Συνταγή Νοεμβρίου: Σπανακόπιτα light

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενέργεια: 153 kcal
Υδατάνθρακες: 17.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 8.9 γρ.
Λιπαρά: 4.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.
*ανά κομμάτι 65 γρ. (1/12 συνταγής)
Υλικά

1️⃣ 200 γρ. σπανάκι

2️⃣ 4 αυγά

3️⃣ 85 γρ. τραχανά

4️⃣ 200 γρ. γιαούρτι Complet Δελτα

5️⃣ 150 γρ. φέτα Δέλτα

6️⃣ 6 φύλλα κρούστας 

7️⃣ 1 κ.σ. baking powder

Αλάτι & πιπέρι



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση

Τυλίγουμε τα φύλλα κρούστας σε ρόλο και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε το σπανάκι, το γιαούρτι, τα αυγά, τη φέτα, τον τραχανά, αλάτι, πιπέρι baking powder και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. .

Κόβουμε σε 12 κομμάτια καιιιιιι απολαμβάνουμε…😋😋😋