Έξυπνο ταπεράκι Δεκεμβρίου: Τυρένιο Πρέτσελ 

Έξυπνο ταπεράκι Δεκεμβρίου: Τυρένιο Πρέτσελ  Έξυπνο ταπεράκι Δεκεμβρίου: Τυρένιο Πρέτσελ 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενέργεια: 265 kcal
Υδατάνθρακες: 39 γρ.
Πρωτεΐνη: 12.7 γρ.
Λιπαρά: 9.5 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ.
*ανά pretzel
Έξυπνο ταπεράκι Δεκεμβρίου: Τυρένιο Πρέτσελ  Play
Υλικά

Υλικά για 10 pretzel

  • 4 κούπες (480 γρ.) αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1.5 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 20 γρ. μέλι
  • 280 ml γάλα mmmmmilk Δέλτα
  • 30 ml ελαιόλαδο

 

Για το μπανάκι

  • 2lt βραστό νερό
  • 1κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1κ.σ. μαγειρική σόδα

 

Για γαρνίρισμα

  • 1 αυγό
  • 200 γρ. τυρί Gouda Easy Δέλτα



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα με την ξηρή μαγιά και το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά ώστε να αφρίσει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε κάδο κουζινομηχανής και χτυπάμε με γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε σε 10 ζυμαράκια.
  • Τα ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας, ανοίγουμε σε μακρόστενα κορδόνια και σχηματίζουμε τα πρέτσελ όπως στο βίντεο.
  • Βυθίζουμε τα πρέτσελ για 15″ σε μπανάκι με 2 λίτρα βραστό νερό, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη και 1 κ.σ. μαγειρική σόδα.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και γαρνίρουμε με ανθό αλατιού ή με τριμμένο Gouda Easy Δέλτα για τυρένια πρέτσελ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 12 λεπτά.