Τυλίγουμε τα φύλλα κρούστας σε ρόλο και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε το σπανάκι, το γιαούρτι, τα αυγά, τη φέτα, τον τραχανά, αλάτι, πιπέρι baking powder και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με α ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 248 kcal
Υδατάνθρακες: 35.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 8.9 γρ.
Λιπαρά: 9.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 6.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.4 γρ.
*ανά κομμάτι (80 γρ.)
Υδατάνθρακες: 35.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 8.9 γρ.
Λιπαρά: 9.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 6.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.4 γρ.
*ανά κομμάτι (80 γρ.)
Υλικά
Υλικά για 10 μερίδες:
Για τη ζύμη:
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 60 γρ. βούτυρο light
- 1 αυγό
- 4 κ.σ. παγωμένο νερό
- αλάτι
Για τη γέμιση:
- 150 γρ. γιαούρτι Complet Δέλτα
- 4 αυγά
- 300 γρ. βρασμένη ή ψημένη κολοκύθα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμμένο
- 120 γρ. φέτα Δέλτα
- 50 ml γάλα mmmmmilk Δέλτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
20 Δεκεμβρίου 2024
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο παγωμένο.
- Με τα χέρια μας τρίβουμε το αλεύρι και το βούτυρο μαζί μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο και το μείγμα να πάρει τη μορφή υγρής άμμου.
- Προσθέτουμε το αυγό, το νερό και ανακατεύουμε. Πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο με πάχος περίπου 0,5 εκατοστό, μεταφέρουμε σε ταρτιέρα σιλικόνης (διαμέτρου 25 εκ.), τρυπάμε με πιρούνι, σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι μέχρι να ψηθεί.
- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
- Αφαιρούμε την τάρτα από το ψυγείο, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με βάρος (ρύζι ή όσπρια).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά με το βάρος και για 5 λεπτά χωρίς το βάρος.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, τη φέτα, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι.
- προσθέτουμε τη γέμιση στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.