετε δηλαδή τι θα έκανε ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο ή τι σκέφτηκε την πρώτη φορά που σας συνάντησε. Οι απαντήσεις του ίσως να σας δείξουν πως αισθάνεται και να σας φέρουν πιο κοντά.