Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβουμε τη φέτα l ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 265 kcal
Υδατάνθρακες: 39 γρ.
Πρωτεΐνη: 12.7 γρ.
Λιπαρά: 9.5 γρ.
Υδατάνθρακες: 39 γρ.
Πρωτεΐνη: 12.7 γρ.
Λιπαρά: 9.5 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ.
*ανά pretzel
Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ.
*ανά pretzel
No
7
Υλικά
Υλικά για 10 pretzel
- 4 κούπες (480 γρ.) αλεύρι γ.ο.χ.
- 1.5 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 20 γρ. μέλι
- 280 ml γάλα mmmmmilk Δέλτα
- 30 ml ελαιόλαδο
Για το μπανάκι
- 2lt βραστό νερό
- 1κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1κ.σ. μαγειρική σόδα
Για γαρνίρισμα
- 1 αυγό
- 200 γρ. τυρί Gouda Easy Δέλτα
10 Δεκεμβρίου 2024
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα με την ξηρή μαγιά και το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά ώστε να αφρίσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε κάδο κουζινομηχανής και χτυπάμε με γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε σε 10 ζυμαράκια.
- Τα ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας, ανοίγουμε σε μακρόστενα κορδόνια και σχηματίζουμε τα πρέτσελ όπως στο βίντεο.
- Βυθίζουμε τα πρέτσελ για 15″ σε μπανάκι με 2 λίτρα βραστό νερό, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη και 1 κ.σ. μαγειρική σόδα.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και γαρνίρουμε με ανθό αλατιού ή με τριμμένο Gouda Easy Δέλτα για τυρένια πρέτσελ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 12 λεπτά.