Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα με την ξηρή μαγιά και το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά ώστε να αφρίσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 150 kcal
Υδατάνθρακες: 18.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.5 γρ.
Λιπαρά: 5.2 γρ.
Υδατάνθρακες: 18.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.5 γρ.
Λιπαρά: 5.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.
*Ανά κομμάτι (1/10 συνταγής -60 γρ.):
*Ανά κομμάτι (1/10 συνταγής -60 γρ.):
No
4
Υλικά
- 3 μπανάνες
- 2 αυγά
- 60 γρ. πάστα χουρμάδων (12 μικροί απύρηνοι με λίγο από το νερό τους)
- 100 γρ. γιαούρτι Complet
- 1 κ.σ. baking powder
- 40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 150 γρ. αλεύρι βρώμης
- 50 γρ. βούτυρο ξηρών καρπών
- 30 γρ. καρύδια
- 2 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
- λίγο αλάτι
14 Σεπτεμβρίου 2024
Εκτέλεση
- Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό μηχάνημα), το κακάο, το baking και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ λιώνουμε με πιρούνι 2 ώριμες μπανάνες, προσθέτουμε την πάστα χουρμά (χτυπημένοι χουρμάδες μουλιασμένοι σε καυτό νερό για 5 λεπτά), το βούτυρο καρπών, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Σπάμε μέσα 2 αυγά και χτυπάμε με πιρούνι.
- Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών μέσα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις μισές σταγόνες σοκολάτας.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ 10×24. Κόβουμε οριζόντια μια μπανάνα, την βυθίζουμε ελαφρώς στο κέικ, ρίχνουμε από πάνω και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά.