Δύο βιβλία για τη μαμά

Δύο βιβλία για τη μαμά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

 

Της Εύης Σαχινίδου

 

 

Βιβλίο 1: Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει

 

 

Ο τίτλος ίσως να σε παραξενεύει λιγάκι ωστόσο το νόημα του βιβλίου θα σε συναρπάσει! Η Sun-Mi Hwang έγραψε ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα με αλληγορικό περιεχόμενο, το οποίο μιλά απευθείας στην καρδιά όσων παλεύουν καθημερινά για τα ιδανικά, τις αξίες και τα πιστεύω τους!

 

Η κότα που ζει σε μια φάρμα, όσο απλή και αυτονόητη αν ακούγεται η ζωή της, ξεδιπλώνει με φοβερή μαεστρία όλη τη σοφία της ζωής! Η φάρμα αποτελεί έναν αντικατοπτρισμό της δικής μας κοινωνίας, της ανθρώπινης, η οποία από ό,τι φαίνεται, δεν διαφέρει και πολύ από αυτή των ζώων! Παιχνίδια εξουσίας, η επικράτηση των πιο δυνατών αλλά και η καθημερινή βιοπάλη εντός της φάρμας είναι γεγονότα που μας θυμίζουν και τη δική μας καθημερινότητα! Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει θα σε καθηλώσει και ίσως να σου φέρει στο μυαλό όλα εκείνα τα όνειρα που έκανες, που πείσμωσες και στο τέλος τα κατάφερες!

 

Βιβλίο 2: Γονείς, ακούστε μας!

 

 

Αν κάτι με ανησυχεί σε καθημερινό επίπεδο είναι αν τα καταφέρνω καλά σαν μαμά.Ερωτήσεις πολλές μου βασανίζουν το μυαλό και δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθω πελαγωμένη ή και απογοητευμένη όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών. Ευτυχώς, υπάρχουν και κάποια βιβλία που μας δίνουν μια γερή σπρωξιά και ερχόμαστε στα συγκαλά μας. Το Γονείς, ακούστε μας! της Σοφίας Ανδρεοπούλου, είναι ένα βιβλίο που κάθε γονιός πρέπει να διαβάσει γιατί πολύ απλά μέσα από αυτό μας μιλούν τα ίδια μας τα παιδιά!

 

Όπως πολύ σωστά αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, τα παιδιά μας μιλούν καθημερινά. Εμείς, όμως τα ακούμε; Καταλαβαίνουμε τι εννοούν, τι αισθάνονται και τι χρειάζονται πραγματικά για να νιώσουν ευτυχισμένα;

 

Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία της, η παιδοψυχολόγος μας παραθέτει πραγματικές ιστορίες παιδιών που κρύβουν μέσα τους προβλήματα και ανησυχίες που απασχολούν τα παιδιά μας από 5 έως 15 χρονών!

 

Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι κρύβεται πίσω από τα λόγια τους και θα ανακαλύψεις τρόπους διαχείρισης μικρών ή μεγαλύτερων προβλημάτων.