Σε μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα light, τις πίκλες, τα leftovers κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε τορτίγια ή αραβική πίτα σχηματίζοντας κώνο ή προσθέτουμε σε σαλάτα και απολαμβάνουμε! ...
26 Ιανουαρίου 2017
Εκτέλεση
της Αθηνάς Καψάσκη
Τις προάλλες, λοιπόν, κάπου άκουσε η μικρή μου για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Και καθώς βρίσκεται στην ηλικία των 100 ερωτήσεων το λεπτό, με ρώτησε τι γιορτάζουμε.
-Την αγάπη, της απάντησα εγώ με στόμφο!
-Α, μου απαντάει, γιορτάζουμε τους φίλους μας. Είναι η γιορτή της φιλίας!
-Ναι, γιατί όχι, της είπα, αλλά γιορτάζουν και οι ερωτευμένοι!
Και τότε εκείνη μου έδωσε μία από τις απαντήσεις που πάντα με αφήνουν άφωνη:
-Μαμά μου, εμείς είμαστε παιδάκια και τα παιδάκια έχουν μόνο φίλους, οπότε εμείς γιορτάζουμε τη φιλία!
Οπότε όταν έφτασε η ώρα να ψήσουμε τα κεκάκια που βλέπετε, η μικρή μου τα βάφτισε «τα κεκάκια της φιλίας»!
Είναι σοκολατένια, και έχουν ένα σούπερ υγιεινό γλάσο από γιαούρτι χρωματισμένο με φυσικό τρόπο και χωρίς χρώμα ζαχαροπλαστικής!
Τα υλικά μας
(για 9 κεκάκια)
- 1 αβγό
- 90γρ ζάχαρη
- 30γρ άγλυκο κακάο
- 195γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 178γρ γάλα
- 20γρ φυτικό λάδι
- 1 συσκευασία γιαουρτιού Δέλτα Advance (χρησιμοποίησα τη γεύση μπανάνα μήλο)
- 1/2 κ.σ. σκόνη παντζαριού
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αβγό με τη ζάχαρη με έναν αβγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία πάστα.
- Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω μέχρι πάνω ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά μας.
- Περιχύνουμε το μείγμα σε φόρμες για ατομικά κέικ (χρησιμοποίησα σιλικόνης) με τη βοήθεια δύο κουταλιών ή κουτάλας για παγωτό.
- Γεμίζουμε τις φόρμες στα ¾.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
- Για το γλάσο ανακατεύουμε καλά τη σκόνη παντζαριού στο γιαούρτι.
- Κόβουμε το πάνω μέρος των κέικ σε πάχος 1εκ περίπου με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι.
- Με ένα μικρό κουπάτ κόβουμε τις καρδιές.
- Πασπαλίζουμε τα καπάκια των κέικ και το κεκάκι με άχνη με ένα μικρό σουρωτήρι.
- Αλείφουμε το κέντρο του κάτω μέρους με το γλάσο μας.
- Βάζουμε το καπάκι από πάνω και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Σημειώσεις
Αν δεν έχουμε φόρμες σιλικόνης, μπορούμε να τα βάλουμε στα ειδικά ταψάκια για μάφιν, απλά φροντίζουμε να τα λαδώσουμε καλά.
Η σκόνη παντζαριού θεωρείται μπαχαρικό και μπορούμε να την προμηθευτούμε σε ειδικά καταστήματα μπαχαρικών και συναφών ειδών.
Χρόνια πολλά, στους... φίλους λοιπόν!