ΔΕΛΤΑ Συνταγή Δεκεμβρίου: Κις Λορέν με κολοκύθα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενέργεια: 248 kcal
Υδατάνθρακες: 35.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 8.9 γρ.
Λιπαρά: 9.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 6.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.4 γρ.
*ανά κομμάτι (80 γρ.)
Υλικά

Υλικά για 10 μερίδες:

Για τη ζύμη:

  •  200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  •  60 γρ. βούτυρο light
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. παγωμένο νερό
  • αλάτι

 

Για τη γέμιση:

  •  150 γρ. γιαούρτι Complet Δέλτα
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. βρασμένη ή ψημένη κολοκύθα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμμένο
  • 120 γρ. φέτα Δέλτα
  • 50 ml γάλα mmmmmilk Δέλτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    αλάτι & πιπέρι



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο παγωμένο.
  • Με τα χέρια μας τρίβουμε το αλεύρι και το βούτυρο μαζί μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο και το μείγμα να πάρει τη μορφή υγρής άμμου.
  • Προσθέτουμε το αυγό, το νερό και ανακατεύουμε. Πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο με πάχος περίπου 0,5 εκατοστό, μεταφέρουμε σε ταρτιέρα σιλικόνης (διαμέτρου 25 εκ.), τρυπάμε με πιρούνι, σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι μέχρι να ψηθεί.
  • Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  • Αφαιρούμε την τάρτα από το ψυγείο, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με βάρος (ρύζι ή όσπρια).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά με το βάρος και για 5 λεπτά χωρίς το βάρος.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, τη φέτα, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι.
  • προσθέτουμε τη γέμιση στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.