Σε μπολ ρίχνουμε τα αυγά και την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε καλά ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε άλλο μπολ, προσθέτουμε το κακάο και ...


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 265 kcal
Υδατάνθρακες: 39 γρ.
Πρωτεΐνη: 12.7 γρ.
Λιπαρά: 9.5 γρ.
Υδατάνθρακες: 39 γρ.
Πρωτεΐνη: 12.7 γρ.
Λιπαρά: 9.5 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ.
*ανά pretzel
Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ.
*ανά pretzel
Υλικά
Υλικά για 10 pretzel
- 4 κούπες (480 γρ.) αλεύρι γ.ο.χ.
- 1.5 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 20 γρ. μέλι
- 280 ml γάλα mmmmmilk Δέλτα
- 30 ml ελαιόλαδο
Για το μπανάκι
- 2lt βραστό νερό
- 1κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1κ.σ. μαγειρική σόδα
Για γαρνίρισμα
- 1 αυγό
- 200 γρ. τυρί Gouda Easy Δέλτα
10 Δεκεμβρίου 2024
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα με την ξηρή μαγιά και το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά ώστε να αφρίσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε κάδο κουζινομηχανής και χτυπάμε με γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε σε 10 ζυμαράκια.
- Τα ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας, ανοίγουμε σε μακρόστενα κορδόνια και σχηματίζουμε τα πρέτσελ όπως στο βίντεο.
- Βυθίζουμε τα πρέτσελ για 15″ σε μπανάκι με 2 λίτρα βραστό νερό, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη και 1 κ.σ. μαγειρική σόδα.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και γαρνίρουμε με ανθό αλατιού ή με τριμμένο Gouda Easy Δέλτα για τυρένια πρέτσελ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 12 λεπτά.