Άλλαξε με 5+1 απλά βήματα

Άλλαξε με 5+1 απλά βήματα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

 

Της Γεωργίας Λαμπριανίδη

 

 

Οι στόχοι κάθε νέας χρονιάς που κερδίζουν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο, με βάση έρευνες και στατιστικά, είναι να γραφτείς στο γυμναστήριο και να ξεκινήσεις δίαιτα. Μαζί με αυτούς θα προτείνω απλά καθημερινά βήματα για μέρες πιο χαρούμενες και ήρεμες.

 

1) Βγάλε από το πρωινό σου λεξιλόγιο τις φράσεις «ωχ πάλι Δευτέρα» ή «ωχ πάλι δουλειά». Να προσπαθείς περισσότερο καθώς σηκώνεσαι από το κρεβάτι να απομακρύνεις κάθε κακή διάθεση - με ό,τι κι αν είναι αυτό που την έχει προκαλέσει. Το σήμερα είναι κομμάτι της ζωής μας κι οφείλουμε να το φροντίσουμε όσο μπορούμε με αγάπη. Μην ξεκινάς την ημέρα σου με γκρίζα χρώματα.

 

2) Περιόρισε τις εντάσεις ανάμεσα στα πρωινά δρομολόγια όταν οδηγάς. Είτε δικαίως είτε αδίκως, ακούς χαρακτηρισμούς και βλέπεις φάτσες ξυνισμένες. Σε καταλαβαίνω, μα μην αφήσεις τον κύριο που πετάχτηκε από το στοπ να σου χαλάσει τη διάθεση κι ας σου είπε πως καλύτερα να πλένεις πιάτα από το να οδηγάς. Δεν φταις εσύ άλλωστε που είχε στοπ αλλά δεν ήθελε να σταματήσει. Είναι δύσκολο, το ξέρω, μα προσπάθησε να μην το αφήσεις όλο αυτό να σου χαλάσει την ημέρα.

 

3) Χαμογέλα όσο περισσότερο μπορείς χωρίς να σε νοιάζουν οι ρυτίδες. «Τσάκισε» το πρόσωπό σου, τσαλάκωσε την εικόνα σου, κάνε πιο συχνά γκριμάτσες. Βγάλε τον πιο δυνατό σου ήχο γελώντας. Να χαμογελάς και στους ξένους, στους ανθρώπους που συναντάς στον δρόμο ή στα μαγαζιά που μπαίνεις. Πες πιο συχνά σε αγαπώ και σε ευχαριστώ.

 

4) Να κοιτάζεις ψηλά. Το σκυμμένο κεφάλι λόγω κινητού, ντροπής ή χαμηλής αυτοπεποίθησης μπορεί να περιοριστεί. Να κοιτάζεις πιο συχνά τον ήλιο, τον ουρανό, τα σύννεφα, τα πουλιά που πετούν και τις άσπρες γραμμές που δημιουργούν τα αεροπλάνα πετώντας. Μην σκύβεις το κεφάλι. Η μέρα σου έχει τόσες ομορφιές, τόσα χρώματα και ήχους… εστίασε σε αυτές. Μην φοβάσαι την βροχή, άσε την να σε αγγίξει.

 

5) Μην αγχώνεσαι για το μέλλον. Να σε νοιάζει μόνο το σήμερα και το αύριο στην κυριολεξία. Κάθε μέρα αυτό, το επόμενο 48ωρο μόνο. Αυτό που θα συμβεί το Σάββατο άφησε το να σε «αγχώσει» την Παρασκευή.

 

6) Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στη διατροφή σου και βάλ’ τη στις προτεραιότητές σου. Καθώς είμαστε ό,τι τρώμε, κατανάλωσε όσο πιο συχνά μπορείς τροφές με πολλά θρεπτικά στοιχεία και κάνε εναλλαγές με αυτά. Μην ξεχνάς να κουβαλάς υγιεινά σνακ μαζί σου, στην τσάντα ή στο αυτοκίνητο.

 

Καλή χρονιά!