ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβου ...
2 Αυγούστου 2019
Εκτέλεση
Εντυπωσιάστε τους φίλους σας φτιάχνοντας τα δημοφιλή κοκτέιλ του καλοκαιριού. Εσείς μετρήστε τις μεζούρες κι εμείς μετράμε για εσάς τις θερμίδες.
Τα καλοκαιρινά κοκτέιλ, που αγαπάμε, έχουν χρώμα, άρωμα, ενίοτε εξωτική προέλευση και πάντα σαν βάση τους το αλκοόλ. Γι αυτό τα καταναλώνουμε μόνο όταν δεν πρόκειται να οδηγήσουμε και φροντίζουμε να κρατάμε με μέτρο, λόγω του υψηλού θερμιδικού τους φορτίου. (Κοινώς, παχαίνουν. )
Η καλοκαιρινή «τρόικα»
1. Mojito: Γεύση από Κούβα
Όπως και το daiquiri ήταν το αγαπημένο ποτό του Χέμινγουέι ο οποίος ήταν θαμώνας στο μπαρ La Bodeguita del Medio, στου οποίου τον τοίχο είχε γράψει τη φράση: «My mojito in La Bodeguita, My daiquiri in El Floridita».
Αν σας αρέσει κι εσάς το ρούμι δεν μπορεί παρά να σας αρέσει και το Mojito καθώς συνδυάζει τη γεύση του κουβανέζικου ποτού με τη γλυκόξινη γεύση της ανακατεμένης με λάιμ ζάχαρης. Όσο για το άρωμα; Δυόσμος ο ευωδιαστός.
Συστατικά:
2 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη (Μπορείτε να το φτιάξετε και με λίγο λιγότερη ζάχαρη)
1 λάιμ κομμένο σε κομμάτια
5-6 φύλλα δυόσμο
45 ml λευκό ρούμι
90 ml ανθρακούχο νερό ή σόδα
Τριμμένος πάγος
Εκτέλεση (Σε πέντε κινήσεις)
- Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το λάιμ, το οποίο έχετε κόψει σε κομμάτια αφήνοντας τη φλούδα
- Προσθέστε στο μείγμα τον δυόσμο και συνθλίψτε τον με ένα ξύλινο γουδοχέρι
- Προσθέστε το ρούμι και τον πάγο και ανακατέψτε καλά
- Συμπληρώστε με το ανθρακούχο νερό ή τη σόδα
- Γαρνίρετε με 1 κλωναράκι δυόσμο και 1-2 φέτες λάιμ.
Ο «λογαριασμός»: 170 θερμίδες περίπου.
2. Amperol spritz: made in Italy
Τα spritz είναι αφρώδη κοκτέιλ με καθαρόαιμη ιταλική καταγωγή που μας γυρίζει στα τέλη του 19ου αιώνα στη Βενετία. Από τότε η βάση είναι σταθερά ένα ιταλικό αφρώδες κρασί, αλλά το χρώμα και την ενδιαφέρουσα πικρίλα την έδινε και τη δίνει ένα πικρό aperitivo, όπως το Campari ή το Aperol. Όταν μιλάμε για Aperol Spritz περιγράφουμε το πάντρεμα του Prosecco με το Aperol, που δίνει δροσερή και ελαφρά πικρή γεύση χωρίς πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
Συστατικά:
90 ml Prosecco (ιταλικός αφρώδης οίνος)
60 ml Aperol Aperitivo
Λίγη σόδα
Πάγος
Εκτέλεση (Σε τέσσερις κινήσεις)
1. Σε ένα ποτήρι –κρασιού κατά προτίμηση- όπου έχετε βάλει πάγο προσθέστε prosecco
2. Προσθέστε το Aperol
3. Συμπληρώστε με σόδα
4. Γαρνίρετε με μία φέτα πορτοκάλι
Ο «λογαριασμός»: 150 θερμίδες περίπου
3. Strawberry Daiquiri: Το ρούμι βάφτηκε κόκκινο
Το ρούμι κάνει πάλι το θαύμα του αυτή τη φορά συνδυασμένο με φρούτα και δη με φράουλες. Βασισμένο στο κλασικό Daiquiri κοκτέιλ (2 μέρη ρούμι, 1 μέρος ζάχαρη, 1 μέρος λάιμ) παίρνει τη γλύκα και το άρωμα της φράουλας και γίνεται το δημοφιλές καλοκαιρινό κοκτέιλ.
Για την ιστορία το όνομά του προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή κοντά στο Σαντιάγκο της Κούβας. Πρωτοεμφανίστηκε πάντως στις αρχές του 20ού αιώνα σε ένα μπαρ στο Σαντιάγκο και έγινε δημοφιλές στη δεκαετία του 1940 όταν κατά τη διάρκεια του Β΄Π.Π. άνοιξε το εμπόριο με τη Λατινική Αμερική, την Καραϊβική και την Κούβα και μπήκε το ρούμι στις ΗΠΑ.
Υλικά Συνταγής:
40 ml λευκό ρούμι
15 ml χυμός λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
3-4 φράουλες
Εκτέλεση Συνταγής: (σε 4 κινήσεις)
- Βάζουμε στο σέικερ τη ζάχαρη και τις φράουλες και συνθλίβουμε το μείγμα με ξύλινο γουδοχέρι.
- Προσθέτουμε το πάγο, το ρούμι και το λάιμ και χτυπάμε.
3. Σερβίρουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι
4. Γαρνίρουμε με μία φράουλα στο χείλος του ποτηριού.
Ο λογαριασμός: 230 θερμίδες περίπου