Εύκολα κριτσίνια καρότου με σύμμαχο τον Μπάρμπα Στάθη!

Εύκολα κριτσίνια καρότου με σύμμαχο τον Μπάρμπα Στάθη!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση

Της Αθηνάς Καψάσκη  

 

Τα κριτσίνια είναι μία φανταστική λύση για το κολατσιό των παιδιών μας κατά την ταπεινή μου άποψη. Ετοιμάζονται γρήγορα και διατηρούνται για όλη την εβδομάδα. Επιπλέον, είναι φουρνιστά, ελαφριά και μπορούμε να ενσωματώσουμε στη βασική συνταγή πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Χρειαζόμαστε έναν επεξεργαστή τροφίμων, τον φυσικό πουρέ καρότο Μπάρμπα Στάθης και τον φούρνο μας. Και τουλάχιστον δύο μικρά χαριτωμένα χεράκια που τους αρέσει να πλάθουν!

 

Ο φυσικός πουρές από 100% καρότο Μπάρμπα Στάθης, κάνει την εκτέλεση της συνταγής ακόμα πιο απλή και νόστιμη. Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν που έρχεται να μας κάνει τη ζωή εύκολη και πολύ νόστιμη. 100% καρότο, βρασμένο και κατεψυγμένο σε μικρά κομμάτια ώστε να διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά του συστατικά και να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσο θέλουμε για τις δημιουργίες μας. Μπορείτε να βρείτε και άλλα 3 αγαπημένα λαχανικά σε μορφή πουρέ, εκτός του καρότου: αρακά, πατάτα και γλυκοπατάτα.

 

Τελικά τα κριτσίνια είχαν μεγάλη πέραση και η κόρη μου ξετρελάθηκε τόσο μαζί τους που τα έφαγε σχεδόν όλα στο μπαμ-μπαμ (σιγά μην κρατούσαν 5 μέρες). Μπορεί και να το έκανε ώστε να βρει μία δικαιολογία για να πλάσει ξανά, αλλά χαλάλι :)

 

Νομίζω ότι σας έπεισα έτσι; Πάμε να δούμε τη συνταγή και καλή σχολική χρονιά σε όλους!

 

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κούπες (260γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.σ. (5γρ) αλάτι
  • 1½ κ.γ. (6γρ) baking powder
  • 3 κ.σ.( 50γρ) φυτικό λίπος
  • 2 κ.σ. (14γρ) ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας (50γρ) φυσικό πουρέ καρότο Μπάρμπα Στάθης
  • ½ κούπα (85γρ) παγωμένο νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1. Βγάζουμε την ποσότητα της συνταγής του καρότου που χρειαζόμαστε από την κατάψυξη, όση ώρα συγκεντρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.


2. Στον επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Λειτουργούμε για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να αναδευτούν τα υλικά.


3. Προσθέτουμε το φυτικό λίπος, το ελαιόλαδο και τον πουρέ καρότου και ανακατεύουμε τόσο όσο το καρότο να γίνει πολλά μικρά μικρά κομμάτια.


4. Προσθέτουμε το πολύ κρύο νερό και συνεχίζουμε την ανάδευση μέχρι να προκύψει μία ενιαία ζύμη.

 

 

5. Αφαιρούμε το ζυμάρι μας από τον επεξεργαστή, το πλάθουμε σε μπάλα και το απλώνουμε στον πάγκο μας που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.

 

 

6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου, αντιστάσεις πάνω-κάτω.

7. Απλώνουμε το ζυμάρι σε ένα ορθογώνιο και το ανοίγουμε πάλι σε ένα ορθογώνιο πάχους περίπου 60χιλ με αλευρωμένο πλάστη

 

 

8. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το εργαλείο κοπής για πίτσα χωρίς δοντάκια κόβουμε σε πολύ μικρά ορθογώνια.

 

 

9. Τα πλάθουμε στρογγυλά και κόβουμε στα δύο τα πιο μεγάλα κομμάτια. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ώστε να γίνουν τραγανά.

 

 

Διατηρούνται για 5 μέρες σε αεροστεγές κουτί φύλαξης τροφίμων!