6 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας πριν φέρετε το μωρό

6 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας πριν φέρετε το μωρό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Με τη γέννηση του μωρού, η ζωή όπως τη γνωρίζατε πρόκειται να αλλάξει για πάντα -κι αυτό είναι υπέροχο. Για να κάνετε πιο εύκολη τη μετάβαση, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με μερικές αναπροσαρμογές στο σπίτι σας ώστε να το κάνετε πιο «φιλικό» στη νέα καθημερινότητά σας με το παιδί!

 

Κάντε το σπίτι ένα ασφαλές μέρος για παιδιά

Μπορεί το μωρό σας να χρειαστεί κάποιους μήνες μέχρι να αρχίσει να μπουσουλάει και να εξερευνά το χώρο, όμως όταν γεννηθεί δεν θα έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να κάνετε μια γερή αναδιοργάνωση, γι' αυτό είναι καλή ιδέα να το κάνετε από τώρα. Βεβαιωθείτε ότι τα χαμηλότερα ντουλάπια και συρτάρια στην κουζίνα και το μπάνιο σας δεν περιέχουν καθαριστικά, απορρυπαντικά και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα με χημικά συστατικά. Προμηθευτείτε ειδικά καλύμματα ασφαλείας για τις πρίζες, τα συρτάρια, τα ντουλάπια κ.λπ. Δεν φαντάζεστε πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος και πότε θα αρχίσετε να ανησυχείτε μήπως πιάσει το παιδί κάπου το χεράκι του!

 

Εξασφαλίστε ελεύθερο χώρο στον πάγκο της κουζίνας

Ρίξτε μια εξεταστική ματιά... Τι από ό,τι υπάρχει ήδη στον πάγκο θα μπορούσε να μπει σε ένα άλλο χώρο, π.χ. σε ένα ντουλάπι; Το σταντ με τις κουτάλες; Μήπως το μίξερ που σπάνια χρησιμοποιείτε έτσι κι αλλιώς; Καλό είναι να απελευθερώσετε κάποιο χώρο γιατί θα τον χρειαστείτε αφενός για να τακτοποιήσετε την «προίκα» του μωρού (βραστήρα, αποστειρωτή, στεγνωτήρα για να μπιμπερό, μπλέντερ κ.λπ.) και αφετέρου για να μπορείτε να κινείστε πιο άνετα όταν θα πρέπει να ετοιμάσετε γρήγορα το γάλα του.

 

Καθαρίστε το ψυγείο

Τι κι αν πίνει μόνο γάλα για τους πρώτους μήνες της ζωής του, το μωρό πρόκειται να κάνει με το «καλημέρα» κατάληψη σε όλο το σπίτι (συμπεριλαμβανομένου και του ψυγείου σας), ιδιαίτερα εάν έχετε σκοπό να δημιουργήσετε μια τράπεζα μητρικού γάλακτος. Επιπλέον, θα είναι αρκετοί οι φίλοι και οι συγγενείς που θα σας επισκεφθούν με γλυκά ή και φαγητά, οπότε καλό είναι να καθαρίσετε και να τακτοποιήσετε το ψυγείο για να έχετε αρκετό χώρο. Εάν δεν έχετε κάποιον να μαγειρεύει για εσάς, είναι καλή ιδέα να ετοιμάσετε από τώρα και να καταψύξετε μερικά γεύματα, ώστε να μην έχετε να ασχοληθείτε με το τι θα φάει η υπόλοιπη οικογένεια τις πρώτες μέρες.

 

Οργανώστε τον ξενώνα ή διαμορφώστε μια γωνιά για επισκέπτες

Τις πρώτες μέρες είναι πιθανό να νιώσετε την ανάγκη να φιλοξενήσετε στο σπίτι τη μητέρα, τη αδερφή ή μια πολύ καλή φίλη σας για να σας βοηθάει. Για να μην ψάχνετε τελευταία στιγμή για σεντόνια ή καθαρή οδοντόβουρτσα, φροντίστε να τα βγάλετε στην άκρη πριν φύγετε για το μαιευτήριο.

 

Πλύνετε, σιδερώστε και τακτοποιήστε τα ρουχαλάκια του

Μπορεί τώρα να σας φαίνεται πολύ εύκολη δουλειά να φροντίσετε τα ρούχα, αλλά και τα σεντονάκια του μωρού -άλλωστε είναι τόσο μικροσκοπικά!- όμως θα σας εξασφαλίσει αρκετή ηρεμία και ελεύθερο χρόνο το να έχετε ήδη ετοιμάσει τα συρτάρια του με όλη την προίκα του πριν φέρετε το μωρό στο σπίτι. Εκτός από το πλύσιμο και το σιδέρωμα, μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τις ετικέτες που είναι πιθανό να ερεθίσουν το ευαίσθητο δερματάκι του

 

Ολοκληρώστε όποια ανακαίνιση ή αλλαγή στο σπίτι έχετε ξεκινήσει

Εάν είχατε αρχίσει να οργανώνετε την αποθήκη, τα ντουλάπια της κουζίνας ή τη ντουλάπα σας, καλό είναι να τελειώσετε τη δουλειά πριν έρθει το μωρό γιατί διαφορετικά κινδυνεύετε να την αφήσετε μισοτελειωμένη για τουλάχιστον έναν χρόνο. Γι' αυτό, καρφώστε εκείνα τα κάδρα, προσθέστε τα ράφια που σας λείπουν και αγοράστε καινούριες κουρτίνες για το σαλόνι τώρα που έχετε το χρόνο και τη διάθεση.