DIY Κεσεδάκια από γιαούρτι – Aνακυκλώνουμε και Δημιουργούμε

DIY Κεσεδάκια από γιαούρτι – Aνακυκλώνουμε και Δημιουργούμε

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Της Πέπης Νικολοπούλου  1. ΒΑΖΑΚΙ ΓΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ – ΦΤΙΑΞ’ ΤΟ ΜΟΝΗ (DIY) Θέλετε να γεμίσετε όλα τα δωμάτια του σπιτιού με μικρά λουλούδια; Θέλετε να προφέρετε ένα μικρό ευχαριστήριο δωράκι στη δασκάλα στο σχολείο, στο συνάδελφό ή στο γείτονά σας; Να μία απλή λύση. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι:
  • Κεσεδάκια από γιαούρτι
  • Μπαλόνια της επιλογής σας (ιδανικά να έχουν άνοιγμα 35 εκ)
  • Ένα ψαλίδι
  • Λίγο λάδι
  • Λουλούδια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Με ένα ψαλίδι κόβετε την κορυφή των μπαλονιών. Αφού περάσετε με λίγο λάδι το κεσεδάκι από το γιαούρτι (έκανα πολλές αποτυχημένες προσπάθειες πριν σκεφτώ ότι αυτό θα ήταν μία πολύ καλή λύση για να φορεθεί εύκολα το μπαλόνι), του «φοράτε» το μπαλόνι. Τόσο απλό. Και ορίστε το αποτέλεσμα. Πλέον τα βαζάκια σας, είναι έτοιμα να τα γεμίσετε νερό και να προσθέσετε το λουλούδι σας. 2. SMOOTHIE ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ & ΔΡΟΣΕΡΟ – ΦΤΙΑΞ’ ΤΟ ΜΟΝΗ (DIY) Οι κόρες μου, με το που ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία, αρχίζουν να ζητάνε παγωτό. Εκτός του ότι αποφεύγω να ξεκινήσουμε τόσο νωρίς με τη ζάχαρη των παγωτών, δεν εμπιστεύομαι απόλυτα τα παγωτά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα ψυγεία. Έτσι τους έφτιαξα μόνη μου smoothie με φρούτα και χρησιμοποίησα τα κεσεδάκια που είχα από το γιαούρτι. Πώς; Ορίστε: ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
  • Κεσεδάκια από γιαούρτι (εμείς χρησιμοποιήσαμε και το περιεχόμενο)
  • Ξυλάκια παγωτού (μπορείτε να τα βρείτε και σε βιβλιοπωλεία)
  • Φρούτα της επιλογής σας
  • Αλουμινόχαρτο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζετε στο blender τα φρούτα και το γιαούρτι της επιλογής σας και στη συνέχεια γεμίζετε τα άδεια κεσεδάκια σας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε φρούτα εποχής όπως μήλα, πορτοκάλια και μπανάνα αλλά με τη φράουλα πλέον στο προσκήνιο όλα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο γευστικά! Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και στη μέση τοποθετείτε το ξυλάκι σας. Το αλουμινόχαρτο απλά βοηθάει στο να παραμείνει σταθερό το ξυλάκι. Τα βάζετε στην κατάψυξη για μερικές ώρες και στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το κεσεδάκι και έχετε έτοιμο το υγιεινό παγωτό σας.